Basilicum verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Basilicum is een populaire kruidenplant die zowel in de keuken als in de geneeskunde wordt gebruikt. De plant is relatief gemakkelijk te verzorgen en heeft slechts enkele verzorgingsinstructies nodig. Basilicum goed bemesten is een van die tips.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 15 cm tot 50 cm
  • bloem kleur: Wit
  • hoogtijdagen: juni tot september
  • Plaats: zonnig
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: matig vochtig tot vochtig
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam

Lees meer over het planten van basilicumplanten en het snoeien van basilicumplanten.

Hoe vaak moet je basilicumplanten water geven?

Basilicum is een populaire tuinplant die in een pot gekweekt kan worden. Hoe vaak je basilicum water moet geven, hangt vooral af van het seizoen. In de zomer is dagelijks water geven meestal essentieel, zodat de plant niet uitdroogt. Maar let op: niet alleen droogte, maar ook te veel vocht kan de plant beschadigen. Dus de neiging om minder, maar regelmatig water te geven.

Wanneer moet je basilicumplanten bemesten?

Basilicum is een populair kruid dat zowel in de keuken als in de tuin wordt gekweekt. Het komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en is nu wereldwijd wijdverbreid. In Duitsland groeit het vooral in de deelstaten Beieren, Berlijn en Brandenburg. Het kruid gedijt het beste op een warme, zonnige plek met een goede afwatering. Basilicum heeft regelmatig water nodig en mag niet te droog staan. In het bed moet je er daarom voor zorgen dat de plant niet uitdroogt – dit kan snel gebeuren, vooral bij hoge temperaturen of bij fel zonlicht! Een mulchlaag van gemaaid gras of stro helpt de grond vochtig te houden.”

Hoe vaak moet je basilicumplanten bemesten?

Basilicum moet eenmaal per week worden bemest met organische vloeibare mest. Als alternatief kunnen van mei tot juli guano-meststokken in het substraat worden gestoken. Als kruid wordt geplant in voorbemest substraat, wacht dan minimaal vier tot zes weken voordat u D . plant

Welke meststof is geschikt voor basilicumplanten?

Basilicum is een populaire keukenkruidenplant die relatief makkelijk te verzorgen is. Om de planten echter goed te laten gedijen en groeien, hebben ze regelmatig kunstmest nodig. Een natuurlijke meststof die in bijna elk huishouden voorkomt is koffiedik. Dit kan in droge vorm als een dunne laag op de vloer worden aangebracht. Het eigenlijke afvalproduct levert stikstof aan de plant en houdt ongedierte op afstand.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde basilicumplanten redden?

Basilicum is een populaire kruidenplant die in veel keukens wordt gekweekt. De planten zijn echter zeer vatbaar voor ongedierte en kunnen daarom gemakkelijk verwelken. Gelukkig zijn er enkele huismiddeltjes die je kunt gebruiken om je planten te redden en gezond te houden. Een van de beste remedies is koffiedik. Dit voorziet de plant van stikstof en houdt tegelijkertijd schadelijke insecten op afstand. Om basilicumplanten te bemesten, strooit men eenvoudig wat gedroogd koffiedik op de grond en neemt het in de loop van de tijd. Een andere natuurlijke zelfgemaakte meststof is dillewater, dat wordt gemaakt door dillekruiden in water te plaatsen. Laat dit mengsel voor gebruik minimaal 24 uur staan ​​of filter met gaasverband

FAQ

Zijn basilicumplanten kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Basilicumplanten zijn kalktolerant.