Verzorging en bemesting van de abrikozenboom [Gebruiksaanwijzing]

Een abrikozenboom bemesten en verzorgen Een abrikozenboom is een grote, bossige boom die in de meeste tuinen een plekje vindt. De abrikoos is een populaire vrucht die in veel verschillende gerechten wordt gebruikt. De abrikozenboom is een vrij weinig veeleisende boom en heeft weinig verzorging nodig. Toch zijn er enkele basisstappen die u moet volgen om uw boom gezond en krachtig te houden.

Lees meer over het planten van abrikozenbomen en het snoeien van abrikozenbomen.

Hoe vaak moet je abrikozenbomen water geven?

Abrikozenbomen mogen alleen worden bewaterd als de grond droog is. Wateroverlast moet worden vermeden, omdat dit kan leiden tot schimmel en rot. Water geven is ook afhankelijk van de grondsoort; zandgrond heeft meer water nodig dan leem- of kleigrond. De beste tijd om water te geven is in de ochtend of late namiddag/vroege avond, zodat het water niet direct in de bladscheden gaat en deze verbrandt.

Wanneer moet je abrikozenbomen bemesten?

Abrikozenbomen moeten elk jaar in de late winter of het vroege voorjaar worden voorzien van een volledige bemesting. Dit is nodig om de bomen sappig en smakelijk fruit te laten produceren. Na het bemesten een laag mulch aanbrengen (dit mag echter niet tot aan de stam reiken, anders ontstaat er rot).

Hoe vaak moet je abrikozenbomen bemesten?

Na het planten van een abrikozenboom is het belangrijk om deze regelmatig van voeding te blijven voorzien. Een keer per jaar bemesten zou voldoende moeten zijn. De beste tijd om de boom te bemesten is de lente. Gebruik hiervoor indien mogelijk natuurlijke mest in plaats van kunstmest.

Welke meststof is geschikt voor abrikozenbomen?

Abrikozenbomen hebben goede mest nodig om goed te groeien. Compost of hoornkrullen zijn geschikte meststoffen. Prunus armeniaca heeft een hekel aan te natte grond – daarom is het belangrijk dat de grond goed afwatert.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je verdorde abrikozenbomen redden?

Ja, u kunt verdorde abrikozenbomen redden. Het eerste dat u moet doen, is uitzoeken wat de oorzaak was van het uitdrogen van de boom. Als er een watertekort is, geef de boom dan regelmatig en grondig water. Zorg ervoor dat de grond rond de boom goed gedraineerd is. Verwijder eventueel overtollige planten in de buurt van het hol of plaats stenen onder de wortelballon om overtollig regenwater weg te laten lopen. Gedroogde bladeren duiden meestal op schaduwstress – zorg er dus voor dat je abrikozenboom voldoende zon krijgt

FAQ