Stihl accuheggenschaar HSA 26 in een gedetailleerde test 2022

Sinds ik enige tijd geleden een van de veelgevraagde volkstuintjes heb weten te bemachtigen, breng ik tijdens het tuinseizoen zoveel mogelijk tijd buiten door. Aangezien het perceel aan 2 kanten begrensd is door heggen, heb ik voor onderhoud een Stihl HSA 26 heggenschaar gekocht.

De batterijtool werkt wonderwel, maar is een beetje onhandig voor fijne sneden of individuele correcties. Toen ik tijdens de pauze met mijn collega op het werk over het onderwerp sprak, raadde hij me aan om de Stihl HSA 26 draadloze heggenschaar te kopen.

Het tuingereedschap is klein en handig en ideaal voor mijn doeleinden. Ik heb zijn advies opgevolgd en wil je graag vertellen over mijn ervaringen met de Stihl HSA 26.

De beste Stihl draadloze heggenschaar HSA 26

Stihl HSA 26 accustruikschaar met AS2 en AL1

Fabrikant Stihl
model- Stihl HSA 26
gewicht 800g
rotatiesnelheid 2000 tpm
stroomvoorziening Li-ion accu 18 V met 2 Ah capaciteit, maximale looptijd 110 minuten
geschikt voor Combinatiehulpmiddel voor het snoeien van heggen en struiken en het trimmen van gazonranden
heggenschaar hulpstuk Zwaardlengte 17 cm, snijdikte 8 mm
grasschaar 11,5 cm breed
bedrijfsgeluid maximaal 80dB

De lichtgewicht, compacte accustruikschaar HSA 26 van STIHL is uitgerust met twee messen voor gras en struiken en is bijzonder geschikt voor het vormsnoeien en heggenonderhoud en het trimmen van gazonranden. Dankzij de ergonomische, rubberen handgreep ligt de schaar comfortabel in de hand, terwijl hoge precisie en knipprestaties worden gegarandeerd door de STIHL mesgeometrie. Het gewicht van de heggenschaar is slechts 0,8 kg. Naast de schaar zelf bevat de leveringsomvang ook 1x batterij en 1x oplader.

 • lichtgewicht
 • goed ergonomisch ontwerp&nbsp
 • lange batterijduur
 • makkelijk te gebruiken
 • nauwkeurige sneden mogelijk
 • comfortabele ergonomische handgreep

 • De batterij past niet in andere Stihl-apparaten
 • geen opvangbak voor knipsel&nbsp
 • &lt
 • br /&gt


Basisinformatie over de Stihl accuheggenschaar HSA 26

In principe is de term heggenschaar voor de Stihl HSA 26 niet correct, aangezien het een struik- en grastrimmer is. Het gereedschap wordt geleverd met 2 verwisselbare opzetstukken.

Een daarvan is een buxusschaar, het andere opzetstuk is een grasschaar. Met de Stihl HSA 26 accu-heggenschaar snoei je naast heggen en struiken ook graskanten.

leveringsomvang

Zoals de meeste van mijn apparaten, heb ik ook de Stihl draadloze heggenschaar HSA 26 bij Amazon besteld. Dankzij mijn Prime lidmaatschap werd het toestel gratis en binnen 4 dagen geleverd zoals beloofd.

De doos bevatte de volgende onderdelen:

 • 1 Stihl HSA 26 struik- en grasschaar
 • 1 struikmes
 • 1 grasmes
 • 1 Li-Ion-batterij
 • 1 oplader
 • 1 transporttas
 • Gebruiksaanwijzing in het Duits

Installatie

Er is niet veel te melden op dit punt omdat het heel eenvoudig is in te stellen. Het is voldoende om de batterij voor het eerste gebruik op te laden en het juiste hulpstuk te kiezen.

Alles wordt goed uitgelegd en geïllustreerd in de handleiding. Verder is de bediening intuïtief, aangezien je in principe zonder handleiding kunt.

Eerste indruk

Ik ben zeer tevreden over de Stihl accuheggenschaar HSA 26. Hij ligt goed in de hand en is niet zo zwaar als modellen van andere fabrikanten.

Zelfs als u lang werkt, wordt u niet moe en kunt u de klus klaren zonder trillende handen of pijnlijke armen. De snoeischaar snoeit heel precies.

Het verwisselen van de opzetstukken vereist slechts een paar eenvoudige stappen en kan zonder gereedschap worden gedaan.

Wat zijn de bijzondere eigenschappen van de Stihl accuheggenschaar HSA 26?

Het valt direct op dat deze snoeischaar een hoogwaardig merkproduct is. Het accugereedschap wordt geleverd met 2 verschillende opzetstukken: een mes voor het snoeien van heggen en een grasmaaier.

Het blad van de heggenschaar is 17 cm lang en heeft een snijdikte van 8 mm. Zelfs dikkere takken kunnen er netjes mee worden gesnoeid.

Met een mesbreedte van 11,5 cm zorgt de grasmaaier voor een gladde gazonrand, als gemeten met een liniaal.

Veelgestelde vragen over de Stihl accuheggenschaar HSA 26

Welke accessoires raden jullie aan?

Als u grotere heggen of struiken moet snoeien, moet u de telescopische steel nemen. Stihl biedt accessoires die geschikt zijn voor de Stihl accuheggenschaar HSA 26. De telescoopsteel is verstelbaar van 90 – 110 cm. Het is ook logisch bij het maaien van gras, omdat u niet hoeft te bukken.

Welk onderhoud en onderhoud heeft de Stihl accuheggenschaar HSA 26 nodig?

Het tuingereedschap is zeer gebruiksvriendelijk ontworpen. De messen hoeven niet gesmeerd of geslepen te worden. U dient ze echter na elk gebruik schoon te maken. Hiervoor is een vochtige doek voldoende. Er zijn speciale reinigingsmiddelen voor hardnekkige harsvlekken. Voor uw eigen veiligheid dient u bij het schoonmaken handschoenen te dragen.

Waar moet je op letten bij het gebruik van de Stihl accuheggenschaar HSA 25?

Wanneer u het gereedschap gebruikt voor werkzaamheden op hoofdhoogte of hoger, dient u een veiligheidsbril te dragen. Zorg dat u stevig staat en ruim vooraf obstakels op. Omdat de motor relatief luid is, moet u rekening houden met de buren en de wettelijke rusttijden in acht nemen.