Verhoogde bedverlichting in de test: de 3 beste 2022

Bent u op zoek naar een manier om extra licht in uw tuin te brengen? Bekijk onze test van de top drie verlichtingssystemen voor verhoogde bedden! We vergeleken verschillende soorten LED-verlichting en vonden voor elk de perfecte oplossing. Lees verder om meer te weten te komen!

  • Verhoogde bedverlichting is altijd nodig wanneer de locatie van het verhoogde bed zo donker is dat het natuurlijke licht van de zon niet voldoende is. Dit is het geval bij noordoostelijke of noordwestelijke locaties of binnenshuis.
  • Plantenlampen met LED-lampen zijn het meest geschikt voor verhoogde bedverlichting. De leds zenden licht uit dat de planten nodig hebben voor de fotosynthese.
  • Speciale producten voor verhoogde bedverlichting zijn er nauwelijks. U kunt in plaats daarvan kweeklampen gebruiken voor kamerplanten of kassen.

De beste verhoogde bedlampen

linovum BORU set van 4 vloerinbouwlampen voor GU10 - vloerspot buiten IP67 berijdbaar in rond geborsteld, aansluitkabel 230V

linovum verhoogde bedverlichting

De verhoogde bedverlichting is gemaakt van robuust en duurzaam materiaal. Het is ideaal voor in de tuin omdat er over gereden en gelopen kan worden. De vloerlamp is voorzien van vier weerbestendige inbouwspots. Hij heeft een GU10-aansluiting (max. 15 watt) en is voorzien van een geïntegreerde drieaderige aansluitkabel. De aansluitkabel heeft een totale lengte van 2,5 meter.


【6 Pack】Solar grondlicht buiten, 12 LED's zonne-buitenlicht waterdicht zonne-tuinlicht roestvrij staal zonne-lamp zonne-licht voor tuin, gazon, terras, loopbrug, oprit, zwembad, terrassen (warm wit)

Molbory verhoogde bedverlichting

Het verhoogde bed Molbory is een hoogwaardig en modern tuinproduct, dat overtuigt met zijn zonnelicht. De 8 geïntegreerde LED’s zorgen voor een heldere verlichting van het bed en kunnen tot 10 uur worden gebruikt. Daarnaast heeft de lamp een energiezuinige led-werking, waardoor je er lang plezier van zult hebben. Het Molbory hoogslaper is ook voorzien van een krachtige zonnecel waarmee je de inbouwlamp overdag oplaadt en automatisch aanzet als het donker wordt. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar bespaart ook op elektriciteitskosten.


4 linovum BOQU vloer inbouwspots buiten IP67 LED GU10 3W neutraal wit 230V - vloerlamp vierkant redelijk tot 500kg

inovum BOQU verhoogde bedverlichting

Bent u op zoek naar een elegante en moderne manier om uw buitenruimte te verlichten? Kijk dan eens naar de BOQU inbouw vloerspot! Deze stijlvolle LED-spot is perfect voor het verlichten van looppaden, terrassen, opritten en meer. Het strakke roestvrijstalen blad geeft het een moderne uitstraling die bij elk huis of kantoor past. Dankzij de robuuste constructie en het weerbestendige ontwerp is de BOQU inbouwspot bestand tegen zwaar voetverkeer en weersomstandigheden. De meegeleverde 3W LED GU10-lamp straalt een helder, wit licht uit dat je buitenruimtes goed verlicht. Dankzij de eenvoudige installatie heb je deze spot in een mum van tijd geïnstalleerd en verlicht!


Actuele aanbiedingen

Wat zijn de bijzondere kenmerken van verhoogde bedverlichting?

Bij verhoogde bedverlichting worden speciale lampen gebruikt die niet voor verlichting worden gebruikt, maar bedoeld zijn om de planten het licht te geven dat ze nodig hebben voor fotosynthese. Verlichting in een verhoogd bed is als het ware de kunstmatige vervanging van zonlicht.

LED-lampen, die voornamelijk een mengsel van rood en blauw licht uitstralen, zijn ingeburgerd voor het verlichten van planten. Elk van de twee typen vervult verschillende taken.

  • Rood licht: Het heeft een lange golflengte en is nodig voor planten om te bloeien en fruit te ontwikkelen.
  • Blauw licht: de golflengte is korter en het heeft meer energie. Planten hebben het nodig voor de groei van bladeren en stengels.

De meeste plantenlampen bevatten rode en blauwe LED-lampen in een verhouding van 2:1.

Goede plantenlampen zenden naast rood en blauw licht ook licht uit van andere golflengten. Deze lampen worden volspectrumlampen genoemd omdat hun licht dicht bij dat van de zon ligt.

Welke soorten verhoogde bedverlichting zijn er?

De plantenlampen zijn onder andere te onderscheiden door het type bevestiging. Armaturen die aan de wand of het plafond worden gemonteerd, zijn wijdverbreid.

Dit type plantenlampen is geschikt voor verhoogde bedden met een vaste standplaats. Als het verhoogde bed van tijd tot tijd van locatie verandert of af en toe niet wordt gebruikt, is een plantenlamp met een statief de betere keuze.

Het vereist geen omslachtige montage en kan in een mum van tijd van locatie veranderen. Spots met een grondpen kunnen ook worden gebruikt voor kleinere verhoogde bedden. Het wordt eenvoudig in de grond gestoken voor bevestiging.

De verlichting van een verhoogd bed kan ook worden onderscheiden door of ze het licht puntvormig of vlak uitstraalt. Puntlichtbronnen zijn slechts klein en alleen geschikt voor individuele planten.

De meeste kweeklampen bestaan ​​uit tientallen, zo niet honderden LED-lampen die in batterijen zijn gerangschikt en gegroepeerd in een behuizing. Hierdoor kunnen ze een groter gebied van licht voorzien.

De belangrijkste aankoopcriteria: Waar moet je op letten bij het kopen van verhoogde bedverlichting

beschermingsklasse

De beschermingsklasse wordt ook wel IP-klasse genoemd. Je kent ze vast wel van smartphones. Hoogwaardige apparaten hebben een hoge beschermingsklasse. Bij verhoogde bedverlichting speelt de beschermingsklasse een rol als de verlichting buiten wordt geïnstalleerd. IP23 is vereist onder het dak, IP44 op een buitenmuur en IP65 in de tuin.

Lumen & Lux

De meeteenheid lumen geeft aan hoe fel het licht is dat de verhoogde bedverlichting uitstraalt. De waarde zegt echter alleen iets over de absolute helderheid van de lamp, niet over hoeveel licht er op de plant valt. De verlichtingssterkte wordt gemeten in lux. Hoe verder de lichtbron van de plant verwijderd is, hoe lager het luxniveau van de verlichting, terwijl de waarde in lumen altijd gelijk blijft.

Inrichting

Een goede verlichting in een verhoogd bed moet zeker worden uitgerust met een timer, zodat je de verlichtingsduur kunt regelen. Idealiter zou er ook een manier moeten zijn om de intensiteit en kleur van het licht te veranderen. Moderne systemen kunnen zelfs zonsopgang en zonsondergang simuleren.

Montage

Voor een vaste locatie is een LED-lamp die aan de muur of het plafond wordt gemonteerd het beste. Ben je niet zo handig of wisselt het hoogslaper vaker van plaats, kies dan voor een lamp met statief.

Veelgestelde vragen over verhoogde bedverlichting

Zijn normale lampen geschikt als verlichting?

Nee helaas niet. Ze zijn bedoeld voor verlichtingsdoeleinden en stralen licht uit dat optimaal is afgestemd op het menselijk oog. De planten kunnen niets met het licht. Lampen met normaal licht kunnen hooguit planten optisch benadrukken.

Wat maakt een verhoogde bedverlichting nuttig?

Logisch als je geen locatie hebt met voldoende daglicht of zonlicht. Dit geldt met name voor binnenkamers of voor balkons en terrassen die op het noorden zijn gericht. Ook als je in de winter planten wilt kweken, heb je verlichting nodig.

Hoe herken je kwaliteitsverlichting?

De productbeschrijvingen van gerenommeerde webshops geven een goede oriëntatie. Daar vindt u niet alleen de specificaties, maar ook beoordelingen en recensies van andere kopers, evenals onafhankelijke tests van bekende organisaties of bekende vakbladen. De producten van grote merkfabrikanten overtuigen meestal ook door hun goede kwaliteit.