Combinatieapparaat Snoeischaar Heggenschaartest: De 5 beste in vergelijking

Er zijn tegenwoordig zoveel hoogsnoeiercombo’s op de markt dat het moeilijk kan zijn om er maar één te kiezen. Als u op zoek bent naar de beste in vergelijking, lees dan verder. Hier kijken we naar vijf van de best beoordeelde modellen en zien hoe ze zich verhouden. Of je nu een professionele tuinier bent of gewoon groene vingers hebt voor je hobby, deze informatie zal je helpen een beslissing te nemen. Dus, zonder verder oponthoud, laten we aan de slag gaan!

 • Combinatie-apparaten heggenscharen en snoeischaren zijn erg populair bij hobbytuinders omdat ze veel voordelen hebben. Apparaten in deze categorie zijn ook in de handel verkrijgbaar als tuinonderhoudssets of tuincombinatieapparaten.
 • Combinatie-apparaten bestaande uit stoksnoeischaren en heggenscharen worden in vele varianten aangeboden. Stroom wordt geleverd door netstroom, een batterij of een benzinemotor.
 • Voor nog geen 100 euro koop je voordelige combinatiesnoeischaren en heggenscharen, terwijl de topmodellen in de categorie meer dan 1.000 euro kosten.

De 5 beste snoeischaar-heggenscharen voor combinatieapparaten

Einhell multifunctioneel snoerloos gereedschap GE-HC 18 Li T Kit (18V, 3Ah, 2-in-1 heggenschaar en kettingzaag, Oregon-zwaard, incl. batterij en oplader)

Onze winnaar

Het Einhell multifunctionele accugereedschap GE-HC 18 Li T-Solo is een veelzijdige heggenschaar met een 2-in-1 heggenschaar en kettingzaaghulpstuk. De hoogwaardige componenten met krachtige Power X-Change batterijvermogen zorgen voor een moeiteloze horizontale snede. Het Oregon-kwaliteitsblad, de puntige stop, de kettingvanger en de automatische kettingsmering zorgen voor een efficiënte snede en een lange levensduur. Met de telescopische handgreep, de 7-voudig kantelbare motorkop, het 90° draaibare opzetstuk en de verstelbare handgrepen kan de achtertrimmer optimaal worden aangepast aan de betreffende situatie. Inclusief een 18 volt Li-Ion verwisselbare batterij, 1 uur lader en stevige koffer voor veilig transport en praktische opslag, is deze heggenschaar perfect voor al het boomverzorgingswerk.

 • krachtig en stil
 • 7-voudig kantelbare motorkop
 • inclusief draagriem
 • lange batterijduur
 • Batterij en oplader inbegrepen


FANZTOOL 20V draadloze heggenschaar, snoeischaar, grastrimmer (3-in-1)

prijs tip

De FANZTOOL 20V draadloze heggenschaar, stoksnoeischaar, grastrimmer (3-in-1) is een telescopisch draadloos multifunctioneel tuingereedschap met heggenschaar, stoksnoeischaar en grastrimmer. Het maakt indruk met zijn ergonomie: verstelbare handgrepen, een breed scala aan instelmogelijkheden, of het nu gaat om schachtlengte, snij- of grijphoek en nog veel meer. Het heeft ook schouderbanden en weegt slechts 4 kg. De snoeischaar is voorzien van het merk Oregon zaagblad met een lengte van 203 mm. De heggenschaar heeft lasergesneden verstelbare messen. De grastrimmer wordt geleverd met 2 verschillende mestypes voor grof of fijn maaien.

 • licht en stabiel
 • inclusief grastrimmer en praktische draagriem
 • lange batterijduur

 • luidruchtig
 • niet zo krachtig als de testwinnaar


WORX 18V (20V MAX) draadloze telescopische heggenschaar & snoeischaar WG908E, PowerShare, 2.0 Ah, dubbele snijbladen, automatische kettingspanning, automatische oliesmering, 1 uur snellader

De Worx accuheggenschaar WG252E.A is een praktische en lichtgewicht heggenschaar met telescopisch handvat, die ook geschikt is voor het hogere werk. De dubbele snijbladen zijn lasergesneden en garanderen een gelijkmatige snede. Met behulp van het 45 cm lange mes kunnen zelfs grotere takken moeiteloos worden gesnoeid. Het automatische kettingspansysteem met automatische oliesmering werkt betrouwbaar en zorgt voor een optimale spanning bij het aanspannen van het mes. Bovendien kan de heggenschaar zonder gereedschap ketting wisselen en spannen. Met de WA3551 20V/2.0Ah accu kun je tot 50 minuten werken voordat je de WA3880 snellader moet aansluiten om de accu weer op te laden. De Worx accuheggenschaar WG252E.A is ideaal voor alle doe-het-zelvers die graag in hun tuin werken.

 • krachtig
 • praktische buigbare snijkop voor haagdaken
 • Batterij en oplader inbegrepen
 • zachtjes
 • praktische draagriem


FUXTEC benzine bosmaaier FX-MT152E 5-in-1 multitool, 52 cc, professionele draagriem en incl. 1 m verlengstuk 3 pk combi-apparaat heggenschaar stoksnoeischaar combi-systeem bosmaaier fs 2-takt test upper class 1.4

De heggenschaar FX-HT152E van FUXTEC is een licht en handig apparaat dat ideaal is voor de verzorging van kleinere heggen en struiken. Met zijn verstelbare zwaard kan hij optimaal worden aangepast aan alle omstandigheden. De automatische puntkoppeling maakt nauwkeurig snijden tot aan de punt mogelijk.

 • hoog bereik
 • praktische buigbare snijkop voor haagdaken
 • zeer krachtig
 • 5 gereedschappen in één
 • van hoge kwaliteit

 • best moeilijk
 • heeft benzine nodig
 • een beetje duur


Scheppach benzine multi-tuinapparaat MT33P multifunctioneel apparaat | 4in1 - Grastrimmer Kettingzaag Bosmaaier Heggenschaar | 1,22 pk vermogen | 2-takt motor | incl. schouderband en heupbescherming

De heggenschaar FX-HT152E van FUXTEC is een licht en handig apparaat dat ideaal is voor de verzorging van kleinere heggen en struiken. Met zijn verstelbare zwaard kan hij optimaal worden aangepast aan alle omstandigheden. De automatische puntkoppeling maakt nauwkeurig snijden tot aan de punt mogelijk.

 • krachtige en trillingsarme motor
 • makkelijk om te beginnen
 • Veel waar voor je geld
 • alle bijlagen werken perfect

 • behoorlijk luid
 • heeft benzine nodig


Wat onderscheidt combitools van snoeischaren en heggenscharen?

De combinatie verenigt 2 totaal verschillende apparaten. De snijkant van een heggenschaar bestaat uit mesbladen met tanden die afwisselend heen en weer bewegen, waardoor dunne takken worden afgesneden.

Een snoeischaar daarentegen is eigenlijk niets meer dan een kleine kettingzaag aan een handvat. De combinatie van de twee verschillende gereedschappen in één tuingereedschap wordt opgelost door een zogenaamd multifunctioneel systeem.

Het bestaat uit de aandrijving, een tussenstuk en diverse opzetstukken. Naast hulpstukken voor het snoeien van heggen of takken, worden sommige combinatieapparaten ook geleverd met hulpstukken voor grastrimmers.

De voordelen van de combinatie stoksnoeischaar en heggenschaar

Multifunctionele apparaten besparen ruimte en geld. Vooral in kleine tuinen met weinig bomen is het voor de kleine hegbeplanting vaak niet de moeite waard om een ​​stoksnoeischaar of een heggenschaar te kopen.

Een combinatieapparaat is logischer omdat het vaker wordt gebruikt dan afzonderlijke apparaten. Daarnaast is de prijs van een combinatie snoeischaar en heggenschaar lager dan de prijs van twee losse apparaten.

De nadelen van de combinatie van snoeischaren en heggenscharen

Combinatieapparaten of multifunctionele gereedschappen vormen altijd een compromisoplossing, ze zijn nooit zo goed als individuele speciale apparaten.

Bovendien werkt het combinatieapparaat met slechts één motor en transmissie. Als het kapot gaat, vallen er 2 apparaten tegelijkertijd uit.

De belangrijkste aankoopcriteria: waar je op moet letten bij het kopen van een combitool bestaande uit een snoeischaar en heggenschaar

Type aandrijving

De aandrijving met elektromotor en netsnoer is goedkoop, maar heeft slechts een beperkte actieradius. Draadloze apparaten kunnen overal worden gebruikt en zijn stil, maar hebben slechts een beperkte looptijd. Benzinemotoren zijn krachtig en mobiel, maar ze zijn ook luidruchtig, zwaar en duur. De meeste tuinbezitters geven de voorkeur aan draadloos gereedschap.

gewicht

De combinatie van snoeischaar en heggenschaar moet zo licht mogelijk zijn. Beide banen zijn fysiek zwaar en duren meestal lang. Je merkt al snel elke extra gram gewicht in je armen. Om lang comfortabel te kunnen werken, mag het gewicht niet hoger zijn dan 7 kg.

Bereik

Dit criterium is vooral belangrijk voor stoksnoeiers, hoewel oude hagen al snel hoger kunnen worden dan 3 m. Zorg er in ieder geval voor dat je hoog genoeg reikt met de combitool bestaande uit een snoeischaar en heggenschaar. Sommige apparaten hebben een telescopisch handvat, andere werken met verlengstukken of adapters.

hanteren

Zorg ervoor dat de combinatie van snoeischaar en heggenschaar gemakkelijk te hanteren is. Dit betekent dat de handgreep prettig in de hand moet liggen en voorzien moet zijn van ergonomisch gevormde handgrepen. De verbindingsstukken moeten stabiel zijn, maar toch gemakkelijk los te koppelen en weer aan te sluiten, uiteraard zonder gereedschap.

Veelgestelde vragen over de combinatie van snoeischaar en heggenschaar

Kan ik het combinatieapparaat retourneren als het me niet bevalt?

Dat hangt af van waar je het hebt gekocht. Als je het in een online winkel hebt besteld, garandeert de wet je 14 dagen retourrecht zonder opgaaf van reden. Vaak betaalt de winkelier zelfs de retourkosten. Als u het apparaat in een speciaalzaak hebt gekocht, bent u afhankelijk van de goodwill van de verkoper (behalve in garantiegevallen).

Welke accessoires raden jullie aan?

Je moet zeker een draagriem kopen voor je combinatie van snoeischaar en heggenschaar. Het maakt het werk een stuk makkelijker omdat het je armen ontlast. Een veiligheidshelm met een gelaatsscherm of een aparte veiligheidsbril is ook aan te raden. Bij het werken op hoogte kan het snel gebeuren dat er houtsplinters in uw ogen komen. Als je een benzinemotor hebt, moet je ook gehoorbescherming dragen.

Welke veiligheidsvoorschriften moeten in acht worden genomen?

U mag geen alcohol drinken bij het werken met een combinatieapparaat bestaande uit een snoeischaar en heggenschaar. Zoek op de grond naar struikelgevaren en ruim ze op tijd op. Zorg dat je stevig staat en draag stevige schoenen met gesloten neus, een lange broek en een shirt met lange mouwen. Vermijd het werken vanaf een ladder indien mogelijk. Vallen is de meest voorkomende oorzaak van ongevallen in de vrije tijd.