Onderhoud en bemest de pruimenboom [Gebruiksaanwijzing]

Een pruimenboom is een populaire fruitboom voor in de tuin. De vruchten zijn erg lekker en zijn zowel geschikt voor verse consumptie als voor gebak en jam. Om een ​​goede opbrengst te krijgen is het belangrijk om de boom goed te bemesten en te verzorgen.

Lees meer over het planten van pruimenbomen en het snoeien van pruimenbomen.

Hoe vaak moet je pruimenbomen water geven?

Pruimenbomen hoeven alleen water te krijgen als dat nodig is. Vers geplante fruitbomen hebben regelmatig water nodig totdat hun wortels voldoende ontwikkeld zijn. Daarna is meestal geen extra water nodig. Uitzonderingen hierop zijn lange droge periodes of hete zomermaanden.

Wanneer moet je pruimenbomen bemesten?

Pruimenbomen moeten tijdens de groeifase worden bemest, d.w.z. alleen wanneer de bomen scheuten vormen. Deze fase is meestal voltooid tussen februari en augustus.

Hoe vaak moet je pruimenbomen bemesten?

Pruimenbomen mogen maximaal één tot twee liter per jaar worden bemest. Jonge bomen moeten elk jaar worden ondersteund, vanaf het vijfde jaar om de twee jaar.

Welke meststof is geschikt voor pruimenbomen?

Pruimenbomen hebben een stikstofmeststof nodig die in het voorjaar op de wortels wordt aangebracht. De meststof moet goed worden verdeeld en gemakkelijk worden opgenomen. Te veel kunstmest kan bladverbranding veroorzaken.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde pruimenbomen redden?

4leeg4

FAQ