Paprika’s verzorgen en bemesten [Anleitung]

Paprika’s zijn een populaire keuze voor tuinplanten omdat ze relatief gemakkelijk te verzorgen zijn. Ze moeten echter regelmatig worden bemest en bewaterd om te gedijen. Paprika’s moeten om de twee weken worden bemest met een vloeibare meststof. Een meststof die is ontworpen voor groentegewassen is het beste. Paprika’s vinden het ook leuk om regelmatig wat compost of mulch te krijgen. Dit helpt de grond vochtig te houden en onkruid te voorkomen. Paprika’s moeten minstens één keer per week water krijgen, bij voorkeur ’s ochtends, zodat de planten de hele dag vocht kunnen opnemen.

Lees meer over het planten van peperplanten en het snoeien van peperplanten.

Hoe vaak moet je peperplanten water geven?

Paprikaplanten hebben veel water nodig om gezond en sterk te groeien. Ze moeten daarom regelmatig worden bewaterd, bij voorkeur 2-3 keer per week. Om wateroverlast te voorkomen, is het echter belangrijk om niet te veel water in één keer te gieten. Beter vaak een beetje minder dan een keer heel veel!

Wanneer moet je peperplanten bemesten?

Paprika’s moeten medio mei worden geplant, wanneer de paprika’s na het kweken op de voorbereide locatie in de tuin of kas worden geplant. Bemesten bij het planten is de beste gelegenheid om een ​​slow-release meststof in de grond op te nemen.

Hoe vaak moet je peperplanten bemesten?

Paprika’s moeten ongeveer elke drie weken opnieuw worden geplant, zodat ze hun aromatische aroma vóór de oogst volledig kunnen ontwikkelen. Hiervoor is het aan te raden om bij het planten eenmalig een langzame meststof toe te voegen of tijdens de groeifasen regelmatig te bemesten met stikstof, fosfor en kalium voor: gezonde wortelgroei in de potgrond.

Welke meststof is geschikt voor paprikaplanten?

Paprika’s hebben een meststof met schapenwol nodig om goed te gedijen. Schapenwol slaat water op en zorgt ervoor dat de plant niet uitdroogt. Hierdoor krijgen de paprika’s voldoende vocht en voedingsstoffen om zich goed te ontwikkelen.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Zijn gedroogde peperplanten te redden?

Ja, je kunt gedroogde peperplanten bewaren. Het is echter belangrijk op te merken dat de meeste soorten paprika’s slechts één keer per jaar fruit hebben. Dat betekent dat als je je plant in de herfst oogst en vervolgens laat drogen, je moet wachten tot de volgende lente of zomer voordat je nieuwe opbrengsten kunt verwachten. Helaas, als je peperplant al is opgedroogd en geen bladeren meer heeft, is er geen hoop op redding.

FAQ