Verzorging en bemesting van sierappels [Anleitung]

De krabappel is een populaire tuinboom en een geweldige aanvulling op elk landschap. Als u uw sierappel wilt bemesten en verzorgen om hem gezond en sterk te houden, zijn er een paar eenvoudige stappen die u moet volgen. Eerst moet u de juiste meststof voor uw sierappel kiezen. Dan moet je goed bemesten en regelmatig bijvullen. Als je deze stappen volgt, blijft je crabapple gezond en sterk.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 400 cm tot 1000 cm
  • groei breedte: van 400cm tot 800cm
  • bloem kleur: roze, wit
  • hoogtijdagen: Kunnen
  • Plaats: zonnig tot halfschaduw
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: matig droog tot vochtig
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: niet giftig
  • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van sierappels en het snoeien van sierappels.

Hoe vaak moet je sierappels water geven?

De krabappel is een populaire plant voor de tuin omdat hij relatief gemakkelijk te verzorgen is. Enkele tips voor een juiste watergift: Om de sierappel goed te laten gedijen, heeft hij voldoende water nodig. Geef daarom altijd water als de bovenste laag aarde licht is opgedroogd. Je kunt zien of er een gebrek aan water is wanneer de bladeren bruin worden en eraf vallen. Let dus extra goed op dit bord bij je sierappel!

Wanneer moet je sierappels bemesten?

Compost en organische meststoffen met een hoog fosfor- en stikstofgehalte zijn ideale meststoffen voor sierappels. Kort voor de bloei in april moet de boom voor de eerste keer worden bemest, een tweede keer is aan te raden in juni of juli. De crabapple-boomschijf kan ook worden gemulleerd.

Hoe vaak moet je sierappels bemesten?

Compost en organische meststoffen met een hoog fosfor- en stikstofgehalte zijn bijzonder goede meststoffen voor crabapples. Kort voor de bloei in april kunt u de sierappel voor de eerste keer bemesten en daarna voor de tweede keer in juni of juli. Je kunt de boomschijf van de crabapple ook mulchen om hem te bemesten.

Welke meststof is geschikt voor sierappels?

Compost en organische mest zijn de beste keuzes voor sierappels. Voordat de bloei in april begint, moet de boom voor de eerste keer worden bemest. Een tweede dosis is aangewezen in juni of juli. Daarnaast kan het schijfje onder de appelboom ook worden gemulleerd om voedingsstoffen te leveren.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde sierappels bewaren?

Gedroogde sierappels kunnen worden geborgen, maar het is een beetje werk. Het eerste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat de appel niet volledig is opgedroogd. Als hij dat doet, is er geen hoop voor hem. Controleer de appel op kromtrekken en kijk naar de kleur – beide zouden normaal moeten lijken. Neem vervolgens een scherp mes en snij het gedroogde deel van de appel weg; dit zal meestal aan het einde of aan de zijkant zijn. Zodra dit is gebeurd, plaatst u de appel in een kom met lauw water en voegt u wat suiker (of honing) toe; laat het minimaal 24 uur staan ​​sap). Nadat er voldoende tijd is verstreken is het watermengsel verwijderd ziften zodat alleen zuiver water overblijft zonder suiker/honing soda de druipnatte schone lappen zowel van binnen als van buiten gedept om het droge vlees te behandelen zodat alle sporen van uitdroging verdwenen zijn zodat de verzorgde fruitboom wordt snel afgesneden en afgewassen maar heeft nu zijn glans teruggekregen

FAQ

Zijn sierappels kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Sierappels zijn kalktolerant.

Zijn sierappels giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Sierappels zijn niet giftig.

Zijn sierappels bijenvriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Sierappels zijn bijvriendelijke planten.