De 5 beste verhoogde bedden met trellis in de test van 2022

Als het gaat om tuinieren, zijn verhoogde bedden met trellis een van de beste opties die er zijn. Ze geven je planten voldoende ruimte om te groeien en het latwerk zorgt ervoor dat ze iets hebben om op te klimmen. In dit artikel laten we u kennismaken met vijf van de beste verhoogde trellis-bedden die momenteel op de markt zijn. We bespreken hun kenmerken en wat hen onderscheidt van de concurrentie. Dus als u op zoek bent naar een manier om uw tuinieren nog beter te maken, lees dan zeker verder!

  • Verhoogde bedden met trellis worden ook wel verhoogde bedden met trellis of trellis genoemd. Dit is de naam van een bijzondere variant van het verhoogde bed, dat naast de normale uitrusting is voorzien van een rooster of trellis.
  • In de categorie verhoogd bed met trellis bieden retailers meer dan 600 producten aan. Een klein verhoogd bed voor het appartement is al beschikbaar voor minder dan 50 euro, terwijl een groot L-vormig verhoogd bed met latwerk voor het terras meer dan 500 euro kost. Marktleider is Biohort met 252 producten, gevolgd door vidaXL met 151 modellen.
  • U kunt een bestaand verhoogd bed ook achteraf uitrusten met een latwerk. De roosters zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen als accessoires. Doe-het-zelf bouwen is geen uitdaging voor een geoefende doe-het-zelver.

De beste verhoogde bedden met trellis

vidaXL hoogslaper voor in de tuin met trellis zelfbewateringssysteem rotan design trellis bloempot plantenbak trellis trellis antraciet

VidaXL hoogslaper met latwerk

Het VidaXL trellis verhoogd bed is een geweldige aanvulling op elke tuin. Hij is gemaakt van robuust UV-, weer- en vorstbestendig kunststof en is geschikt voor binnen- en buitengebruik. Het ontwerp lijkt op een bedrieglijk echte rotanstructuur. Het materiaal is wasbaar en gemakkelijk schoon te maken. Het verhoogde bed is eenvoudig aan de muur te bevestigen.


COSTWAY bloembak met trellis, plantenbak voor klimplanten, verhoogd bed met trellis, bloempot voor tuin balkon, tuin trellis trellis box met zelfbewaterende (80 x 40 x 135 cm)

COSTWAY verhoogd bed met latwerk

Het Costway verhoogd bed met latwerk is gemaakt van hoogwaardig PP en is weerbestendig, zonwerend en zeer duurzaam. Het bed heeft een zelfbewaterende schijf en opslagplaat, waardoor zowel de afvoer als de bewatering wordt geoptimaliseerd. Het bed heeft ook een latwerk, dat niet alleen decoratief maar ook functioneel is. Het biedt ruimte voor klimplanten of decoratie. In het plantgebied kunnen groenten, bloemen of kruiden worden gekweekt.


Stefanplast STF641 bloembak deluxe met latwerk grijs

Stefanplast verhoogd bed met latwerk

Het Stefanplast verhoogd bed met latwerk is een praktisch en decoratief bed dat een geweldige blikvanger is in je tuin of op je terras. Het verhoogde bed is gemaakt van plastic en wordt geleverd met een trellis zodat je je planten optimaal kunt laten zien. Het verhoogde bed is eenvoudig op te zetten en zeer stabiel.


Outsunny verhoogde bed plantenbak met latwerk bloembak latwerk rozenboog met klimhulp voor klimplanten tuinhout naturel 64 x 28 x 120 cm

Outsunny verhoogd bed met trellis

Het Outsunny Trellis Raised Bed is een 2-in-1 ontwerp dat je de mogelijkheid geeft om een ​​verscheidenheid aan planten en bloempotten te huisvesten. Het decoratieve latwerk biedt de ideale ruimte voor filigrane wijnstokken en ranken. Voor een heel bijzonder accent kunnen de trellis-sporten worden opgehangen met kleine bloempotjes. De 2 overtollige wateropeningen zorgen voor een optimale afvoer en voorkomen rot en te veel water. Het massief houten frame met sterke metalen fittingen is extreem stabiel en ondersteunt gemakkelijk eventuele bloempotten of klimplanten die erop kunnen worden geplaatst.


Bloempot, plantenpot, bloembak met trellis, bloempot, trellis, antraciet

Verhoogd bed met latwerk

Met dit verhoogde bed met latwerk zet je je bloemen en planten in het zonnetje. De praktische en ruime bloembak is gemaakt van hoogwaardig hout en heeft een latwerk waar je ranken of fruit in kunt planten. Dankzij de moderne en tijdloze houtlook past de box in elke omgeving en kan hij optimaal worden gebruikt als elegante roomdivider of privacyscherm.


Actuele aanbiedingen

Welke soorten verhoogde bedden met trellis zijn er?

De producten kunnen worden ingedeeld naar materiaal en ontwerp. Verhoogde bedden worden geleverd met een trellis als materiaal

voor gebruik.

hout

Het natuurlijke en hernieuwbare materiaal wordt vaak gebruikt voor verhoogde bedden omdat het een lokale grondstof is die niet duur is. Als het hout uit duurzame bosbouw komt, is het ook nog eens milieuvriendelijk.

Hout straalt warmte en gezelligheid uit door zijn nerf en zachtbruine en gelige kleuren. Omdat hout een natuurproduct is, is elke plank en elke strook praktisch uniek.

Dit maakt houten verhoogde bedden zeer decoratief. Of het nu op het terras, balkon of in de woonkamer is, een houten verhoogd bed ziet er goed uit.

Het nadeel of de zwakte van hout is de gevoeligheid voor vocht. Het heeft poriën die water absorberen als een spons. Verval en schimmel zetten snel in.

Hoewel hout tegen rot kan worden geïmpregneerd, kunnen er dan verontreinigende stoffen vrijkomen. Sommige houtsoorten, zoals lariks, zijn beter bestand tegen rot.

plastic

Het materiaal wordt vaak gebruikt voor verhoogde bedden met trellis omdat het licht en gemakkelijk te verwerken en te vormen is. Het zal niet roesten of corroderen en kan in elke kleur worden gemaakt.

Plastic is echter niet duurzaam omdat het gemaakt is van fossiele grondstoffen (aardolie). Het materiaal vergaat niet en is moeilijk te recyclen.

metaal

Voor verhoogde bedden met latwerk, die van metaal zijn, worden meestal gepoedercoate staalplaten gebruikt. Poedercoaten is een milieuvriendelijke bescherming tegen corrosie omdat er geen oplosmiddelen worden gebruikt. De coating gaat vele jaren mee.

Metaal wordt meestal gebruikt voor high-end modellen. Met hun koele, gladde oppervlak zien metalen verhoogde bedden er stijlvol en modern uit.

Metaal, vooral ijzer, heeft als nadeel dat het roest. Hoewel een coating of lak corrosie remt, kan het deze op lange termijn niet stoppen.

Af en toe worden ook andere metalen zoals roestvrij staal of aluminium gebruikt. Ze roesten niet, maar zijn wel duur.

Ook voor op het terras zijn verhoogde bedden van beton of natuursteen geschikt. Ze zijn niet geschikt voor balkons en appartementen omdat ze erg zwaar zijn.

Het ontwerp

Bij de meeste verhoogde bedden met een trellis is de klimhulp stevig bevestigd aan de box aan de achterkant van een langswand. Sommige modellen hebben echter een ander ontwerp.

Bij hen is de doos voor het ontvangen van grond en planten veel breder dan normaal. De klimhulp is in het midden gemonteerd. Dit betekent dat het verhoogde bed van beide kanten kan worden gevuld met planten, die op het latwerk kunnen worden vastgehouden.

De belangrijkste aankoopcriteria: waar moet je op letten bij het kopen van een hoogslaper met latwerk

Bij het selecteren van het meest geschikte product spelen veel criteria een rol. Niet alle zijn even belangrijk. Let op punten die voor u belangrijk zijn en vergelijk altijd meerdere modellen met elkaar voordat u tot aanschaf overgaat.

maat

Dit betekent de grootte van de verhoogde bedbox. Vanuit het oogpunt van tuinieren moet een verhoogd bed zo groot mogelijk zijn. Technisch gezien is dit echter niet altijd uitvoerbaar. Een kubieke meter bovengrond weegt afhankelijk van de samenstelling 1,3 – 1,5 ton. Dat betekent dat een groot verhoogd bed enkele honderden kilo’s weegt. Dit brengt sommige balkons aan de grenzen van hun draagvermogen.

hoogte van het trellis

Het latwerk moet natuurlijk hoog genoeg zijn om de planten voldoende steun te geven. Op balkons, loggia’s en in appartementen wordt de hoogte echter beperkt door het plafond. Het probleem wordt nog verergerd omdat het verhoogde bed op poten staat. Het is beter om voor het bestellen opnieuw te meten of uw gewenste product ook daadwerkelijk op kantoor of op het balkon past.

robuustheid

Zorg ervoor dat je een hoge doos koopt met een stevig latwerk dat stevig aan de doos is bevestigd. Sommige soorten groenten, zoals pompoenen, meloenen, maar ook komkommers, kunnen erg groot en zwaar worden. Een dun frame van bamboestokken is niet genoeg, hoe smaakvol het ook mag zijn. Voor dergelijke groenten heb je een stevig latwerk nodig van sterk vierkant hout of staal.

ontwerp

Verhoogde bedden met latwerk worden meestal op het balkon, terras of binnenshuis geplaatst. Kies een model dat past bij zijn omgeving. Voor het terras kun je misschien kiezen voor een metalen verhoogd bed. Voor het balkon of de woonkamer daarentegen is een doos en latwerk van hout het beste.

Accessoires

Planten hebben naast water en voeding ook licht nodig om te groeien.Als het verhoogde bed met latwerk in het appartement of in een donkere hoek buiten staat, is een plantenlamp met een timer voor verlichting een zeer nuttige toevoeging. Staat het verhoogde bed daarentegen in een spreekkamer of dokterspraktijk, dan is een automatisch bewateringssysteem zinvol, zodat de planten niet uitdrogen tijdens een lang weekend of op vakantie.

Veelgestelde vragen over verhoogde bedden met trellis

Welke groenten en fruit zijn geschikt om in een verhoogd bed met een latwerk te groeien?

Er zijn veel soorten om te overwegen. Een van de meest populaire zijn komkommers en stoktomaten. Courgette- en Hokkaido-pompoenen kunnen ook worden gekweekt. Wat betreft fruit komen frambozen en bramen in het geding. Poolbonen zijn daarentegen ongeschikt omdat ze 3 m hoog en hoger kunnen worden.

Welke andere toepassingen heeft een verhoogd bed met een latwerk?

Binnen kan het worden gebruikt als een groene roomdivider wanneer het wordt beplant met klimmende kamerplanten zoals klimop, philodendron, monstera of klimop. Op het terras vormen 2 van dergelijke verhoogde bedden een goed zicht en windbescherming voor een zithoek.

Kun je zelf een verhoogd bed met een trellis bouwen?

Het is eigenlijk best makkelijk. U kunt zelf een geschikt latwerk voor uw hoogslaper bouwen. Je hebt maar een paar strips uit de bouwmarkt nodig, die je kunt bevestigen aan een muur waar je het hoogslaper voor plaatst. Voor kleinere planten is het voldoende om stokken in de grond te steken als klimhulpmiddel.