Tomaten verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Tomaten zijn een populaire tuinplant. Veel mensen kiezen ervoor omdat ze gemakkelijk te kweken zijn en weinig onderhoud nodig hebben. Toch is het belangrijk om ze regelmatig te bemesten en te verzorgen, zodat ze gedijen.

Lees meer over het planten van tomatenplanten en het snoeien van tomatenplanten.

Hoe vaak moet je tomatenplanten water geven?

Bij het water geven van tomatenplanten is het belangrijk om te weten waar de plant groeit, hoe de weersomstandigheden zijn en of de standplaats bijzonder nat is. Het kan dus zijn dat een tomaat meerdere keren per dag water moet krijgen of dat elke derde tot vierde dag voldoende is, afhankelijk van het gebied waarin hij groeit.

Wanneer moet je tomatenplanten bemesten?

Tomaten moeten vanaf juni worden bemest, zodra de bloei en vruchtvorming begint. Hiervoor is organische vloeibare mest het meest geschikt, die ongeveer 1 keer per week wordt toegevoegd aan 5 liter gietwater (15 tot 25 ml mest per water).

Hoe vaak moet je tomatenplanten bemesten?

Tomaten hebben voldoende voedingsstoffen nodig voor een goede groei. Het is daarom belangrijk om de tomaten regelmatig te bemesten. Om de tomaten te planten, moet u mest met langzame afgifte mengen met de potgrond. Vanaf juni kunt u dan ongeveer een keer per week organische vloeibare mest aan het gietwater toevoegen.

Welke meststof is geschikt voor tomatenplanten?

Tomaten houden van compost en hoornkrullen, maar ook andere organische meststoffen. Langdurige minerale meststof is ook geschikt.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Zijn gedroogde tomatenplanten te redden?

Als u uw tomatenplanten wilt bemesten, moet u eerst compost aanbrengen met een hoeveelheid van 3-5 liter per vierkante meter bedoppervlak. Om dit te doen, kunt u hoornkrullen of een andere organische meststof door de grond mengen. Als alternatief kan ook een minerale langetermijnmeststof worden gebruikt.

FAQ