Bougainvillea verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Bougainvillea is een tropische plant die in de meeste tuinen en op veel terrassen voorkomt. De plant is zeer gemakkelijk te verzorgen en niet veeleisend, maar voor een optimale bloei moet u de plant regelmatig bemesten en verzorgen.

Lees meer over het planten van bougainvillea-struiken en het snoeien van bougainvillea-struiken.

Hoe vaak moet je bougainvillea-struiken water geven?

Bougainvillea-struiken moeten veel water krijgen. Om de plant optimaal te laten gedijen en bloeien, is het belangrijk om op zeer warme dagen ’s morgens en’ s avonds water te geven.

Wanneer moet je bougainvillestruiken bemesten?

Bougainvillea-struiken moeten minstens om de twee weken een vloeibare meststof krijgen om ze gezond en krachtig te houden. Dit is vooral belangrijk van mei of juni tot eind augustus, omdat bougainvilles dan het meeste groeiseizoen hebben.

Hoe vaak moet je bougainvillea struiken bemesten?

Bougainvillea is een prachtige tropische plant die gedijt in warme klimaten. Op onze breedtegraden kun je ze gemakkelijk in potten of kuipen bewaren en ervan genieten hier in Duitsland. Om de plant optimaal te laten gedijen, moet u hem van mei tot eind augustus regelmatig bemesten – minimaal om de twee weken met vloeibare mest.

Welke meststof is geschikt voor bougainvilleastruiken?

Bougainvillea-heesters hebben een meststof nodig die hen het eerste jaar van voldoende voedingsstoffen voorziet. Compost is een natuurlijke meststof waarmee planten goed kunnen gedijen. Brandnetelmest kan af en toe als aanvullende meststof worden gebruikt. In de wintermaanden is bemesten niet nodig.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun jij dode bougainvilleastruiken redden?

Bougainvillea-struiken zijn populaire planten in tuinen en op terrassen. Ze hebben echter speciale aandacht nodig om goed te gedijen. Als de plant niet goed wordt verzorgd, kan hij verwelken. In dit geval is het mogelijk om de bougainvillestruiken te redden. Allereerst moet u de grond losmaken en compost toevoegen. Dit geeft de plant voedingsstoffen en helpt hem te groeien. Daarnaast raden deskundigen aan af en toe brandnetelmest over de planten te gieten – dit bevordert de groei van de bloemen en vermindert het risico op insectenplagen.. In de winter moet de verzorgingsroutine van de bougainville worden gestopt: de potplant moet op een koelere plaats worden geplaatst met beperkte lichttoevoer (direct zonlicht verbrandt hun bloemen), minder vaak of helemaal niet water (de grond in de pot droogt volledig uit), en stop meestal met bemesten.”

FAQ