Mini-tuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

Met een mini tuinhuisje creëer je een klein toevluchtsoord in de tuin waar je heerlijk kunt relaxen, lezen of naar muziek luisteren. Maar wat is het juiste model voor jou? We laten je de leukste mini tuinhuisjes zien en geven je tips voor het kopen ervan.

  • Een mini tuinhuis kenmerkt zich vooral door zijn compacte ontwerp en zijn geringe benodigde ruimte. Daarom is het ideaal voor kleine tuinen. Daarnaast is hij relatief eenvoudig en snel op- en af ​​te bouwen, waardoor hij ook geschikt is voor spontane uitstapjes.
  • Bij het kopen van een mini tuinhuis moet je letten op de stabiliteit. Het tuinhuis moet wind- en weerbestendig en van goede kwaliteit zijn. Zorg er ook voor dat de tuinschuur voldoende wordt geventileerd om schimmelgroei te voorkomen.
  • Een mini tuinhuisje is ideaal voor iedereen die kleine tuinklussen wil doen zonder een grote tuin nodig te hebben. Het biedt ook bescherming tegen weer en wind en kan worden gebruikt als overkapping voor tuinmeubelen of fietsen.

De 5 leukste mini tuinhuisjes

27%3

Keter Tuinhuis Factor 6x6

Keter Tuinhuis Factor 6×6

  • Complete gereedschapsschuur
  • Inhoud ca. 6,1 m³
  • 1 dubbele deur, 1 vast raam Binnenmaat product: BxDxH : 162x182x200 cm

Gids: Koop het juiste mini-tuinhuismodel

Bij het kopen van een mini tuinhuisje zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zodat ook jij het juiste mini tuinhuis kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Ben je op zoek naar een mini tuinhuisje voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over mini tuinhuisjes voor dikke takken.

snijdikte

Een mini tuinhuis kan een oppervlakte hebben van wel 4 vierkante meter. Let er bij de aankoop op dat het tuinhuis aan uw wensen voldoet.

snijlengte

De meeste modellen mini tuinhuisjes zijn gemaakt van hout. Dit is zeer robuust en duurzaam. Hout is echter ook relatief zwaar, waardoor het moeilijk op te zetten is. Alternatieven zijn plastic of metaal. Beide materialen zijn lichtgewicht en gemakkelijker te vervoeren. Ze zijn echter niet zo stabiel als hout.

veiligheid

Het mini tuinhuisje moet een goede stabiliteit hebben om weer en wind te weerstaan. Het moet ook zo weerbestendig mogelijk zijn, zodat het langere perioden van regen en sneeuw kan weerstaan. Daarnaast is het een voordeel als het mini tuinhuis een gegalvaniseerd dak heeft, omdat het dan beschermd is tegen roest.

gewicht

Als u besluit een mini tuinhuis te kopen, is het eerste waar u op moet letten het ontwerp. Er zijn mini tuinhuisjes in veel verschillende uitvoeringen. U kunt kiezen tussen modellen met en zonder dak. Er zijn ook verschillende materialen waaruit de huizen zijn gebouwd. Hout is bijvoorbeeld erg populair omdat het er natuurlijk uitziet en weerbestendig is. Maar ook kunt u kiezen uit metaal, kunststof of glas. Let bij het kopen ook op de grootte van het huis. Het moet voldoende ruimte bieden voor het gewenste meubilair.

prestatie

De vorm van het dak is cruciaal bij het kopen van een mini tuinhuis. Er zijn drie verschillende varianten: het lessenaarsdak, het zadeldak en het schilddak. Welke dakvorm het beste bij uw tuin past, moet u zelf bepalen. Maar zorg ervoor dat de vorm van het dak overeenkomt met de stijl van het huis.

Prijs

De prijs van een mini tuinhuisje kan sterk variëren. Er zijn modellen die al voor een paar honderd euro verkrijgbaar zijn, maar er zijn ook duurdere varianten met prijzen vanaf 1.000 euro. Bedenk daarom voor de aankoop aan welke eisen het tuinhuis moet voldoen en welk budget beschikbaar is. Bij goedkope modellen is er meestal niet veel comfort te verwachten, terwijl extra’s zoals verwarming of een dakraam ook in dure varianten kunnen worden opgenomen.

FAQ

De beste aanbiedingen: