Tuinhuis met oventest: de 5 beste in vergelijking

Een tuinhuisje met kachel is een aanwinst voor elke tuin. Met een houtkachel in het tuinhuisje breng je de koude winteravonden comfortabel door in je eigen tuin. Maar welk tuinhuis met oven past bij jou? We laten je de beste modellen zien in de test.

  • Een tuinhuis met kachel kenmerkt zich door het feit dat het een eigen verwarmingssysteem heeft. Je kunt hem dus ook op koude dagen gebruiken om op te warmen.
  • Let bij het kopen van een tuinhuis met oven op de stabiliteit. Het tuinhuis dient wind- en regendicht te zijn zodat het ook bij slecht weer gebruikt kan worden. Daarnaast moet het tuinhuis goed geïsoleerd zijn om ook op koude dagen warm te blijven.
  • Met een tuinhuiskachel kunt u op koude dagen heerlijk opwarmen in het tuinhuis.

De 5 beste tuinhuizen met een kachel

Gids: Koop het juiste tuinhuis met kachelmodel

Bij het kopen van een tuinhuisje met kachel zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Zodat ook jij het juiste tuinhuis met kachel kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Ben je op zoek naar een tuinhuisje met dikke takverwarmer, bekijk dan ons artikel over een tuinhuisje met dikke takverwarmer.

snijdikte

Een tuinhuis met kachel dient minimaal even groot te zijn als het tuinhuis zelf, hierdoor kan de kachel ook bij slecht weer gebruikt worden. Bij grotere tuinhuizen is het ook mogelijk om meerdere kamers te verwarmen.

snijlengte

Tuinhuis met kachel dient van hout te zijn. Want hout is een natuurlijk materiaal dat goed tegen hitte en vuur kan. Daarnaast is hout een origineel bouwmateriaal dat met een kachel de sfeer in het tuinhuis aangenaam verwarmt.

veiligheid

Een tuinhuisje met een kachel moet zeer stabiel staan, anders kan verwarming met hout het tuinhuisje beschadigen. Zeker bij weer en wind is het belangrijk dat het tuinhuis stabiel staat. Let daarom bij het kopen op een goede kwaliteit.

gewicht

Het ontwerp van een tuinhuis met oven kan er heel anders uitzien. Er zijn modellen die er zeer modern en elegant uitzien, maar er zijn ook modellen die een meer rustiek en traditioneel ontwerp hebben. Denk bij het maken van uw keuze daarom goed na over welk ontwerp het beste past bij uw eigen smaak en woonsituatie.

prestatie

De vorm van het dak is belangrijk bij het kopen van een tuinhuis met kachel. Er zijn drie verschillende soorten daken: hellend dak, lessenaarsdak en schilddak. De vorm van het dak beïnvloedt zowel het uiterlijk als de functionaliteit van een tuinhuis met kachel. Bij een puntdak is de dakgeometrie symmetrisch, wat resulteert in een elegante uitstraling. Bij een lessenaarsdak is de helling van het dak vlak, wat het een moderne uitstraling geeft. Bij een schilddak is de helling van het dak relatief steil, waardoor het een rustieke uitstraling heeft. Bij het kiezen van de vorm van het dak moet u ook rekening houden met de beschikbare ruimte.

Prijs

Tuinhuis met kachel kan een hoge prijs hebben. Voordat u tot aankoop overgaat, dient u zich af te vragen of de aankoop echt nodig is en welke functies het tuinhuis met kachel moet vervullen. Ook is het belangrijk om te letten op de grootte van het tuinhuis. Is er voldoende ruimte om een ​​oven op te zetten? Zo niet, dan is het raadzaam om een ​​model te kiezen dat geen oven heeft. Controleer voor de aankoop ook of de kachel past bij de betreffende tuinhuismaat.

FAQ

De beste aanbiedingen: