Aubergine verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

De aubergine is een populaire groente die in veel tuinen wordt gekweekt. Om echter een goede oogst te krijgen, moet de plant goed verzorgd en bemest worden. In dit artikel leggen we uit hoe je je aubergine goed bemest en verzorgt.

Lees meer over het planten van aubergines en het snoeien van aubergines.

Hoe vaak moet je aubergines water geven?

Een aubergine heeft veel water nodig om te gedijen. Geef ze daarom 1-2 keer per week ’s morgens of’ s avonds rechtstreeks aan de wortels, zonder de bladeren nat te maken. Regelmatig water geven houdt het substraat licht vochtig en voorkomt wateroverlast.

Wanneer moet je aubergines bemesten?

De aubergines hebben na het planten regelmatig voeding nodig. Het is het beste om een ​​vloeibare groente- en fruitmest te gebruiken die elke twee weken aan het gietwater wordt toegevoegd.

Hoe vaak moet je aubergines bemesten?

Aubergines moeten elke twee weken worden bevrucht. Hiervoor kunt u het beste een vloeibare groente- en fruitmest gebruiken, deze wordt door het gietwater gemengd en aangebracht. Aubergines zijn zeer dankbare planten en reageren goed op regelmatige bemesting. Met de juiste meststof kunt u de oogst aanzienlijk verhogen.

Welke meststof is geschikt voor aubergines?

Aubergines hebben elke 2 weken mest nodig, bij voorkeur in de vorm van brandnetelmest. Dit is niet alleen heel gezond voor de planten, maar helpt ook tegen ziekten en plagen. Eenmaal bereid kan de drijfmest steeds opnieuw worden gebruikt en kunnen de aubergines er regelmatig mee worden bemest.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde aubergines bewaren?

Als je je aubergineplant snoeit en de droogbloemen verwijdert, kunnen ze vrucht blijven dragen. Snijd ook dode of verwelkte bladeren af ​​om de plant aan te moedigen nieuwe scheuten te maken. Verdorde auberginevruchten zijn oneetbaar, maar als ze vroeg genoeg worden geoogst, kunnen sommige soorten zichzelf rehydrateren.

FAQ