Professionele draadloze telescopische heggenschaartest: de 5 beste [2022]

Als u net als de meeste huiseigenaren bent, bent u waarschijnlijk erg trots op uw tuin. Het kost immers veel werk om de planten te verzorgen en alles in goede conditie te houden! Als u op zoek bent naar een hulpmiddel dat deze taak gemakkelijker voor u maakt, moet u een professionele draadloze telescopische heggenschaar kopen.

In dit artikel bekijken we vier van de beste professionele draadloze telescopische heggenscharen die momenteel op de markt zijn. We geven je ook informatie over waar je op moet letten bij het kopen van een van deze apparaten. Dus als u klaar bent om uw heggen het snoeisel te geven dat ze verdienen, lees dan verder!

 • Als je op internet zoekt naar een professionele telescopische heggenschaartest, krijg je maar een paar hits. Dit is niet omdat er geen professionele telescopische heggenscharen zijn, maar omdat de fabrikanten hun producten zelden op de markt brengen onder de term “professional”. Telescopische heggenscharen voor professioneel gebruik moeten aan hogere eisen voldoen dan gereedschappen voor hobbytuiniers.
 • Professionele telescopische heggenscharen in de test worden gekenmerkt door hun prestaties en uithoudingsvermogen. Ze moeten een hoog snijvermogen hebben en overal en bij elk weer inzetbaar zijn. Ze worden ook gekenmerkt door een grote werkhoogte en een eenvoudige, ergonomische bediening.
 • Professionele telescopische heggenscharen in de test worden aangeboden in verschillende uitvoeringen. De meeste gereedschappen in deze categorie worden aangedreven door een benzinemotor. Er zijn echter ook draadloze heggenscharen en zelfs enkele handmatige tuinscharen die geschikt zijn voor professionals.

De 5 beste professionele draadloze telescopische heggenscharen

GARDENA draadloze telescopische heggenschaar THS 42/18V P4A gebruiksklare set: heggenschaar met een bereik tot 3 m, meslengte 42 cm, buigbare kop, incl. 18V P4A-batterij (14732-20)

Met de Gardena draadloze telescopische heggenschaar THS 42/18V P4A Ready-To-Use Set kunnen grote heggen tot een hoogte van 3 m eenvoudig en comfortabel zonder ladder worden gesnoeid. Het 42 cm lange zwaard is bijzonder robuust en snijdt uiterst precies. De praktische snijkop kan met een druk op de knop tot 90° worden gekanteld, zodat ook de haagluifel en bodembedekker kunnen worden gesneden. De krachtige POWER FOR ALL-systeembatterij is compatibel met andere apparaten van toonaangevende fabrikanten voor huis en tuin in alle markten.

 • hoog bereik
 • lange batterijduur
 • praktische buigbare snijkop voor haagdaken
 • Batterij en oplader inbegrepen
 • krachtig en stil


Einhell multifunctioneel snoerloos gereedschap GE-HC 18 Li T Kit (18V, 3Ah, 2-in-1 heggenschaar en kettingzaag, Oregon-zwaard, incl. batterij en oplader)

Met de Einhell draadloze multifunctionele tool onderhoud je eenvoudig bomen en heggen. Het apparaat heeft een 2-in-1 heggenschaar en kettingzaagopzetstuk en hoogwaardige componenten met krachtige Power X-Change-accu. De veelzijdigheid van het apparaat wordt onderstreept door de telescopische handgreep, 7-voudig kantelbare motorkop, 90° draaibare opzetstuk voor moeiteloos horizontaal snijden en verstelbare handgrepen. Daarnaast is de Oregon kwaliteitsschaar voorzien van klauwstop, kettingvangbout en automatische kettingsmering. Dankzij lasergesneden en diamantgeslepen messen biedt de heggenschaar een lange levensduur en nauwkeurig snijden. Het Power X-Change-batterijsysteem maakt het gebruik van verschillende batterijen met alle Power X-Change-apparaten mogelijk.

 • praktische draagriem
 • zeer lange batterijduur
 • inclusief kettingzaagopzetstuk voor bijzonder dikke takken
 • Scherpe messen
 • 7-voudig kantelbare motorkop voor moeiteloos horizontaal en verticaal snijden
 • bijzonder krachtig


Bosch draadloze telescopische heggenschaar UniversalHedgePole 18 (1 batterij, 2,5 Ah, 18 volt systeem, in een doos)

De Bosch UniversalHedgePole 18 draadloze telescopische heggenschaar is een krachtig en flexibel gereedschap dat ideaal is voor hoge en brede heggen. Ononderbroken werken en schoon zagen dankzij het elektronische antiblokkeersysteem. De AL 1830 CV-oplader levert stroom voor IEDEREEN – u kunt het hele Home & Garden-gereedschapsysteem gebruiken met slechts één batterij en oplader.

 • lange batterijduur
 • inclusief acculader en draagriem
 • comfortabele rubberen handgrepen
 • automatische zaagmodus voor dikke takken

 • Snijcapaciteit kan hoger zijn
 • geen laadindicator


FANZTOOL draadloze telescopische heggenschaar telescopisch handvat met 20V/2Ah batterij

De FANZTOOL draadloze telescopische heggenschaar is uitgerust met lasergesneden en diamantgeslepen lasergesneden messen, die zorgen voor een lange levensduur en een perfecte snede voor uw struiken, heggen en bomen. Met een snijlengte van 450 mm en een snijdikte tot 14 mm kan de hoek van de heggenschaarkop worden aangepast voor horizontaal of verticaal snoeien. Met dit opzetstuk heeft het apparaat een ergonomisch gewicht van 3,8 kg en heeft een looptijd van 30 minuten zodat je ontspannen kunt werken.

 • Veel waar voor je geld
 • Goede afhandeling
 • knippen is oke

 • Telescoopstang defect op enkele modellen
 • Erg hard


Einhell draadloze telescopische heggenschaar GC-HH 18/45 Li T-Solo Power X-Change (lithiumionen, hoofdhandgreep draaibaar, metalen tandwiel, motorkop 7 keer kantelbaar, zonder accu en oplader)

De Einhell accu-heggenschaar GC-HH 18/45 is een krachtige en flexibele heggenschaar voor de particuliere tuin. De bladen van de schaar zijn gemaakt van lasergesneden en diamantgeslepen staal en maken tot 1.400 sneden per minuut. De motorkop kan 7 keer worden gekanteld, wat een flexibel gebruik mogelijk maakt. Het robuuste metalen tandwiel is ontworpen voor een lange levensduur. Dankzij de verlengstang is de stokheggenschaar ook geschikt voor hogere heggen. De leveringsomvang omvat een stabiele koker voor veilige opslag en eenvoudig transport, evenals een gebruiksaanwijzing.

 • uitstekende snijprestaties
 • praktische 180 graden snijkop
 • hoog bereik


Welke speciale kenmerken worden gecontroleerd in de professionele telescopische heggenschaartest?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet u eerst weten waarvoor professionele telescopische heggenscharen worden gebruikt. De tuingereedschappen worden gebruikt bij het aanleggen van werven, stadstuinieren, wegenonderhoud, het spoor en boeren om heggen en struiken te snoeien op wegen, paden, spoorlijnen en openbare parken.

Deze struiken worden doorgaans minder vaak gesnoeid dan heggen in particuliere tuinen. Hierdoor groeien de takken hoger en dikker dan de verzorgde hagen in een volkstuin.

In de professionele telescopische heggenschaartest hebben apparaten zich bewezen die een grote werkhoogte hebben en gemakkelijk door dikke takken kunnen knippen. In de praktijk worden meestal telescopische heggenscharen met benzinemotor gebruikt.

Waarom presteren apparaten met benzinemotor gemiddeld beter in de professionele telescopische heggenschaartest?

Dit komt omdat heggenscharen op benzine krachtiger zijn dan die op batterijen. De motoren zijn krachtiger en de messen kunnen veel sterkere takken knippen dan draadloze heggenscharen.

Daarnaast werk je praktisch de hele dag met een telescopische heggenschaar met benzinemotor. Mocht de tank leeg raken, dan kunt u eenvoudig brandstof bijvullen uit een jerrycan.

Bij een telescopische heggenschaar met accu is de looptijd veel korter. Zelfs goede apparaten gaan amper 2 uur mee voordat de batterij moet worden opgeladen of vervangen door een volle.

Heeft accugereedschap in de professionele telescopische heggenschaartest geen voordelen?

In sommige gebieden zijn draadloze heggenscharen zelfs beter dan die op benzine. Een groot voordeel van draadloze heggenscharen is hun geringere volume.

Een telescopische heggenschaar op benzine kan geluidsniveaus genereren die bijna ondraaglijk zijn bij gebruik op volle capaciteit. Een batterijapparaat daarentegen verspreidt een luide brom die zelfs op relatief korte afstand nauwelijks te horen is.

Professionele telescopische heggenscharen met batterij worden daarom gebruikt wanneer heggen of bomen in woonwijken of nabij ziekenhuizen, sanatoria of bejaardentehuizen gesnoeid moeten worden. Professionele telescopische heggenscharen met oplaadbare batterijen hebben ook voordelen voor de gebruiker:

 • De apparaten zijn stiller
 • Accu heggenscharen zijn niet zo zwaar
 • Ze stoten geen vervuilende uitstoot uit
 • Draadloze heggenscharen zijn gemakkelijker te gebruiken

Wanneer worden handmatige professionele telescopische heggenscharen gebruikt?

Dergelijke tools worden tegenwoordig nog maar zelden gebruikt. Ze worden alleen in speciale gevallen gebruikt, bijvoorbeeld wanneer het gebruik van gemotoriseerde heggenscharen niet mogelijk is of slechts enkele takken moeten worden afgesneden.

Het grote voordeel van handmatige heggenscharen is dat ze vrijwel geruisloos werken. Het werken met hen is echter inspannend en vereist zowel ervaring als een goede hand-oogcoördinatie.

Handmatige telescopische heggenscharen vormen een aanvulling op gemotoriseerd tuingereedschap, maar hebben hun praktische nut niet helemaal verloren.

De belangrijkste aankoopcriteria: waar moet je op letten bij het kopen van een professionele telescopische heggenschaar

De professionele telescopische heggenschaartest is gebaseerd op de hoge eisen in de praktijk. Bijzonder belang wordt gehecht aan de volgende criteria:

Type aandrijving

Zoals hierboven vermeld, zijn de meeste apparaten in de professionele telescopische heggenschaartest uitgerust met een benzinemotor, wat veel voordelen heeft. Als u de heggenschaar echter in een woonwijk wilt gebruiken, zijn draadloze modellen een betere keuze omdat ze aanzienlijk stiller zijn.

snijlengte

De snijlengte van een heggenschaar wordt ook wel zwaardlengte genoemd. Als vuistregel geldt dat de snijlengte minimaal de breedte van de heg moet zijn. Hierdoor snoei je in één keer de hele breedte van de heg. Een professionele telescopische heggenschaar moet daarom een ​​meslengte hebben van minimaal 55 cm zodat je de heg niet in 2 gangen hoeft te knippen en risico loopt op snoeistappen.

snijdikte

De snijdikte wordt gemeten in millimeters. Het is de maat voor de maximale dikte van de takken die door de heggenschaar kunnen worden gesneden. In de professionele telescopische heggenschaartest moet goed gereedschap takken van minimaal 20 mm dik aankunnen. Sommige modellen kunnen zelfs takken aan met een dikte van 27 – 28 mm.

werk hoogte

Een professionele telescopische heggenschaar moet hoog kunnen reiken, want heggen en struiken op straat en in parken worden niet zo vaak gesnoeid als in particuliere tuinen. In de praktijk heeft een werkhoogte van 3 meter zich bewezen. Bij sommige modellen kan de werkhoogte worden vergroot door een verlengstuk te plaatsen. Hierdoor zijn werkhoogtes van 4 meter en meer mogelijk.

Veelgestelde vragen over professionele telescopische heggenscharen in de test

Welke accessoires raden jullie aan?

Bij het werken met een professionele telescopische heggenschaar raden wij het gebruik van een draagriem aan. Het maakt het werk een stuk makkelijker omdat de apparaten behoorlijk zwaar zijn. Na een paar minuten werk voel je het gewicht in je armen. De hefboomwerking van de lange handgreep maakt het gewicht nog meer merkbaar.

Welke veiligheidsuitrusting moet u gebruiken?

Als u met een professionele telescopische heggenschaar werkt, moet u persoonlijke beschermingsmiddelen dragen om ongelukken te voorkomen. Denk hierbij aan een helm met geïntegreerde gezichtsbescherming of veiligheidsbril, gehoorbescherming, een shirt met lange mouwen, een lange broek en stevige schoenen, bij voorkeur veiligheidsschoenen. Het belangrijkste is oogbescherming.

Welke wettelijke voorschriften moeten in acht worden genomen bij het snoeien van een haag?

Het ingrijpend snoeien van hagen is in alle deelstaten in de periode van 1-. Verboden van 1 maart tot 30 september omdat deze periode het broedseizoen is voor veel vogelsoorten. Overtreders worden bestraft met hoge boetes. Als om bepaalde redenen een snoeibeurt nodig is, moet een speciale vergunning worden aangevraagd. Gedurende deze tijd zijn alleen lichte verzorgings- en vormgevende sneden toegestaan.