De 6 beste heggenscharen met een snijlengte van 70 cm in de test

Een heggenschaar is een essentieel tuingereedschap dat u kunt gebruiken om uw heg te snoeien. Er zijn verschillende soorten heggenscharen en de juiste keuze hangt af van uw behoeften. Als je een heggenschaar van 70 cm wilt kopen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

In deze gids laten we u kennismaken met de verschillende soorten heggenscharen van 70 cm en helpen we u de juiste keuze te maken voor uw behoeften. We zullen ook tips delen over het kopen en gebruiken van heggenscharen. Laten we beginnen!

 • De heggenscharen van 70 cm worden gekenmerkt door het feit dat ze bijzonder lange en scherpe messen hebben. Hiermee kun je ook heel goed grote heggen snoeien.
 • Hoe hoger de snijkracht, hoe dikker het te snijden materiaal. Bij een heggenschaar van 70 cm dient de snijdikte minimaal 30 mm te zijn zodat ook dikkere takken gesnoeid kunnen worden.
 • 70 cm is de maximale meslengte die beschikbaar is voor heggenscharen. Hierdoor zijn heggenscharen van 70 cm het moeilijkst te gebruiken, maar de werktijd wordt met bijna 50% verminderd (vergeleken met modellen van 40 cm)

De 6 beste heggenscharen van 70 cm

Makita DUH751Z accu heggenschaar 75 cm 18 V (zonder accu, zonder oplader)

De Makita DUH751Z accu heggenschaar is ideaal voor het voorzichtig snoeien van heggen en struiken. Het heeft een lage weerstand, wat de looptijd verlengt en het materiaal beschermt. De handgrepen zijn in 5 standen te vergrendelen zodat je in elke positie comfortabel kunt werken. Het apparaat is goed uitgebalanceerd en daardoor makkelijk vast te houden. De borstelloze motor zorgt voor meer uithoudingsvermogen, een langere levensduur en een compacter ontwerp.
Voor meer informatie over deze heggenschaar: Makita heggenschaar DUH751Z in een uitgebreide test

 • zeer krachtig
 • hoog aantal slagen maakt snelle sneden mogelijk
 • draadloos dankzij de duurzame batterij
 • van hoge kwaliteit
 • Veel waar voor je geld


STIHL HSE 81 geluidsarme elektrische heggenschaar 650W 70cm

De STIHL HSE 81 heggenschaar is een robuuste elektrische heggenschaar met een zeer krachtige motor van 650 watt. Het is ideaal voor het snoeien van dikke houten heggen. Dankzij het ergonomische ontwerp en de eenvoudige bediening is hij ook geschikt voor flexibel, comfortabel knippen. Met de draaigreep met 5 standen kunt u het bereik aanpassen. Het drievoudige schakelsysteem breidt het bereik nog verder uit. Nauwkeurig en comfortabel werken is mogelijk dankzij de draaigreep met geïntegreerde armleuning. De lasergesneden messen, geslepen met diamantschijven, en de trekontlasting van de kabel zorgen voor een zuivere snede.

Lees voor meer stihl heggenscharen: De 4 beste stihl heggenscharen in de test

 • Topverwerking
 • Super snijprestaties
 • Zeer goede afhandeling
 • goed gewicht
 • Geschikt voor dikke takken
 • Duurzaam mes
 • Goede focus


Bosch Home and Garden Advanced HedgeCut 70

De Bosch AdvancedHedgeCut 70 heggenschaar is een krachtige en innovatieve heggenschaar die dankzij de ProSilence-technologie bijzonder stil werkt. Met zijn 500W motor is hij ook geschikt voor grote heggen en dankzij de slipkoppeling met hoog koppel kan hij ook dikkere takken knippen. Dankzij de transparante handbescherming kan de gebruiker zien waar hij snijdt.

 • Goede prijs
 • Goede snijprestaties
 • Zeer goede afhandeling
 • Stille motor
 • Geschikt voor dikke takken

 • Pin-oplaadstekker kan snel breken als hij ruw wordt gebruikt;


Einhell elektrische heggenschaar GE-EH 7067 (700 W, mes van lasergesneden en diamantgeslepen staal, metalen tandwiel, schokbescherming, incl. koker)

De Einhell GE-EH 7067 elektrische heggenschaar is een grote hulp in de tuin met een snijlengte van 670 millimeter en 3.000 sneden per minuut. Het blad, gemaakt van lasergesneden en diamantgeslepen staal, maakt bliksemsnelle sneden mogelijk, terwijl het metalen tandwiel en de schokbescherming zorgen voor maximaal gebruiksgemak. De ergonomische extra handgreep en de draaibare achterhandgreep garanderen onbeperkte bewegingsvrijheid, terwijl de trekontlasting van de kabel het ruwe gebruik vergemakkelijkt. De praktische knipselopvangbak en de stabiele houder voor opslag en transport ronden het assortiment af.

 • Veel waar voor je geld
 • Goede snijprestaties
 • Super handling
 • belangrijkste nadruk

 • Enkele modellen hebben af ​​fabriek defecte motoren


Stihl HSE 71 elektrische heggenschaar met snoer, 600 W, snijlengte: 70 cm

De Stihl HSE 71 elektrische heggenschaar is een hoogwaardige, krachtige heggenschaar die dankzij het drievoudige schakelsysteem een ​​groot bereik biedt, zelfs voor langere sneden. De heggenschaar heeft een draaihendel met geïntegreerde armleuning, wat zorgt voor nauwkeurig en comfortabel werken. Bovendien is de schaar uitgerust met lasergesneden messen, die bijzonder scherp zijn en een zuivere snede mogelijk maken. Met een snijlengte van 70 cm is de elektrische heggenschaar HSE 71 perfect voor de doe-het-zelver die zijn heg professioneel wil snoeien.

 • praktische draaigreep met geïntegreerde armleuning
 • goed vakmanschap
 • zeer krachtig
 • hoog aantal slagen


DELTAFOX elektrische heggenschaar elektrisch - 680 W - 68 cm lasergesneden mes - 24 mm - knipselopvanger - innovatieve 3D-handgreep draai- en zwenkbaar - heggensnoeien

De DELTAFOX elektrische heggenschaar is een krachtige en robuuste heggenschaar met geharde, lasergesneden veiligheidsmesjes. De heggenschaar is uitgerust met een zeer efficiënte motor van 680 W die hoge prestaties levert met een laag stroomverbruik. De geïntegreerde trekontlasting voorkomt dat de verlengkabel verloren gaat. De praktische knipselopvangbak zorgt ervoor dat het knipsel achteraf sneller kan worden verwijderd. De veiligheidsschakelaar met twee handen, de handbescherming en de mechanische messnelstop zorgen voor maximale veiligheid bij het snijden.

 • aantrekkelijk geprijsd
 • vrij gemakkelijk
 • praktische bouwbare handgreep

 • bedrade
 • niet zo krachtig
 • Motor wordt snel warm


Gids: Koop de juiste heggenschaar van 70 cm

Bij het kopen van een heggenschaar van 70 cm zijn er een aantal aandachtspunten. Zodat ook jij de juiste 70 cm heggenschaar kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.
Ben je op zoek naar een heggenschaar voor dikke takken, kijk dan eens naar onze paal ongeveer 70 cm heggenscharen voor dikke takken.

snijdikte

Let er bij het kopen van een heggenschaar op dat deze voldoende snijkracht heeft. Veel modellen bieden een snijdikte van rond de 40 millimeter. Hierdoor kunnen ook grotere heggen probleemloos worden gesnoeid.

veiligheid

Bij het kopen van een heggenschaar is veiligheid een must. De messen moeten scherp en botvrij zijn. Bovendien moet de schaar een veiligheidsschakelaar hebben die voorkomt dat de mesjes scherp worden als ze per ongeluk worden geactiveerd. Daarnaast moet de heggenschaar een handbescherming hebben zodat uw handen tijdens het werk beschermd zijn.

gewicht

De meeste heggenscharen van 70 cm wegen tussen de 2 en 4 kilogram. Zorg er daarom bij het kopen voor dat uw eigen gewicht niet wordt overschreden.

prestatie

Een goede heggenschaar van 70 cm moet hoge prestaties leveren om de heg optimaal te knippen. Het is ook belangrijk dat de schaar comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk te gebruiken is.

Prijs

Bij het kopen van een heggenschaar van 70 cm moet gelet worden op de kwaliteit. Afhankelijk van de fabrikant en het model kunnen de prijzen sterk variëren. Goedkope varianten zijn er vanaf ongeveer 20 euro, maar kwalitatief hoogwaardige modellen kunnen ook enkele honderden euro’s kosten.

Als u meer wilt weten over:

Soorten heggenscharen van 70 cm

Elektrische heggenscharen 70 cm

Elektrische heggenscharen van 70 cm zijn doorgaans relatief goedkoop en zeer licht. Ze wegen meestal tussen de 3 en 5 kilogram, waardoor ze voor de meeste mensen een goede keuze zijn. Ze zijn meestal voldoende voor de meeste kleine tuinklussen en kunnen overal worden gebruikt waar een stopcontact is. U kunt ook het bereik van een elektrische heggenschaar van 70 cm vergroten door hem eenvoudig aan te sluiten op een verlengsnoer.

Het gebruik van een netsnoer brengt echter ook een ander probleem met zich mee: soms kan het netsnoer in de weg zitten en afgesneden worden door de heg zelf. Dus als je een elektrische heggenschaar van 70 cm gebruikt, moet je altijd voorzichtig zijn en goed opletten waar het stroomsnoer is.

Snoerloze heggenscharen van 70 cm

Snoerloze heggenscharen van 70 cm zijn ook elektrische heggenscharen, maar ze hebben geen stroomkabel nodig. In plaats daarvan gebruiken ze een oplaadbare batterij die het apparaat van stroom voorziet. In vergelijking met normale elektrische heggenscharen zijn ze niet zo krachtig. Ze moeten ook ongeveer elk uur worden opgeladen, anders werken ze niet.

Hoewel draadloze heggenscharen van 70 cm erg handig zijn en niet veel geluid maken, gaan ze ook niet lang mee op een enkele lading. Als je ook grote stammen en takken aan je struiken of heggen moet knippen, dan is een draadloze heggenschaar van 70 cm niet de beste keuze.

Benzine aangedreven heggenscharen 70 cm

Heggenscharen op benzine zijn de krachtigste heggenscharen op de markt. In plaats van elektriciteit gebruiken ze gewone benzine om een ​​motor aan te drijven die de messen heen en weer beweegt. Wanneer u struiken of heggen met vrij grote stammen en takken moet snoeien, is een benzineheggenschaar van 70 cm de beste keuze.

Benzine-aangedreven heggenscharen van 70 cm zijn krachtiger dan andere modellen, maar ze moeten ook vaak worden bijgevuld met dure benzine. En als een benzineheggenschaar niet naar behoren werkt, kan het duur zijn om deze te repareren.

FAQ

Welke soorten heggenscharen van 70 cm zijn er?

Heggenscharen zijn er in veel verschillende uitvoeringen. De bekendste typen zijn de elektrische en benzine-aangedreven heggenscharen. Er zijn ook draadloze heggenscharen, die de voordelen van de andere twee typen combineren. Als het om elektrische heggenscharen gaat, zijn er modellen met snoeren en modellen met batterijen. Er zijn modellen met een verbrandingsmotor en modellen met een elektromotor als het gaat om benzine-aangedreven heggenscharen. De draadloze heggenscharen hebben modellen met Li-ion-accu’s en modellen met NiMH-accu’s.

Wat is de juiste heggenschaar voor mijn heg?

De juiste heggenschaar is afhankelijk van de heg. Een lange, smalle heggenschaar is geschikt voor een lange, smalle heg. Een korte, brede heggenschaar is geschikt voor een korte, brede heg.

De beste aanbiedingen: