Tuinhuis met open haard test: de 5 beste in vergelijking

De zomer is de mooiste tijd van het jaar. De zon schijnt, de vogels fluiten en je kunt heerlijk ontspannen in de buitenlucht. Maar wat als het ’s avonds wat koeler wordt? Een tuinhuisje met open haard is de oplossing! In deze gids laten we je zien welk tuinhuis met open haard voor jou de beste keuze is.

  • Een tuinhuisje met een open haard kenmerkt zich door het hebben van een open haard of een open haard waar je een vuurtje mee kunt stoken. Dit is vooral fijn in de winter, wanneer je niet naar buiten hoeft om op te warmen. Je kunt ook iets koken als je geen keuken in huis hebt.
  • Zorg er bij het kopen van een houten schuur met vuurplaats voor dat deze sterk genoeg is om het gewicht van mensen en vuur te weerstaan. Daarnaast dient de haard goed te worden vastgezet om een ​​ongecontroleerde brand te voorkomen.
  • Een tuinhuisje met een vuurplaats is een geweldige manier om op warme zomeravonden buiten te ontspannen. Het biedt ook een gezellige sfeer om samen met vrienden of familie te zitten.

De 5 beste tuinhuisjes met vuurkorf

Gids: Koop het juiste tuinhuis met haardmodel

Bij het kopen van een tuinhuisje met open haard zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Zodat ook jij het juiste tuinhuis met open haard kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Ben je op zoek naar een tuinhuisje met een vuurkorf voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over tuinhuisjes met een vuurschaal voor dikke takken.

snijdikte

De grootte van een tuinhuisje met open haard verschilt van fabrikant tot fabrikant. In principe moet het tuinhuis echter groot genoeg zijn om er comfortabel in te kunnen zitten. Tuinhuizen met een open haard zijn in de regel tussen de acht en twaalf vierkante meter groot.

snijlengte

Let bij het kopen van een tuinhuis met open haard op het materiaal. De meeste tuinhuisjes met open haarden zijn gemaakt van hout. Er zijn echter ook modellen van metaal of kunststof. De materiaalkeuze is belangrijk omdat het verschillende eigenschappen heeft. Hout is bijvoorbeeld niet alleen gemakkelijk te bewerken, maar ook zeer stabiel. Metaal en kunststof daarentegen zijn erg licht en kunnen daarom gemakkelijk worden vervoerd.

veiligheid

Bij het kopen van een tuinhuis met open haard moet je letten op de stabiliteit. Een stabiel tuinhuis met open haard is noodzakelijk omdat het tegen weer en wind moet kunnen. Zorg er ook voor dat het tuinhuis met open haard voldoende geïsoleerd is om een ​​goede thermische isolatie te garanderen.

gewicht

Tuinhuis met open haard – de ontwerpmogelijkheden Een tuinhuis met open haard kan in veel verschillende uitvoeringen worden gebouwd. Zo is er de mogelijkheid om een ​​kant-en-klaar tuinhuis met open haard te kopen. Deze modellen zijn meestal wat duurder dan een tuinhuis dat je zelf bouwt. Als u zelf uw tuinhuis met open haard wilt bouwen, heeft u de keuze uit een groot aantal verschillende materialen. Naast het klassieke hout zijn er ook modellen van steen of metaal. Ook de vorm van het tuinhuis met open haard is variabel. Zo is er de mogelijkheid om een ​​tuinhuis te bouwen in een typische blokhutvorm. Als alternatief is ook een uitvoering in de vorm van een woning met zadeldak mogelijk.

prestatie

Een tuinhuis met open haard is verkrijgbaar met verschillende dakvormen. De twee meest voorkomende dakvormen zijn het schuine dak en het schilddak. Let er bij het kopen van een tuinhuisje met open haard op dat de vorm van het dak overeenkomt met het tuinhuisje.

Prijs

Een tuinhuis met open haard kan tussen de 1.000 en 10.000 euro kosten, afhankelijk van de grootte en uitrusting. Let bij het kopen op de kwalitatieve verschillen. Een goedkoop model uit de bouwmarkt is goedkoop, maar gaat meestal niet lang mee. De haard moet van stevig materiaal zijn gemaakt en een goede rookafvoer hebben.

FAQ

De beste aanbiedingen: