De 5 beste verhoogde bedden met onderkast in de test van 2022

Als u op zoek bent naar een verhoogd bed voor uw tuin, vraagt ​​u zich misschien af ​​of u er beter een kunt kopen met een onderkast. Hier presenteren we de vijf beste verhoogde bedden met onderkasten die momenteel op de markt zijn. We vergelijken hun functies en prijzen, zodat u de beste beslissing kunt nemen voor uw behoeften.

 • Verhoogde bedden met een onderkast worden ook wel verhoogde bedden met opbergruimte of verhoogde bedden met een kast genoemd. Ze zijn de perfecte oplossing voor krappe ruimtes. Een dergelijke variant van het verhoogde bed maakt bijvoorbeeld optimaal gebruik van de beperkte ruimte op het balkon.
 • Met een aantrekkelijk design kunnen verhoogde bedden met onderkasten zelfs worden gebruikt als roomdividers in appartementen en kantoren. De producten worden aangeboden in verschillende uitvoeringen. In de eenvoudigste versie wordt eenvoudig een rooster of rooster tussen de poten van het verhoogde bed gemonteerd, dat als plank kan worden gebruikt.
 • In andere gevallen is het een echt hoogslaper met een kast. Op het eerste gezicht lijkt het bijna een meubelstuk. Sommige verhoogde bedden met een basis hebben zelfs wielen aan hun poten, zodat ze kunnen worden verplaatst.

De beste verhoogde bedden met onderkast

XXL verhoogd bed tuinkast 400L met 2 extra opbergvakken cold frame kruidenbed plantenbak plantentafel in houtlook antraciet

XXL verhoogd bed met onderkast

Met dit XXL verhoogd bed van Gardman kun je je tuin verfraaien en tegelijkertijd een stukje natuur in huis halen. Het moderne en extra grote verhoogde bed van kunststof is multifunctioneel en kan individueel worden aangepast aan uw behoeften. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als bloemen-, groene plant of kruidentuin. De inhoud van het bed is ca. 400 liter, de totale afmetingen (BxHxD) zijn ca. 150x78x75 cm. Voor een betere afvoer heeft het verhoogde bed een geïntegreerd waterafvoersysteem. De kleur van het bed is antraciet, de uitstraling van hout maakt het een echt hoogtepunt in de tuin. Praktisch detail: in het onderste gedeelte bevinden zich achter twee kleppen ruime opbergvakken, waarin je allerlei tuinspullen kunt opbergen.


Verhoogd bed XL, met twee opbergvakken, 150x76x78 cm, ca. 400 liter, van stevig kunststof met houtlook, kleur antraciet

Verhoogd bed met onderkast

Het hoogslaper is gemaakt van robuust en weerbestendig polypropyleen kunststof met houtlook en is ideaal voor gebruik in de tuin, op het terras of op het balkon. Met een doordacht drainagesysteem.

Praktische opbergvakken in het onderste gedeelte zijn verborgen achter twee kleppen voor het opbergen van tuinspullen, enz. Het verhoogde bed kan eenvoudig worden gemonteerd met behulp van het plug-in systeem. Je hebt geen gereedschap nodig en kunt in een mum van tijd beginnen met het vullen van je verhoogde bed en het planten van kruiden, groenten of bloemen.


COSTWAY verhoogd bed met plank, plantenbak met drainagegaten, plantenbak bloemenbak, kruidenbed van hout, plantenbed met plank, kweekbed tuinbalkon, koelframe voor groenten, 120x57x90cm

COSTWAY verhoogd bed met plank

Het verhoogde bed met plank van COSTWAY is gemaakt van hoogwaardig hout en is extreem slijtvast. Het plantenbed is eenvoudig op te zetten en in een mum van tijd klaar. Ook het schoonmaken van het plantbed is heel eenvoudig. Het plantbed is snel schoon te vegen met een vochtige doek. Het verhoogde bed heeft een drainagegat dat perfect is voor de drainage van planten. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken dat de plantengroei wordt beschadigd door te veel water. Het verhoogde bed geeft je tuin een bijzondere uitstraling en geeft hem natuurlijke schoonheid.


Actuele aanbiedingen

Bijzonderheden & varianten van een hoogslaper met onderkast

De verhoogde bedden die in deze handleiding worden besproken, zijn bedoeld voor gebruik op balkons, terrassen of binnenshuis. In tegenstelling tot verhoogde bedden in de tuin zijn ze niet verbonden met de grond waarop ze staan.

Dit zijn dozen van verschillende materialen die op poten of poten boven de grond worden geheven. Hierdoor ontstaat onvermijdelijk een vrije ruimte onder het verhoogde bed.

Het verhoogde bed met kast benut deze ruimte door extra ruimte te creëren voor het opbergen van spullen. In de categorie hoogslaper met kast zijn er 2 varianten:

 • Verhoogd bed met plank
 • Verhoogd bed met onderkast

bij een Verhoogd bed met plank bevestig eenvoudig een rooster of lattenbodem tussen de 4 poten. Dat kost niet veel moeite.

De dingen die op de plank staan, zijn gemakkelijk toegankelijk. De plank kan ook later worden gebouwd. De eenvoudigste oplossing is een stabiel net tussen de benen gespannen.

Nadelen zijn de kleine ruimte en het feit dat er altijd een zekere mate van wanorde is door het open deponeren.

EEN Verhoogd bed met onderkast ziet eruit als een meubelstuk. Het verhoogde bed is aan alle kanten gesloten, hoogstens blijft de rugleuning open.

Het ontwerp van een hoogslaper met een kast maakt een goede indruk. Deze variant van het verhoogde bed is ideaal voor op het balkon of terras.

De onderkast biedt veel opbergruimte. De items die daar zijn opgeslagen, zijn aan het zicht onttrokken.

Aan de negatieve kant zijn verhoogde bedden met onderkasten zwaar en duur. Zelf bouwen vereist goede handmatige vaardigheden en het juiste gereedschap.

De kast is verwarrend. Je moet bukken en met je zaklamp schijnen om iets te vinden.

De voordelen van een hoogslaper met onderkast

 • De ruimte wordt optimaal benut
 • Een ideale oplossing voor smalle ruimtes zoals balkons of loggia’s
 • Het ontwerp is smaakvol

De nadelen van een hoogslaper met een onderkast

 • Het product is zwaarder dan een eenvoudig verhoogd bed
 • De prijs is hoger
 • Zelf een goede onderkast bouwen vereist handmatige vaardigheden

Het materiaal voor verhoogde bedden met onderkast

Voor producten in deze categorie zijn er voornamelijk 3 materialen om te overwegen:

hout

Een klassiek hoogslaper is gemaakt van hout. Het is stevig, makkelijk om mee te werken en ziet er goed uit. Hout heeft ook goede isolerende eigenschappen. De warmte die in het verhoogde bed wordt gegenereerd, wordt tegengehouden door de houten planken.

Het nadeel is de gevoeligheid voor aanhoudende nattigheid. Als hout constant vochtig blijft, zal het vroeg of laat gaan rotten en schimmelen.

Sommige houtsoorten, zoals lariks of noordse spar, zijn minder gevoelig, maar wel duur. Geïmpregneerd hout is niet geschikt voor verhoogde bedden omdat er verontreinigende stoffen in de bodem komen. Verhoogde bedden van hout moeten meestal om de 5 – 7 jaar worden vervangen.

plastic

Het materiaal is licht, robuust en corrodeert niet. Het uiterlijk kan worden aangepast aan de wensen van de koper. Kunststof verhoogde bedden kunnen eruitzien alsof ze van hout of metaal zijn gemaakt.

Het gebruik van plastic voor verhoogde bedden is niet zonder problemen, omdat sommige producten verontreinigende stoffen kunnen bevatten die langzaam in de bodem en planten terechtkomen.

metaal

In de meeste gevallen waar metaal wordt gebruikt voor verhoogde bedden, is het gecoate staalplaat. Omdat metaal zeer stabiel is, is dun plaatstaal dat licht van gewicht is voldoende.

Verhoogde bedden van metaal zien er modern en elegant uit. Uw nadeel: plaatstaal corrodeert na verloop van tijd. Roestvrije varianten zoals roestvrij staal of aluminium zijn duur.

De belangrijkste aankoopcriteria: waar moet je op letten bij het kopen van een hoogslaper met onderkast

gewicht

Deze factor wordt vaak over het hoofd gezien bij het kopen of bouwen van een verhoogd bed met een onderkast, maar speelt een belangrijke rol wanneer het product op een balkon moet worden geplaatst. Een groot verhoogd bed kan al snel de maximaal toelaatbare belasting per vierkante meter overschrijden.

maat

Bij dit aankoopcriterium moet je een compromis sluiten, rekening houdend met het gewicht. In principe moet een hoogslaper met een onderkast zo groot mogelijk zijn, want een groter hoogslaper biedt meer mogelijkheden en een stabielere omgeving, maar mag anderzijds niet te zwaar zijn. De aarde is zwaar.

materiaal

De meest populaire zijn verhoogde bedden met houten onderkasten. Ze zijn stabiel en zien er erg decoratief uit. Goed ontworpen, ze zijn een echte blikvanger op het balkon of terras. Het probleem van de gevoeligheid voor vocht kan in ieder geval worden verminderd door ze te bekleden met geschikte folie.

Accessoires

Koopt u al een hoogslaper met onderkast, dan dient u ook een passend koelraambevestiging mee te bestellen. Hierdoor verleng je de teeltduur aanzienlijk en kweek je bijna het hele jaar door verse groenten of kruiden in je hoogslaper op het balkon. Het is vaak lastig om achteraf een geschikt opzetstuk te vinden.

Veelgestelde vragen over verhoogde bedden met onderkasten

Zijn verhoogde bedden met een kast alleen geschikt voor het balkon?

Nee helemaal niet. Ze hebben ook zin in de voortuin of bij de ingang van het huis. Mits de onderkast groot genoeg is, kun je er bijvoorbeeld vuilniszakken, kunstmest of de grasmaaier in kwijt.

Wie moet een hoogslaper met onderkast kopen?

Het is een goede beslissing om het te kopen als je op zoek bent naar een verhoogd bed voor op het balkon of als je het wilt gebruiken als groene roomdivider in huis of op kantoor. Dankzij de onderkast ziet het verhoogde bed eruit als een meubelstuk en past het goed in de omgeving.

Kun je zelf een hoogslaper bouwen met een kast?

Dit kan als je over de nodige manuele vaardigheden en de juiste tools beschikt. De onderkast is immers een heel normale kast. Het is gemakkelijker om een ​​oude gootsteen om te bouwen tot een verhoogd bed met een onderkast. In dit geval is de onderkast al klaar. In plaats van de wasbak hoeft alleen de bak van het verhoogde bed gebruikt te worden.