Jonge fruitbomen verzorgen en bemesten [Anleitung]

Een fruitboom is een geweldige aanvulling op elke tuin, maar het is belangrijk om er goed voor te zorgen om te kunnen gedijen. Bemest en verzorg uw fruitboom regelmatig om hem gezond en sterk te houden.

Lees meer over het planten van jonge fruitbomen en het snoeien van jonge fruitbomen.

Hoe vaak moet je jonge fruitbomen water geven?

In het eerste jaar van aanplant moeten de jonge fruitbomen twee keer per week intensief worden bewaterd. Het beste in de ochtend of avond om te voorkomen dat de zon het water verdampt. Als het meerdere dagen droog is, is het essentieel om in het voorjaar water te geven. Vooral het volgende aspect is belangrijk: Giet veel water in één keer. Zo kan de boom zichzelf optimaal van vocht voorzien

Wanneer moet je jonge fruitbomen bemesten?

Jonge fruitbomen moeten in het voorjaar worden bemest met een zelfgemengde natuurlijke meststof. Dit bevordert de vegetatie en zorgt voor een compacter wortelstelsel. Opgemerkt moet worden dat bij overmatig water geven of regen de meststof gemakkelijk wordt uitgewassen en daarom niet langer effectief is. Het beste moment om jonge bomen te bemesten is daarom direct na het planten of verpotten, zodat de plant vanaf het begin optimaal wordt gevoed en de groei daardoor wordt versneld

Hoe vaak moet je jonge fruitbomen bemesten?

Jonge fruitbomen moeten in het eerste jaar na het planten drie tot vier keer worden bemest. In het tweede en derde jaar kan de bemesting worden teruggebracht tot twee of drie keer per jaar. Na het vierde of vijfde jaar hoeft een jonge fruitboom meestal niet te worden bemest, tenzij de grond bijzonder arm aan voedingsstoffen is of de boom zich de afgelopen jaren langzaam heeft ontwikkeld.

Welke meststof is geschikt voor jonge fruitbomen?

Organische mest zoals compost is het beste voor fruitbomen. Organische mest geeft de voedingsstoffen het hele jaar door langzaam vrij, waardoor een gelijkmatige toevoer naar de bomen wordt gegarandeerd. De ideale tijd om de meststof toe te passen is na de ijsheiligen, d.w.z. vanaf half mei. Als je wilt, kun je eind juni weer bemesten.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je uitgedroogde jonge fruitbomen redden?

Droge jonge fruitbomen kunnen meestal worden gered. Het is echter erg belangrijk om de oorzaak van de uitdroging te achterhalen en het probleem zo snel mogelijk op te lossen. De meest voorkomende oorzaak van het uitdrogen van jonge bomen is gebrek aan water. Dit probleem kan meestal worden opgelost door de boom regelmatig water te geven en voldoende water te geven.

FAQ