Tuinhuis 6 × 6 test: de 5 beste in vergelijking

Een tuinhuisje 6×6 is de juiste keuze als je een kleine tuin hebt en toch voldoende ruimte nodig hebt voor een tuinhuisje. In de volgende gids laten we je kennismaken met de beste 6×6 tuinhuizen en laten we je zien waar je op moet letten bij het kopen van een tuinhuis.

 • Een houten tuinhuisje 6×6 is een stabiel en duurzaam tuinhuisje. Het is wind- en regendicht en heeft een zeer goede isolatie. Het is ook geluiddicht, zodat u ook bij slecht weer heerlijk kunt ontspannen in het tuinhuisje.
 • Let bij het kopen van een 6×6 tuinhuis op een goede stabiliteit. Het tuinhuis moet wind- en weerbestendig zijn en zo min mogelijk schade oplopen bij wind of regen. Ook moet je letten op de kwaliteit van de materialen en dat het tuinhuis ook nog eens goed geïsoleerd is.
 • Een 6×6 tuinhuis wordt gekocht om uw tuin te verfraaien en te verrijken. Het biedt ook bescherming tegen weer en wind en kan worden gebruikt voor het opbergen van tuinmeubelen, fietsen, enz.

De 5 beste tuinhuizen 6×6

20%1

Keter Factor Kunststof tuinberging voor buiten, beige, 8 x 6 ft

Keter Factor Kunststof tuinberging voor buiten, beige, 8 x 6 ft

 • Ideale opslagoplossing voor alle tuinaccessoires en -uitrusting, tuinmeubilair inclusief barbecues, fietsen en…
 • Elegant hout ziet er aan de buitenkant goed uit met dubbele deuren en ventilatieroosters voor luchtcirculatie
 • Robuust vloerpaneel met geïntegreerd raam en dakraam voor natuurlijk licht

27%2

Keter Tuinhuis Factor 6x6

Keter Tuinhuis Factor 6×6

 • Complete gereedschapsschuur
 • Inhoud ca. 6,1 m³
 • 1 dubbele deur, 1 vast raam Binnenmaat product: BxDxH : 162x182x200 cm

20%3

Keter Tuinhuis Manor 6x8 DD, Grijs, 7,6 m³

Keter Tuinhuis Manor 6×8 DD, Grijs, 7,6 m³

 • RUIMTEWONDER: inhoud ca. 7,6 m³, afmetingen buiten: BxDxH: 185 x 236 x 227 cm, grote dubbele deur BxH 131x181cm
 • GEMAKKELIJKE ONDERHOUD: Vrijwel geen onderhoud vereist – geen peeling, verwering of vervaging omdat het is gemaakt van …
 • GOED DOORDACHT: Vast geïnstalleerd raam zorgt voor daglicht binnen en de geïntegreerde ventilatie voor een …

23%5

Keter gereedschapsschuur Darwin 6x4 DD, bruin, buitenmaat 190x122x221cm, onderhoudsvrij, kunststof, weerbestendig, tuinhuisje gereedschapsschuur tuinhuisje, hut voor tuingereedschap

Keter gereedschapsschuur Darwin 6×4 DD, bruin, buitenmaat 190x122x221cm, onderhoudsvrij, kunststof, weerbestendig, tuinhuisje gereedschapsschuur tuinhuisje, hut voor tuingereedschap

 • MILIEUVRIENDELIJK: Het Evotech-materiaal is duurzaam en volledig recyclebaar. Het biedt de uitstraling van hout zonder de…
 • STURDY: 16 mm dubbele wandpanelen en tand- en groefconstructie voor meer sterkte en stijfheid, sterke basisplaat
 • PRAKTISCH: ramen en dakraam voor een licht interieur, ventilatie om vochtophoping te voorkomen

Gids: Koop het juiste tuinhuis 6×6 model

Er zijn een paar dingen om te overwegen bij het kopen van een 6×6 tuinhuisje. Zodat ook jij het juiste tuinhuis 6×6 kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Als je op zoek bent naar een 6×6 tuinhuisje voor dikke takken, bekijk dan onze post over 6×6 tuinhuisjes voor dikke takken.

snijdikte

Het tuinhuis 6×6 moet een afmeting hebben van ongeveer 6×6 meter. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor een deur, twee ramen en een klein terras. Ook is het aan te raden om het tuinhuis in een lichte kleur te kiezen, zodat het goed opgaat in de rest van de tuin.

snijlengte

Als je een tuinhuis 6×6 koopt, moet je letten op het materiaal. De meeste tuinhuisjes 6×6 zijn gebouwd van hout. Er zijn er echter ook die van metaal of plastic zijn gemaakt. Hoewel hout niet zo sterk is als metaal, heeft het een natuurlijkere uitstraling en is het daarom populair. Kunststof is zeer stabiel en weerbestendig, maar niet zo mooi als hout. Let bij het kopen van een tuinhuisje 6×6 op het materiaal.

veiligheid

Een 6×6 tuinhuisje moet stabiel zijn om een ​​hoog niveau van veiligheid te garanderen. Het moet gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal en goed vakmanschap hebben. Het moet ook bestand zijn tegen weer en wind.

gewicht

Tuinhuisje 6×6 kan in verschillende uitvoeringen worden gekocht. Er zijn modellen met dak, zonder dak, verschillende raam- en deurvormen en in verschillende kleuren. Bij het kiezen van het juiste model moet uw eigen smaak de doorslag geven. Het is echter ook belangrijk dat het tuinhuis past bij de rest van de tuin.

prestatie

De dakvorm van een tuinhuisje 6×6 kan variëren. Er zijn tuinhuisjes 6×6 met een plat dak, zadeldak, lessenaarsdak of schilddak. Bij het kiezen van de vorm van het dak moet rekening worden gehouden met de benodigde ruimte in het 6×6 tuinhuis. Voor een woonruimte is een plat dak het beste omdat het veel ruimte biedt. Zadeldaken zijn met name geschikt voor tuinhuizen 6×6 met dakkapel, omdat ze veel licht binnenlaten. Monopitch daken en schilddaken zijn stabiel en beschermd tegen de wind.

Prijs

De prijzen van tuinhuizen lopen sterk uiteen. Er zijn enkele zeer goedkope modellen in het lagere prijssegment, maar er zijn ook zeer dure uitvoeringen. Let bij het kiezen dan ook op de kwaliteit. Ook is het belangrijk dat de tuinberging past bij de stijl van de tuin.

FAQ

Wat zijn de voordelen van een tuinhuisje 6×6?

Een tuinhuisje 6×6 heeft veel voordelen. Enerzijds is het zeer ruim en biedt het veel ruimte voor tuinmeubelen, gereedschap en andere gebruiksvoorwerpen. Anderzijds is hij zeer stabiel en wind- en weerbestendig. Hierdoor kan hij ook gebruikt worden bij slecht weer en in de wintermaanden. Daarnaast is het zeer eenvoudig in elkaar te zetten en dus ook door leken op te zetten.

Welke materialen worden gebruikt voor tuinhuizen 6×6?

Hout, metaal of kunststof worden meestal gebruikt voor tuinhuizen 6×6. Hout is natuurlijk en warmte-isolerend, metaal is robuust en kunststof is onderhoudsvriendelijk.

Hoe wordt een tuinhuisje 6×6 gemonteerd?

Een 6×6 tuinhuisje wordt in elkaar gezet door de wanden te bevestigen en vervolgens op het dak te plaatsen. Eerst worden de hoekpalen in de grond geramd. Vervolgens worden de zijwanden bevestigd en de dwarsschoren bevestigd. Vervolgens wordt het dak erop gezet en met schroeven vastgezet.

De beste aanbiedingen: