Lantana onderhouden en bemesten [Anleitung]

Lantana, ook wel bekend als Phlox paniculata, zijn populaire tuinplanten. Ze bloeien van juli tot augustus en zijn te vinden in veel verschillende kleuren. Om uw planten te laten gedijen, moet u ze regelmatig bemesten en verzorgen. Lees verder om erachter te komen hoe u uw lantana op de juiste manier kunt bemesten en verzorgen.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 100cm tot 150cm
  • bloem kleur: geel, oranje, rood, roze, wit, veelkleurig
  • hoogtijdagen: mei t/m oktober
  • Plaats: zonnig
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: vers
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: giftig
  • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van lantana en het snoeien van lantana.

Hoe vaak moet je Lantana water geven?

Lantana moet regelmatig worden bewaterd, maar niet te vaak. De grond mag nooit helemaal uitdrogen, anders sterft de plant af. Hoe groter de emmer waarin de Lantana staat, hoe minder vaak er water hoeft te worden gegeven. Afhankelijk van hun leeftijd moet lantana om de één tot drie jaar worden verpot en zo worden voorzien van nieuwe voedingsstoffen.

Wanneer moet je lantana bemesten?

Lantana is een populaire plant die zowel binnen als buiten gekweekt kan worden. Om het goed te laten bloeien en bloeien, moet het regelmatig worden bemest. In het begin van de groeifase is het voldoende om eenmaal per maand te bemesten. Zodra de plant bloemen vormt, heeft hij elke twee weken nieuwe voedingsstoffen nodig. Geleidelijk aan, als de herfst nadert, moet u stoppen met bemesten, zodat de plant zich kan voorbereiden op de winterrust.

Hoe vaak moet je lantana bemesten?

In het begin van de groeifase is het voldoende om één keer per maand te bemesten, maar zodra ze bloemen gaat vormen, heeft de Lantana elke twee weken nieuwe voedingsstoffen nodig. Wanneer de herfst geleidelijk intreedt, mag de Lantana niet meer worden bemest om zich voor te bereiden op de winterrust.

Welke meststof is geschikt voor lantana?

Lantana heeft een meststof nodig die rijk is aan fosfor. Fosfor is cruciaal voor de bloei. Hiervoor is een vloeibare meststof het meest geschikt, die u zowel specifiek voor bloeiende planten als voor mediterrane planten kunt kopen.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde lantana redden?

Lantana, ook wel Loyal to Men genoemd, zijn populaire tuin- en potplanten. De meerjarige kruidachtige planten behoren tot de anjerfamilie (Caryophyllaceae). In hun geboorteland Zuid-Europa geven lantana’s de voorkeur aan een zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke plek op een warme plaats. In de handel krijg je de plant vooral als jonge plant in een pot of aarden pot. Zelfs uitlopers van reeds gevestigde planten worden verkocht.

FAQ

Zijn lantana tolerant voor kalk?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Lantana is kalktolerant.

Zijn lantana giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Lantana zijn giftig.

Zijn lantana bijenvriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Lantana zijn bijvriendelijke planten.