Verzorgen en bemesten van Portugese laurierkers [Gebruiksaanwijzing]

De Portugese laurierkers is een populaire bladverliezende boom die wordt geplant vanwege zijn decoratieve bladeren en bloemen. Hij gedijt het beste op een zonnige plek met goed doorlatende, humusrijke grond. De bomen zijn relatief gemakkelijk te verzorgen, maar het is belangrijk om ze regelmatig te bemesten en water te geven.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 500 cm tot 2000 cm
  • groei breedte: van 500 cm tot 2000 cm
  • bloem kleur: Wit
  • hoogtijdagen: juni-
  • Plaats: halfschaduw
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: droog tot vers
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • NutriĆ«nten hoeveelheid: matig voedzaam
  • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Leer meer over het planten van Portugese laurierkers en het snoeien van Portugese laurierkers.

Hoe vaak moet je Portugese laurierkers water geven?

De Portugese laurierkers is een populaire tuinheester die zowel in potten als buiten gekweekt kan worden. Het behoort tot de mirtefamilie en is daarom relatief gemakkelijk te verzorgen. De meeste soorten zijn winterhard en verdragen daarom ook temperaturen onder het vriespunt. Als u de struik regelmatig water geeft, heeft u er jarenlang plezier van.

Wanneer moet je Portugese laurierkers bemesten?

De beste tijd om de Portugese laurierkers te bemesten is de lente, tussen mei en juni. Gedurende deze tijd moet u ook de grond losmaken en een laag mulch aanbrengen. Een zeer goede bemestingsmethode voor de laurierkers is bemesten met langdurige mest.

Hoe vaak moet je Portugese laurierkers bemesten?

Als u een laurierkers in uw tuin heeft, moet u deze twee keer per jaar bemesten. De eerste keer eind maart met hoornmeel en de tweede keer in augustus met Patentkali.

Welke meststof is geschikt voor Portugese laurierkers?

Laurierkers zijn relatief weinig veeleisende planten en hebben weinig bemesting nodig. De beste meststof voor uw laurierkers is twee tot drie liter goed gerijpte compost vermengd met een handvol hoornkrullen of hoornmeel. Verspreid dit mengsel elk voorjaar rond de boom en verdeel het gelijkmatig over het wortelgebied.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde Portugese kerslaurier bewaren?

Kun je gedroogde Portugese kerslaurier bewaren? Meng voor het beste resultaat 2-3 liter goed gerijpte compost met een handvol hoornkrullen of hoornmeel. Breng het mengsel aan rond de stam en werk het voorzichtig in de grond.

FAQ

Zijn Portugese laurierkers kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Portugese laurierkers zijn limoentolerant.

Zijn Portugese Cherry Laurels Bee Friendly?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Portugese laurierkers zijn bijvriendelijke planten.