Sneeuwvlokken verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Een sneeuwvlok is een plant die groeit in de koude Scandinavische landen. De plant is zeer veeleisend en heeft goede bemesting en zorg nodig om te gedijen.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 250cm tot 500cm
  • bloem kleur: Wit
  • hoogtijdagen: mei tot juni
  • Plaats: zonnig tot halfschaduw
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: vers tot vochtig
  • Kalk tolerantie: gevoelig voor kalk
  • Nutriënten hoeveelheid: matig voedzaam
  • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van sneeuwvlokken en het snijden van sneeuwvlokken.

Hoe vaak moet je sneeuwvlokken water geven?

De Sutera cordata, ook wel sneeuwvlokbloem genoemd, is een populaire plant voor in de tuin. Het gedijt het beste op zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke locaties en heeft regelmatig water nodig. Tijdens de warmere zomermaanden moeten sneeuwvlokken dagelijks worden bewaterd voor het beste resultaat. Het is het beste om ’s ochtends of’ s avonds water te geven, zodat de plant geen last heeft van de hitte. Het water moet kalkarm zijn en indien mogelijk stilstaan ​​is ideaal – vermijd wateroverlast!

Wanneer moet je sneeuwvlokken bemesten?

Wanneer moet je sneeuwvlokken bemesten? Om de beste bloei te krijgen, is het raadzaam om van mei tot september elke 14 dagen te bemesten met vloeistof.

Hoe vaak moet je sneeuwvlokken bemesten?

De sneeuwvlokbloem is een plant die weinig onderhoud nodig heeft. Het substraat moet licht vochtig worden gehouden en elke twee weken worden bemest.

Welke meststof is geschikt voor sneeuwvlokken?

Sneeuwvlokken hebben lichtzure grond nodig om goed te groeien. Daarom moet u ze regelmatig bemesten, bij voorkeur een keer per week met vloeibare mest. Zorg er bij het bemesten voor dat je de sneeuwvlok maar de helft van de aanbevolen hoeveelheid mest geeft. Te veel kunstmest kan de sneeuwvlokslaap beschadigen en doden!

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde sneeuwvlokken redden?

Droge sneeuwvlokken gaan niet eeuwig mee, maar er zijn een paar tips die je kunt volgen om ze langer te bewaren. Ten eerste moet men proberen ze op een droge en koele plaats te bewaren. Als het buiten erg warm is of de luchtvochtigheid hoog is, kunnen sneeuwvlokken smelten en hun vorm verliezen. Direct zonlicht moet ook worden vermeden, omdat dit het smelten kan versnellen. Zodra de sneeuwvlok opdroogt, heeft hij zijn vormvaste structuur verloren en zal hij tot stof afbrokkelen – dus voorzichtig behandelen!

FAQ

Zijn sneeuwvlokken kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Sneeuwvlokken zijn gevoelig voor kalk.

Zijn sneeuwvlokken bijenvriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Sneeuwvlokken zijn bijvriendelijke planten.