De 3 beste verhoogde bedden met een diepte van 30 cm in de test van 2022

In deze blogpost laten we je kennismaken met 5 verhoogde bedden van 30 cm diep. We kijken naar hun afmetingen en prijzen en wat ze uniek maakt. We zullen ook enkele voor- en nadelen van verhoogde bedden bespreken.

 • Een hoogslaper van 30 cm diep is vrij klein in vergelijking met andere producten. De meeste verhoogde bedden zijn minimaal 80 cm breed. Kleine verhoogde bedden zijn zeer geschikt voor plaatsen met weinig ruimte of voor kinderen.
 • In de categorie 30 cm hoog verhoogd bed vindt u online een selectie van ongeveer 100 producten. Naast de eigenlijke hoogslapers met pootjes zijn er ook kweektafels en hoogslapers met wielen in de categorie. Sommige modellen zijn uitgerust met een trellis of een hoes.
 • De meeste verhoogde bedden van 30 cm diep zijn van hout. Ook modellen van verzinkt of gepoedercoat plaatstaal of kunststof zijn populair. Voor een goed hoogslaper in deze categorie moet je ongeveer 90 euro in je budget hebben.

De beste verhoogde bedden met een diepte van 30 cm

LIMAL verhoogd bed 100% FSC acaciahout zinken badplank weerbestendig bruin 90 x 90 x 30 cm

LIMAL hoogslaper 30 cm diep

Met het LIMAL verhoogd bed, 30 cm diep, kweek je je eigen kruiden, groenten en fruit. Het elegante acaciahout is robuust en 100% FSC-gecertificeerd. Het biedt een natuurlijke uitstraling en uitstekende “innerlijke” waarden. De plantenbak kan flexibel binnen of buiten worden geplaatst.


mgc24® verhoogd bed - grenen hout donkerbruin rechthoekig, extra smal voor balkon - ca. 80 x 30 x 78 cm

mgc24® verhoogd bed 30 cm diep

Het houten verhoogd bed mgc24 is een universeel bed dat ideaal is voor het kweken of kweken van groenten, kruiden, bloemen en andere planten. De extra ruimtebesparende variant met een breedte van slechts 30 cm is bijzonder geschikt voor gebruik op het balkon. De optimale ergonomische werkmaat (80x30x30 cm) maakt ontspannen, knie- en rugvriendelijk staand planten mogelijk. Het hoogslaper is gemaakt van 100% weerbestendig en stabiel grenenhout en is daardoor geschikt voor binnen en buiten. Een tuinvlies voor optioneel gebruik als inzetstuk is bij de levering inbegrepen.


Outsunny Poly rotan bloembak met verhoogd bed met poten Bloempot met plank bruin 70 x 30 x 72 cm

Outsunny hoogslaper 30 cm diep

Dit Outsunny 30 cm hoog verhoogd bed is gemaakt van een hoge dichtheid synthetische stof in een rustieke rotanstijl met een stevig metalen frame en is duurzaam. Het is ideaal om bloemen en andere planten langdurig te beschermen. Door de handige hoogte van de plantenbak hoef je niet meer te bukken om met je bed te werken.


Actuele aanbiedingen

Verhoogd bed 30 cm diep – welke varianten zijn populair?

voortplantingstabellen

De naam van de kweektafel is niet helemaal correct, want dit zijn geen tafels, maar klein formaat verhoogde bedden. Ze hebben een maximale diepte van 40 cm en worden in de tuinbouw gebruikt om jonge planten te kweken.

Omdat jonge planten intensieve verzorging nodig hebben, is het logisch om ze in een verhoogd bed van 30 cm diep te zetten in plaats van ze in een tuinbed te planten. De verhoogde ligging bespaart u het gedoe van bukken.

Veel kweektafels worden geleverd met een hoes of kunnen als accessoire worden besteld. Hierdoor wordt de kweektafel omgetoverd tot een mini koud frame.

Een opkweektafel is natuurlijk niet alleen geschikt voor het opkweken van jonge planten. Je kunt het gebruiken als een goedkoop alternatief voor het verhoogde bed.

Er is zelfs ruimte voor op een klein balkon. Je kunt een kleine snacktuin maken met trostomaten, maandaardbeien, radijsjes of sla.

Verhoogde kinderbedden

In de categorie 30 cm diepe verhoogde bedden zijn er ook veel verhoogde bedden voor kinderen. Dat is begrijpelijk, want kinderen hebben nog steeds korte armpjes.

Volwassenen van gemiddelde lengte kunnen gemakkelijk een verhoogd bed tot een diepte van ca. 80 cm werken. Dat is veel te veel voor kinderen.

Verhoogde bedden van 30 cm breed en laag zijn voor hen een betere oplossing. Een hoogslaper voor kinderen is een mooi cadeau dat praktische voordelen met zich meebrengt.

Het verhoogde kinderbed neemt niet veel ruimte in beslag. Ook als je niet een van de gelukkigen bent met een eigen tuin, kunnen de kleintjes hun eigen groenten verbouwen in een verhoogd kinderbedje op het balkon.

Dit is erg leuk en heeft zelfs een gezonde bijwerking. De kans is best groot dat de kleintjes de zelfgekweekte groenten ook daadwerkelijk opeten.

Designer verhoogde bedden

Verhoogde bedden van 30 cm diep, die tot deze categorie behoren, zijn meestal gemaakt van hout. Naast de poten hebben ze vaak minstens één paar wielen.

De kleine en elegante verhoogde bedden zijn meer bedoeld voor binnen of op het terras dan voor de tuin en het balkon. Ze zijn ontworpen voor het kweken van verse kruiden.

Maar hun decoratieve functie is minstens zo belangrijk. Als “groen eiland” trekken ze de aandacht van de aanwezigen. Doordat ze wielen hebben, kunnen ze praktisch overal geplaatst worden.

Je kunt ze bijvoorbeeld in de keuken neerzetten, de kruiden oogsten en direct gebruiken om mee te koken. Verser wordt het niet.

Voordelen van verhoogde bedden 30 cm diep

 • De benodigde ruimte is slechts klein.
 • De verhoogde bedden kunnen ook door kinderen worden verzorgd.
 • Binnen zien ze er erg decoratief uit.
 • Omdat ze licht zijn, kunnen ze van de ene plaats naar de andere worden verplaatst.

Nadelen van verhoogde bedden 30 cm diep

 • Het areaal is maar klein.
 • De opbrengst staat niet in verhouding tot de onderhoudsinspanning.
 • Kleine verhoogde bedden vereisen bijna constante zorg.
 • Niet alle planten zijn geschikt voor kleine verhoogde bedden.

De belangrijkste aankoopcriteria: Waar moet je op letten bij het kopen van een hoogslaper 30 cm diep

variant

Als je gewoon een eenvoudig verhoogd bed van 30 cm diep wilt dat lang meegaat en niet veel moeite kost, moet je een kweektafel kiezen. Het is ontworpen voor gemak. Wil je een verhoogd bed voor decoratieve doeleinden, dan is een designmodel met wielen en een mooie uitstraling de juiste keuze. Kinderen daarentegen beleven veel plezier aan de verhoogde kinderbedden, die lager zijn dan de volwassen modellen.

materiaal

Voor de meeste kopers van een hoogslaper van 30 cm diep is hout de eerste keuze. Het ziet er mooi uit, is stevig en makkelijk om mee te werken. Het is echter gevoelig voor blijvende nattigheid. Kunststof corrodeert niet en is licht van gewicht, maar ziet er niet zo decoratief uit. Metaal is erg sterk en duurzaam. Zijn uiterlijk past echter niet in elke omgeving.

Hoogte

Dit betekent de hoogte van het verhoogde bed boven de grond. Voor volwassenen moet een hoogslaper 30 cm diep zijn en ongeveer 70 – 90 cm boven de grond. Dit is voldoende om comfortabel te kunnen werken. Een hogere hoogte is niet goed omdat je de zware gieter te veel moet tillen. Een verhoogd bed voor kinderen moet natuurlijk dienovereenkomstig lager zijn.

Accessoires

Als je je hoogslaper 30 cm diep op het balkon of terras hebt staan, is het verstandig om een ​​coldframe opzetstuk te kopen of er zelf een te bouwen. Hiermee krijgt u een minikas en kunt u het oogstseizoen met vele weken per jaar verlengen. Als het verhoogde bed in de woonkamer of een andere kamer staat, is het raadzaam om de planten extra verlichting te geven om hun groei te stimuleren.

Veelgestelde vragen over verhoogde bedden 30 cm diep

Welke planten kun je in een verhoogd bed van 30 cm diep kweken?

Het aanbod is verrassend groot. Radijs, koolrabi of keukenkruiden zoals bieslook en peterselie kunnen goed worden gekweekt in het kleine verhoogde bed. Tomaten, maandaardbeien of bloemen zoals geraniums of pelargoniums groeien ook heel goed. Je moet verschillende soorten door elkaar mengen. Dat zorgt voor verandering.

Wat is de beste plaats voor een hoogslaper van 30 cm diep?

Planten in een verhoogd bed groeien het beste op een zonnige plek waar ze beschut zijn tegen wind en plotselinge temperatuurschommelingen. Als de planten niet genoeg licht krijgen, kun je een plantenlamp installeren. Zeker voor binnenruimtes is dit aan te raden, want dan hoef je het hoogslaper niet zomaar bij het raam te plaatsen.

Waar moet je speciaal op letten bij een hoogslaper van 30 cm diep?

Een hoogslaper bestaat in principe uit een gesloten bak. De grootste vijand van planten die erin groeien, is wateroverlast. Het moet koste wat kost worden vermeden. De bak moet een gat hebben zodat het water kan weglopen. De onderste laag substraat moet van grof materiaal zijn om de waterafvoer te vergemakkelijken.