Verzorging en bemesting van jasmijn [Gebruiksaanwijzing]

Jasmijn is een populaire plant die zowel als kamerplant als in de tuin kan worden gekweekt. Om de plant te laten gedijen, is het belangrijk om hem regelmatig te bemesten en te verzorgen. In dit artikel leer je hoe je jasmijn goed bemest en verzorgt.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 100cm tot 350cm
  • groei breedte: van 100cm tot 200cm
  • bloem kleur: roze, wit
  • hoogtijdagen: juni tot september
  • Plaats: zonnig tot off-sun
  • Vloer: rotsachtig tot zandig
  • bodemvocht: matig droog tot fris
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: enigszins giftig

Leer meer over het planten van jasmijnplanten en het snoeien van jasmijnplanten.

Hoe vaak moet je jasmijnplanten water geven?

Jasmijnplanten moeten regelmatig worden bewaterd, bij voorkeur dagelijks. Vooral in de groeifase en tijdens de bloeiperiode is het belangrijk dat ze voldoende water krijgen. De ondergrond moet altijd gelijkmatig vochtig zijn. Voor de bewatering kunt u het beste kalkarm regenwater gebruiken om de plant te beschermen.

Wanneer moet je jasmijnplanten bemesten?

Jasmijn is een populaire plant die vaak in tuinen wordt aangeplant. Om jasmijn goed te verzorgen en gezond te laten groeien, moet je hem regelmatig bemesten. Vloeibare mest is hier het meest geschikt omdat je deze direct aan het gietwater kunt toevoegen. Van april tot september kunt u elke 1-2 weken bemesten.

Hoe vaak moet je jasmijnplanten bemesten?

Jasmijn is een populaire plant in veel tuinen, zowel vanwege de mooie bloeiwijze als vanwege de aangenaam zoete geur. Om jasmijn goed te verzorgen en gezond te laten groeien, moet je hem regelmatig bemesten. De beste keuze voor de meststof is een vloeibare natuurlijke meststof die aan het gietwater wordt toegevoegd. Van april t/m september kan de plant er elke 1-2 weken mee aangevoerd worden.

Welke meststof is geschikt voor jasmijnplanten?

Jasmijnplanten hebben een vloeibare meststof nodig die aan het gietwater wordt toegevoegd. Jasmijn moet van april tot september elke één tot twee weken worden bevrucht.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde jasmijnplanten redden?

Ja, je kunt gedroogde jasmijnplanten redden. Als de plant net een beetje is opgedroogd, kan deze vaak weer tot leven worden gewekt door water te geven. Als de plant echter erg is opgedroogd of geen groen blad meer heeft, moet deze helaas worden weggegooid.

FAQ

Zijn jasmijnplanten kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Jasmijnplanten zijn kalktolerant.

Zijn jasmijnplanten giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Jasmijnplanten zijn licht giftig.