Klimop verzorgen en bemesten [Anleitung]

Klimop is een populaire plant die veel voorkomt in tuinen en terrassen. De plant gedijt meestal goed, maar om hem optimaal te laten bloeien, moet hij regelmatig worden bemest en verzorgd.

Kenmerken

 • groei hoogte: van 1000cm tot 2000cm
 • groei breedte: van 0 cm tot 0 cm
 • bloem kleur: groen Geel
 • hoogtijdagen: September tot oktober
 • Plaats: zonnig tot schaduwrijk
 • Vloer: rotsachtig tot kleiachtig
 • bodemvocht: matig droog tot vochtig
 • Kalk tolerantie: limoen liefhebbend
 • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
 • Giftig?: giftig
 • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van klimopplanten en het snoeien van klimopplanten.

Hoe vaak moet je klimopplanten water geven?

Klimop houdt van licht vochtige grond. De kluit mag nooit helemaal uitdrogen, maar verdraagt ​​ook geen wateroverlast. Geef je klimop daarom altijd water als het grondoppervlak een beetje is opgedroogd – zo weet je zeker dat hij precies de juiste hoeveelheid vocht krijgt!

Wanneer moet je klimopplanten bemesten?

Klimop is een groenblijvende plant die meestal maar ongeveer drie centimeter per jaar groeit. Dit soort planten kan in bijna elk grondtype leven en gedijen, maar klimop geeft de voorkeur aan zure grond met een pH lager dan 7. Voor de beste groei moet je je klimopstruik in het voorjaar bemesten, voordat de bladknop begint. De meeste tuincentra verkopen ook speciale klimopmeststoffen of rododendron/azalea-meststoffen, deze werken goed voor het planten van klimopstruiken.

Hoe vaak moet je klimopplanten bemesten?

Klimop is een populaire plant voor zowel de tuin als de kamer. Om de plant goed te laten groeien in de pot, is af en toe bemesten aan te raden. Klimopbladeren doen het het beste als je de plant elke twee weken bemest – van maart tot augustus. Gebruik hiervoor het beste een in de handel verkrijgbare universele vloeibare meststof; dit zorgt ervoor dat uw klimop van alle benodigde voedingsstoffen wordt voorzien en krachtig kan teruggroeien.

Welke meststof is geschikt voor klimopplanten?

In de tuin heeft klimop compost, hoornkrullen en blauwgraan nodig als meststof. Vloeibare mest is ook geschikt.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde klimopplanten redden?

Ja, je kunt uitgedroogde klimopplanten redden. De beste meststoffen voor klimop zijn compost en hoornkrullen. Blueseed is ook een goede meststof, maar vloeibare mest is het beste voor deze plant.

FAQ

Zijn klimopplanten kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Klimopplanten houden van limoen.

Zijn klimopplanten giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Klimopplanten zijn giftig.

Zijn klimopplanten bijenvriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Klimopplanten zijn bijvriendelijke planten.