De 3 beste verhoogde bedden met een dak in de test van 2022

Als u op zoek bent naar het perfecte hoogslaper met dak, hoeft u niet verder te zoeken! We hebben 3 van de beste varianten op de markt getest en onze bevindingen in dit bericht verzameld. Ze bieden niet alleen uitstekende bescherming tegen storm en weer, maar zijn ook eenvoudig op te zetten en te onderhouden. Of je nu een beginner bent in tuinieren of een doorgewinterde professional, een van deze bedden zal zeker aan je behoeften voldoen! Lees verder voor meer informatie.

 • Verhoogde bedden met een dak moeten niet worden verward met verhoogde bedden met een coldframe-bevestiging. In tegenstelling tot verhoogde bedden met een koud frame, zijn die met een dak relatief zeldzaam. In de meeste gevallen zijn dit modellen die visueel doen denken aan een oude fontein en bedoeld zijn voor decoratieve doeleinden.
 • Verhoogde bedden met een dak zien er niet alleen mooi uit, ze hebben ook een praktisch nut. In de meeste gevallen is het dak gemaakt van transparant materiaal. Je kunt het ook zelf bouwen met relatief weinig inspanning.
 • Sommige fabrikanten bieden ook producten aan in de categorie verhoogde bedden met dak waar een dakkap als accessoire verkrijgbaar is. U kunt deze gebruiken om uw verhoogde bed achteraf aan te passen. U kunt geschikte producten krijgen in online winkels of bouwmarkten.

De beste verhoogde bedden met een dak

Outsunny Verhoogd Bed Houten Fontein met Dak Bloembak Wensput Planter Bloempot Rozenboog Tuin Hout Rustiek Bruin 93 x 55 x 137 cm

Outsunny verhoogd bed met dak

Dit Outsunny verhoogd bed met dak is gemaakt van gehard dennenhout en heeft een rustiek design. Het bed heeft een beschermend dak zodat je hortensia’s, varens of andere schaduwminnende planten kunt planten. De tuingrond hoeft niet opgegraven te worden om uw planten op te kweken.


Palram 701808 Verhoogd bed 118 x 118 x 146 cm, Alu Plant Inn

Palram verhoogd bed met dak

Het Palram Roof Raised Bed is een stevige stalen basis en aluminium frame met UV-bestendig polycarbonaat dak en zijkanten. Het dakpaneel met twee vleugels kan variabel worden geopend, waardoor het bed gemakkelijk toegankelijk is. Met geïntegreerde afvoer kan overtollig water optimaal worden afgevoerd.


Juwel dakkap voor hoogslaper maat 2 (afmetingen 190x121 cm, beschermend dak voor plantenbed, met 4 mm thermische ruiten, incl. windbescherming, regenkap in hoogte verstelbaar 90-160 mm) 20114

Juwe hoogslaper met dak

Het hoogslaper met dak is de ideale hoes voor uw hoogslaper. De hoogste lichttransmissie zorgt ervoor dat uw planten optimaal bemest worden. Betrouwbare bescherming tegen slagregen en hagel, maar ook in hoogte verstelbaar, maakt dit dak de ideale metgezel voor elk verhoogd bed. Windbescherming aan alle 4 zijden en gemaakt van robuust aluminium garandeert een lange levensduur.


Actuele aanbiedingen

Verhoogde bedden met een dak – hoe nuttig is het dak?

Als het gaat om verhoogde bedden met een dak, denken de meeste mensen vaak aan een coldframe-bevestiging. Daar gaat deze handleiding echter niet over, want een coldframe is aan alle kanten gesloten.

Een dak daarentegen is aan de zijkanten open en biedt minder bescherming. Toch is een overkapping voor je hoogslaper zinvol.

Wat zijn de voordelen?

 • Bescherming tegen te veel regen en hagel
 • Preventie van bepaalde plantenziekten zoals Phytophthora en Phytophthora
 • Gevoelige vruchten zoals tomaten of bloeiende planten worden beschermd tegen beschadiging
 • Een overkapping is makkelijker te bouwen dan een koud frame
 • Bestaande verhoogde bedden kunnen achteraf worden uitgerust met de luifel
 • Omdat de luifel aan de zijkanten open is, kan er in de zomer geen warmteontwikkeling plaatsvinden.

Wat zijn de nadelen?

 • Doordat de overkapping open is, blijft er geen warmte behouden
 • De open constructie biedt slechts beperkte bescherming
 • Een lichte overkapping is niet erg stabiel en is nauwelijks bestand tegen storm of hagel

Hoe bouw je zelf een overkapping?

Dit is niet zo moeilijk. Je hebt het volgende materiaal nodig:

 • 10 hardhouten latten
 • broeikasfolie
 • Beugels en schroeven van roestvrij staal

Je kunt het materiaal krijgen bij de bouwmarkt. Daar kunt u de lamellen voor u op maat laten knippen.

Werk het beste op een stevige, vlakke ondergrond, bijvoorbeeld in de garage of oprit. Daar leg je de 4 latten zodat ze een rechthoek of vierkant vormen die overeenkomt met de grootte van het verhoogde bed.

De 5e lat hoort in het midden omdat deze dient om de constructie te stabiliseren. Verbind nu de delen van het frame met behulp van de beugels en verzonken schroeven.

Hierop plaats je nu de kasfolie en bevestig je deze aan het frame. Dan komt het tweede frame, dat je op dezelfde manier bouwt als het eerste.

Je verbindt de twee helften met fittingen. Staat het verhoogde bed tegen de muur, dan kan je het dak daar met hoekijzer bevestigen.

Als het een vrijstaand hoogslaper is, bevestig je het dak aan houten latten of platte spijlen, die je vastschroeft aan de bak van het houten bed.

In plaats van kasfolie zijn ook polycarbonaatplaten geschikt. Als je wilt, kun je de zijkanten ook afsluiten met folie en zo een soort coldframe-bevestiging bouwen.

U moet er echter voor zorgen dat de folie kan worden geopend of verwijderd, zodat er in de zomer geen warmte opbouwt.

Een zelfgemaakt dak voor het hoogslaper heeft als voordeel dat je het perfect passend kunt bouwen. Bovendien is het goedkoper dan een gekocht exemplaar en kun je er een bestaand verhoogd bed mee ombouwen.

De belangrijkste aankoopcriteria: Waar moet je op letten bij het kopen van een hoogslaper met dak

maat

Het aankoopcriterium is vooral belangrijk wanneer het verhoogde bed met een dak op een balkon moet staan. De aarde die in de doos wordt gevuld, is erg zwaar en zou het draagvermogen van het balkon kunnen overschrijden. Zelfs een relatief klein verhoogd bed weegt veel meer dan 100 kg wanneer gevuld en geplant.

materiaal

In de praktijk blijkt hout het beste te zijn voor verhoogde bedden met een dak. Het is robuust en gemakkelijk om mee te werken. Dit maakt hem super geschikt voor doe-het-zelvers. Dankzij de nerf en structuur zijn verhoogde bedden van hout ook erg aantrekkelijk. Hoewel het de neiging heeft te rotten als het constant nat is, kun je het proces vertragen door de doos met folie te bekleden.

Hoogte

Met dit aankoopcriterium moet u de voor u meest geschikte maat vinden. Enerzijds moet het verhoogde bed zich op een bepaalde hoogte boven de grond bevinden, zodat u niet hoeft te bukken tijdens het werken. Aan de andere kant moet de bak niet te hoog zijn omdat je de kan of emmer water moet optillen. Als het hoogslaper met een dak op een balkon staat, mag de hele constructie niet te hoog zijn vanwege het plafond

ontwerp

Zorg ervoor dat het hoogslaper met dak zich goed aanpast aan de omgeving. In plaats van folie kunt u het dak bouwen van polycarbonaatplaten. Het ziet er beter uit en is duurzamer. Als je wilt, kun je de buitenkant van het verhoogde bed schilderen of behandelen met houtbeits. Hierdoor blijft de warme, natuurlijke kleur van het hout behouden en vervaagt of vergrijst het niet.

Veelgestelde vragen over verhoogde bedden met een dak

Wie heeft een verhoogd bed met een dak nodig?

Een hoogslaper met dak is een verstandige aankoop als je in een gebied woont waar veel regen of hagel valt. Sommige vruchten, zoals tomaten, zijn erg gevoelig voor te veel regen. Een overdekt verhoogd bed kan de opbrengst aanzienlijk verhogen. De luifel biedt ook beschutting voor delicate bloemen.

Wat is de beste plaats voor een verhoogd bed met een dak?

Het is het beste om hem op een zonnige plaats te zetten die beschut is tegen de wind. De lange zijde van het verhoogde bed moet naar het zuiden gericht zijn, zodat de planten zoveel mogelijk zon krijgen. Het dak moet schuin aflopen naar de voorkant van het verhoogde bed om zoveel mogelijk licht binnen te laten en regen weg te laten lopen.

Welke apparatuur is aan te raden?

Als u het dak voor uw hoogslaper zelf bouwt, is het raadzaam om tegelijkertijd de zijkanten af ​​te dekken. Dit geeft je een koud frame dat warmte vasthoudt en het oogstseizoen verlengt. Er is niet altijd een parkeerplaats aan de zuidkant.Als het hoogslaper in de schaduw staat, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een verlichtingssysteem. Als u met een gerust hart op vakantie wilt gaan, moet u een irrigatiesysteem installeren.