Schuurtuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

Schuren Tuinschuren zijn een geweldige manier om extra opslagruimte in de tuin toe te voegen. Er zijn echter een paar dingen waar u op moet letten bij het kopen van een tuinhuisje. Welk schuurtje tuinhuis past bij jou? Hoeveel kost het? En waar moet bij de montage rekening mee worden gehouden? De volgende gids geeft antwoord op deze en andere vragen.

  • Een schuurtje tuinhuis is gebouwd van hout en heeft een zadeldak. Het is relatief klein en dient meestal alleen als opslagplaats voor tuingereedschap.
  • Bij het kopen van een schuur tuinhuis is het letten op de stabiliteit. Om een ​​lange levensduur te garanderen, dient het schuurtje tuinhuis wind- en regendicht te zijn. Ook is het raadzaam om voor een goede ligging te zorgen, zodat het tuinhuisje niet kan omvallen.
  • Een tuinschuurtje is een praktische toevoeging aan elke tuin. Het biedt opbergruimte voor tuingereedschap, fietsen en andere gebruiksvoorwerpen. Daarnaast is een schuurtje tuinhuis een ideale plek om de tuinmeubelen in de winter op te bergen.

De 5 beste tuinschuurtjes

Gids: Koop het juiste model schuur tuinhuis

Bij het kopen van een tuinhuisje zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zodat ook u het juiste schuur-tuinhuis kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een schuurtje tuinhuisje voor dikke takken, bekijk dan onze post over schuurtje tuinhuisje voor dikke takken.

snijdikte

Een schuurtje tuinhuis mag meestal niet groter zijn dan ongeveer 12 vierkante meter. Bij grotere modellen heeft het geen zin meer om ze als tuinhuis te gebruiken, daar de stookkosten te hoog zouden worden. Het is ook belangrijk dat het tuinhuisje niet te dicht bij huizen of andere gebouwen staat, anders is de thermische isolatie niet voldoende.

snijlengte

Let bij het kopen van een tuinhuisje op het materiaal waarvan het tuinhuisje is gemaakt. Omdat de materialen verschillen in kwaliteit en duurzaamheid. Tuinhuisjes van bijvoorbeeld hout zijn zeer stabiel en duurzaam, terwijl tuinhuisjes van metaal lichter en sneller te monteren zijn. Metaal is echter niet zo weerbestendig als hout.

veiligheid

De stabiliteit van een schuurtje tuinhuis is erg belangrijk, anders kan het omvallen bij weer en wind. Let daarom bij het kopen op een goede stabiliteit en kies een model met een solide basis. Daarnaast dient het schuur-tuinhuis voldoende stabiele wandelementen te hebben om een ​​windvlaag te kunnen weerstaan.

gewicht

Een schuurtje tuinhuis kunt u in verschillende uitvoeringen kopen. Er zijn modellen die er modern en hoogwaardig uitzien, maar ook modellen die een meer rustiek ontwerp hebben. Bij het kiezen moet ervoor worden gezorgd dat het ontwerp past bij de stijl van de tuin. Daarnaast moet het materiaal van hoge kwaliteit zijn zodat het duurzaam is.

prestatie

Een schuurtje tuinhuis kan zowel een schuin dak, een lessenaarsdak als een schilddak hebben. Als het gaat om de vorm van het dak, zijn er verschillende opties waarmee u rekening moet houden bij het kopen. Bedenk dus welke dakvorm het beste bij u en uw tuin past. Bij een zadeldak is de helling van het dak iets vlakker, wat ervoor zorgt dat regenwater beter kan weglopen. Bij een lessenaarsdak is de dakhelling iets steiler, waardoor sneeuw en ijs beter afglijden. Bij een schilddak is de dakhelling het sterkst, wat ervoor zorgt dat regenwater en sneeuw het beste afglijden.

Prijs

Tuinhuisjes kunnen erg duur zijn. Denk daarom voor het kopen goed na over wat de schuur moet kunnen. Als het alleen bedoeld is voor het stallen van fietsen of tuinmeubelen, volstaat een goedkoop model. Als u echter een schuur nodig heeft om grote voorwerpen zoals auto’s of boten op te bergen, is het beter om wat meer geld uit te geven.

FAQ

Wat is een tuinhuisje?

Een tuinhuisje is een klein gebouwtje dat in de tuin wordt geplaatst en wordt gebruikt om tuingereedschap in op te bergen. Het bestaat meestal uit een eenvoudig houten raamwerk met een golfplaten of dakspaan.

Wat kost een schuurtje in de tuin?

Een tuinhuisje kost veel. Er zijn modellen die voor een paar honderd euro te krijgen zijn en andere die enkele duizenden euro’s kosten. Kortom, hoe groter en ongebruikelijker het huis, hoe duurder het is.

Hoe groot moet een tuinhuisje zijn?

Een schuurtje moet groot genoeg zijn voor al het tuingereedschap en materiaal dat je nodig hebt. Praktisch is het ook als de schuur een aansluiting heeft voor een waterleiding, zodat u de binnenkant van de tuinschuur indien nodig kunt wassen als het regent. Het vloeroppervlak moet ongeveer 2,50 meter bij 3,00 meter zijn.

De beste aanbiedingen: