Zonnetuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

Als u op zoek bent naar een plek in de tuin om te ontspannen en tot rust te komen, dan is een zonnetuinhuis de beste keuze. Maar welk zonne-tuinhuis past bij jou? En waar moet bij het kopen rekening mee worden gehouden? In deze gids vind je alles wat je moet weten over zonnetuinhuizen.

  • Een zonnetuinhuis is een tuinhuis waarvan het dak is bedekt met zonnecellen. De zonnecellen zetten zonne-energie om in elektrische energie, die vervolgens gebruikt kan worden in het tuinhuis.
  • Bij het kopen van een solar tuinhuis moet je letten op de stabiliteit. Het solar tuinhuis dient wind- en weerbestendig te zijn zodat u ook bij slecht weer lang van het tuinhuis kunt genieten. Let bij het kopen ook op de kwaliteit van het vakmanschap.
  • U kunt een zonnetuinhuis kopen om de stroomvoorziening van uw huis minder afhankelijk te maken van openbare netten. Bovendien kan het stroomverbruik in het huishouden worden verminderd.

De 5 beste zonnetuinhuizen

Gids: Koop het juiste model zonne-tuinhuis

Bij het kopen van een tuinhuis op zonne-energie zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zodat ook jij het juiste solar tuinhuis kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Ben je op zoek naar een zonnetuinschuur voor dikke takken, bekijk dan onze post over zonnetuinschuurtjes voor dikke takken.

snijdikte

De juiste maat is belangrijk bij het kopen van een solar tuinhuis. Het huis mag niet te klein zijn, anders wordt de functionaliteit beperkt. Maar tegelijkertijd mag het niet te groot zijn, anders zal het moeilijk zijn om ervoor te zorgen. De ideale grootte is tussen de zes en acht vierkante meter.

snijlengte

Tuinhuisjes op zonne-energie zijn gemaakt van verschillende materialen. De meeste tuinhuisjes op zonne-energie zijn gemaakt van hout, metaal of kunststof. Hout is natuurlijk en sterk, metaal is sterk en plastic is lichtgewicht en weerbestendig. Bij het kiezen van het materiaal moet je ervoor zorgen dat het past bij de rest van het tuinmeubilair en de gewenste look creëert.

veiligheid

Stabiliteit is een belangrijk aankoopcriterium voor een zonnetuinhuis. Het tuinhuis moet wind- en weerbestendig zijn en niet omvallen bij harde wind. Daarnaast moet het tuinhuis gemaakt zijn van robuuste materialen die bestand zijn tegen temperaturen van -30 tot +60 graden.

gewicht

Een solar tuinhuis kan in verschillende uitvoeringen worden aangeschaft. Vooral de vorm en grootte van de woning spelen hierbij een rol. Het tuinhuis is vaak gebouwd als een klein blokhut, dat is afgedekt met een puntdak. Maar er zijn ook grotere versies beschikbaar. Zo zijn er modellen die doen denken aan een normaal huis. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het tuinhuis groot genoeg is. Naast de vorm is ook de vormgeving van het tuinhuis van belang. Het moet passen bij de stijl van de tuin en opgaan in het totaalbeeld.

prestatie

Zonnetuinschuur: de dakvorm Het dak van een zonnetuinschuur kan zowel vlak als licht hellend zijn. De platte dakvorm is de eenvoudigste vorm en verbruikt minder materiaal maar is minder wind- en weerbestendig. Het dak dient een hellingshoek van minimaal 10° te hebben om regen en sneeuw af te voeren en een goede ventilatie te garanderen.

Prijs

De prijzen voor zonne-tuinhuizen variëren afhankelijk van de grootte en uitrusting. In principe kan men echter stellen dat zonnetuinhuizen zich in het lagere prijssegment bevinden. Voor een solar tuinhuis met een vloeroppervlak van circa 10 vierkante meter moet u rekening houden met kosten van circa 1.500 euro. Afhankelijk van de apparatuur en de grootte kunnen de kosten echter ook hoger zijn.

FAQ

Wat zijn de voordelen van een tuinhuis op zonne-energie?

De voordelen van een tuinhuis op zonne-energie liggen voor de hand. Enerzijds produceert het elektriciteit die kan worden gebruikt om elektrische apparaten in het tuinhuisje of in huis te laten werken. Anderzijds helpt het bij de koeling, aangezien de zonnestralen door het glazen dak dringen en de binnentemperatuur verlagen. Bovendien fungeert het als regenscherm omdat het het dak boven het tuinhuisje vormt.

Wat kost een tuinhuis op zonne-energie?

Een tuinhuis op zonne-energie kost ongeveer 1.000 euro.

Hoe groot moet een tuinhuis op zonne-energie zijn?

De grootte van de zonne-tuinschuur is afhankelijk van de persoonlijke behoefte. Kortom, het moet groot genoeg zijn om alles te huisvesten wat nodig is. Het is ook een voordeel als het een mooi uitzicht biedt.

De beste aanbiedingen: