De 5 beste verhoogde bedden met voeten in de test van 2022

Bent u op zoek naar een hoogslaper met voeten? Bekijk onze lijst met de 5 beste verhoogde bedden met voeten die we hebben vergeleken. Of u nu op zoek bent naar een ruim verhoogd bed of een bed dat gemakkelijk te vervoeren is, wij hebben het voor u!

  • In de tuinbouw zijn verhoogde bedden op poten niet echt verhoogde bedden. Daar zijn verhoogde bedden dozen gemaakt van planken of metaal die op de tuinbedden worden geplaatst. De dozen zijn aan de onderkant open en zijn gevuld met plantensubstraat.
  • Verhoogde bedden met poten daarentegen zijn gesloten dozen die geen verbinding hebben met de grond of de ondergrond. Ze zijn ontworpen voor gebruik in woonruimtes, op terrassen, balkons of zelfs binnenshuis. Sommige modellen zijn zelfs uitgerust met een onderkast of cold frame bevestiging.
  • In de categorie koud frame op poten vindt u momenteel iets meer dan 100 producten. Het merendeel van de modellen kost tot rond de 80 euro en is gemaakt van hout. De fabrikant met het grootste marktaandeel is Prosperplast met 16 modellen in het assortiment, gevolgd door Esschert met 10 modellen.

De beste verhoogde bedden met voeten

Coemo hoogslaper hout 120 x 60 x 90 cm met plank plantenbak hoogslaper kit koud frame kweekbed kruidenbed kit voor groenten, kruiden in de tuin, terras, balkon en privacyscherm

Coemo hoogslaper met voeten

Het verhoogde bed met pootjes van Cemo is een stevige houten kuip die op verschillende manieren geplant kan worden voor het kweken van groenten, fruit, bloemen en kruiden. Het design van de plantenpot is modern en sfeervol en ook geschikt als decoratief wind- en privacyscherm voor op het terras. Het verhoogde bed is ook geschikt als paascadeau voor uw dierbaren.


COSTWAY verhoogd bed met plank, plantenbak met drainagegaten, plantenbak bloemenbak, kruidenbed van hout, plantenbed met plank, kweekbed tuinbalkon, koelframe voor groenten, 120x57x90cm

COSTWA verhoogd bed met voeten

Het verhoogde bed met poten van COSTWA is gemaakt van eersteklas hout en is extreem slijtvast. Het heeft een drainagegat dat perfect is voor de drainage van planten. Het plantenbed is eenvoudig op te zetten en in een mum van tijd klaar. Het schoonmaken van het plantbed is heel eenvoudig. Het kan snel worden afgeveegd met een vochtige doek.


Keter Easy Grow Modern Verhoogd Bed Grijs Inclusief Irrigatiesysteem Rotan Look Geschikt voor Balkon, Patio of Tuin

Keter verhoogd bed met voeten

Het Keter hoogslaper met pootjes is een modern, ergonomisch hoogslaper voor planten en kweken. Het is gemaakt van hoogwaardig polypropyleen en is daardoor UV- en weerbestendig. De waterniveau-indicator en het waterreservoir voorkomen wortelrot en te veel water. Het drainagesysteem kan worden geopend of gesloten.


myGardenlust Verhoogd bed van hout voor het planten van groenten in de tuin, terras en balkon - met plank voor tuingereedschap - bruin

myGardenlust verhoogd bed met voeten

Het myGardenlust verhoogd bed met pootjes is gemaakt van grenenhout en is weerbestendig. Het is ideaal voor gebruik buitenshuis en is gemakkelijk op de rug. Door de aangename afmetingen van L 92 x B 45 cm x H 80 cm is het houten bed ook ideaal voor het verbouwen van groenten. Het past goed in het totaalbeeld van de tuin en kan als extra decoratief item op balkon en terras worden gebruikt. Het koude frame wordt aangeboden in de kleuren naturel, geïmpregneerd grijs en geïmpregneerd bruin.


mgc24® verhoogd bed - grenen hout donkerbruin rechthoekig, voor tuin/terras/balkon - 80 x 37,6 x 78 cm

mgc24 verhoogd bed met voeten

Het houten verhoogd bed mgc24 is universeel inzetbaar en ideaal voor het kweken of kweken van groenten, kruiden, bloemen en andere planten in de tuin, op het terras of op het balkon. De optimale ergonomische werkhoogte maakt ontspannen, knie- en rugvriendelijk staand planten mogelijk. Het verhoogde bed is gemaakt van 100% weerbestendig en stabiel grenenhout en is geschikt voor binnen- en buitengebruik.


Actuele aanbiedingen

De belangrijkste kenmerken van verhoogde bedden met voeten

Verhoogde bedden zijn oorspronkelijk ontwikkeld omdat ze vervelend tuinieren, vooral wieden, gemakkelijker maken. Je hoeft niet te bukken.

Dit ontlast de rug en voorkomt dat het bloed naar het hoofd stijgt. De tuinders realiseerden zich al snel dat de opbrengsten per vierkante meter hoger zijn in een verhoogd bed dan in een gewoon tuinbed.

Dit komt doordat het plantensubstraat in verhoogde bedden zo’n 5°C warmer is dan in de grond. Daarnaast kan de hovenier het plantensubstraat in het verhoogde bed naar eigen wens samenstellen, terwijl de mogelijkheden hiervoor in het tuinbed eerder beperkt zijn.

Een andere factor die verantwoordelijk is voor de hogere opbrengsten: de goede bescherming tegen ongedierte. Slakken, die veel schade aanrichten in de tuin, komen veel minder vaak voor in verhoogde bedden.

Wat is er bijzonder aan verhoogde bedden met voeten?

Het idee achter het product is eenvoudig maar slim. Een hoogslaper op poten neemt het idee van het klassieke hoogslaper verder.

Een hoogslaper met voeten is eigenlijk een bed dat je overal neer kunt zetten. Er zijn zelfs modellen met wielen aan hun voeten. Ze kunnen met weinig moeite worden geplaatst waar u ze wilt hebben.

Verhoogde bedden met voeten inspireren veel mensen die geen tuin hebben. Met hun hulp kun je zelfs je eigen kleine oase midden in de grote stad creëren en tomaten, komkommers, radijs en andere groenten telen.

De voordelen van verhoogde bedden met voeten

  • Ze leveren hoge opbrengsten op een klein gebied.
  • Tuinieren is gemakkelijk omdat u niet hoeft te bukken.
  • Een verhoogd bed met poten stelt je in staat om thuis groenten en fruit te verbouwen, ook als je geen tuin hebt.

De nadelen van verhoogde bedden met voeten

  • Het areaal is maar klein.
  • De planten hebben veel aandacht nodig.
  • Een goed verhoogd bed moet redelijk groot zijn. Dit maakt het moeilijk en duur.

Welke varianten zijn er?

Naast de eenvoudige verhoogde bedden op pootjes zijn er ook modellen met planken of zelfs met onderkasten verkrijgbaar. Ze profiteren van het feit dat de bak van het verhoogde bed bijna een meter boven de grond staat.

De onderkast benut deze ruimte en creëert een welkome opbergruimte. Andere, eenvoudigere varianten zijn alleen voorzien van een plank die tussen de poten wordt gemonteerd.

Sommige verhoogde bedden met voeten worden ook geleverd met bevestigingen voor een koud frame. Ze voorkomen dat warmte ontsnapt en verhogen de opbrengst in de verhoogde bedden nog meer.

Met een coldframe opzetstuk oogst je bijna het hele jaar door verse groenten en kruiden in je hoogslaper.

Hout als het meest populaire materiaal

De overgrote meerderheid van de verhoogde bedden op poten zijn gemaakt van hout. De reden hiervoor is simpel.

Hout is hiervoor uitstekend geschikt. Het is een lokale grondstof die niet duur, robuust en gemakkelijk te verwerken is.

Verhoogde bedden van hout zien er goed uit en houden de warmte vast omdat hout een slechte warmtegeleider is. Het grootste probleem is dat hout relatief snel rot als het wordt blootgesteld aan constant vocht.

Dit kan echter in ieder geval worden uitgesteld als de doos is afgedekt met noppenfolie.

De belangrijkste aankoopcriteria: waar moet je op letten bij het kopen van een hoogslaper met pootjes

maat

Het verhoogde bed met poten moet groot genoeg zijn. Maar je moet er rekening mee houden dat de bovengrond erg zwaar is. Een kubieke meter kan tot 1,5 ton wegen. Een groot verhoogd bed kan soms de statica van het balkon of de vloer overweldigen. U kunt het beste bij de verhuurder of architect informeren naar het draagvermogen van het balkon of de vloer voordat u tot aankoop overgaat.

materiaal

De meeste kopers van een hoogslaper op poten kiezen voor een houten model. Het ziet er goed uit en gaat jaren mee als je een paar voorzorgsmaatregelen neemt. Als alternatief is kunststof ook geschikt. Het rot niet, maar je moet nog steeds een plastic doos met folie bekleden, zodat het materiaal geen verontreinigende stoffen kan uitstoten.

Hoogte

Zorg ervoor dat het verhoogde bed met voeten op de juiste hoogte boven de grond staat. De bodem van de bak moet idealiter tussen de 70 – 90 cm boven de grond zijn. Als het verhoogde bed te laag is, moet je bukken en wordt tuinieren vervelend. Als het te hoog is, moet je meer kracht gebruiken bij het schenken.

Accessoires

Koop je een hoogslaper op poten, denk dan bij het bestellen aan handige accessoires. Waarom niet kiezen voor een model met een onderkast of in ieder geval een plank? Opbergruimte heb je nooit genoeg. Een opzetstuk voor een koud frame is ook een nuttige toevoeging, waardoor de opbrengst toeneemt en het oogstseizoen weken langer duurt.

Veelgestelde vragen over verhoogde bedden met voeten

Wie zou een verhoogd bed op poten moeten krijgen?

Het product wordt aanbevolen als u geïnteresseerd bent in tuinieren, maar geen tuin heeft. Vooral in grote steden is de vraag naar tuinen enorm. Een hoogslaper met pootjes vervult je verlangen naar je eigen groenten en fruit, zelfs op het balkon. Tuinieren is erg leuk voor kinderen. Daarnaast is de kans groot dat ze ook daadwerkelijk groenten eten die ze zelf hebben geoogst.

Waar moet je op letten bij een hoogslaper met voeten?

Het grootste probleem is wateroverlast, het beschadigt de planten en zorgt ervoor dat de houten kist gaat rotten. Zorg er daarom voor dat er drainagegaten in de bodem van de bak zitten. Daarnaast moet de onderste laag in de bak gemaakt zijn van grof materiaal dat de afwatering bevordert.

Waar kan het hoogslaper met voeten het beste geplaatst worden?

Het beste is een lichte, zonnige plaats die beschut is tegen de wind. Een balkon of terras op het zuiden is een goede keuze, de locatie moet vrij zijn van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Mocht het licht niet voldoende zijn, dan kun je voor extra verlichting zorgen met een LED plantenlamp.