Perzik verzorgen en bemesten [Anleitung]

Perziken zijn een populaire vrucht die veel mensen graag eten. Om het beste fruit te krijgen, is het belangrijk om de bomen goed te bemesten en te verzorgen. In dit artikel zullen we kijken naar de verschillende manieren om perziken te bemesten en te verzorgen.

Lees meer over het planten van perzikbomen en het snoeien van perzikbomen.

Hoe vaak moet je perzikbomen water geven?

Perzikbomen hebben regelmatig water nodig om te groeien, maar mogen niet constant onder water staan. Een of twee keer per week water geven is echter voldoende, of indien nodig als het oppervlak van de grond een beetje is opgedroogd.

Wanneer moet je perzikbomen bemesten?

Perzikbomen moeten vanaf het tweede jaar regelmatig worden bemest. De beste tijd hiervoor is maart. Dan kun je de perzikboom één keer per maand voeden met organische mest, hoornkrullen of rijpe compost. Vanaf september kunt u de bemesting verminderen of zelfs stoppen.

Hoe vaak moet je perzikbomen bemesten?

Perzikbomen moeten vanaf het tweede jaar regelmatig worden bemest. Dit bevordert de groei en de vorming van bloemen en vruchten. Begin in maart met het voeden van de perzikboom met een organische meststof zoals hoornkrullen, rijpe compost of mest een keer per maand. De bemesting kan dan vanaf september worden opgeschort.

Welke meststof is geschikt voor perzikbomen?

Perzikbomen hebben vanaf het tweede jaar regelmatig bemesting nodig. In de periode van maart tot september moet de boom eenmaal per maand worden voorzien van organische mest. Voorbeelden van geschikte meststoffen zijn hoornkrullen, rijpe compost of mest. De bemesting kan dan vanaf september gestopt worden.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun jij opgedroogde perzikbomen redden?

In het eerste jaar na het planten van een perzikboom is het belangrijk om deze regelmatig water te geven. Vanaf het tweede jaar is een juiste bemesting belangrijk. Begin met bemesten vanaf maart en geef de boom vervolgens één keer per maand organische mest – hoornkrullen, rijpe compost of mest zijn ideaal. Vanaf september kunt u hiermee stoppen om de plant optimaal voor te bereiden op de winterrust.

FAQ