Munt verzorgen en bemesten [Anleitung]

Munt is een populaire specerij die in veel keukens wordt gebruikt. Het is een snelgroeiende plant die niet veel verzorging of bemesting nodig heeft. Er zijn echter een paar dingen waar u rekening mee moet houden om de beste oogst te krijgen.

Lees meer over het planten van muntplanten en het snoeien van muntplanten.

Hoe vaak moet je muntplanten water geven?

Munt is een zeer onderhoudsarme plant. Hij houdt ervan om altijd vochtige grond te hebben, dus hij heeft regelmatig water nodig. In hete zomers moet je hem dagelijks water geven zodat hij kan gedijen. De grond moet grondig worden bewaterd – pas opnieuw water zodra de bovenste 2-3 cm droog is.

Wanneer moet je muntplanten bemesten?

Munt is een populaire specerij en medicinale plant die relatief gemakkelijk te kweken is. Planten in potten of kuipen hebben echter meestal meer voedingsstoffen nodig dan planten in bedden. Als je munt wilt oogsten om het gedroogd te gebruiken voor thee of vers in salades en andere gerechten, moet je het daarom regelmatig bemesten – bij voorkeur met een organische meststof. Werk de langdurige meststof in het substraat bij het planten van de munt of voeg regelmatig vloeibare mest toe aan het gietwater. Zo zorg je ervoor dat je planten gedurende de gehele groeiperiode optimaal verzorgd worden en weelderig groen blad kunnen vormen

Hoe vaak moet je muntplanten bemesten?

Mint mag slechts om de twee jaar worden bemest, omdat het vanwege de ruimteverslindende groei om de 2 jaar in verse grond wordt geplant. In de tuin wordt een vruchtwisseling van 3 tot 4 jaar aanbevolen.

Welke meststof is geschikt voor muntplanten?

Muntplanten hebben behoefte aan een hoogwaardige vloeibare meststof die eenvoudig via het gietwater kan worden toegediend. Doordat de voedingsstoffen in de pot sneller op zijn en de vloeibare mest sneller werkt, is er meer mest nodig.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde muntplanten redden?

Dat is een goede vraag. De meeste tuinliefhebbers weten dat munt niet veeleisend is en meestal zonder problemen groeit. Maar wat te doen als de planten zijn opgedroogd? Kun jij ze redden? Controleer eerst of de wortels nog in orde zijn. Als dat zo is, kunt u proberen de plant water te geven en te bemesten. Onze Plantura biologische kamer- & groene plantenmest is ideaal voor het bemesten van de munt hier, die eenvoudig via het gietwater wordt toegediend. Doordat de voedingsstoffen in de pot sneller op zijn en de vloeibare mest sneller werkt, is er meer mest nodig.

FAQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.