Bonsai verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Bonsai zijn kleine bomen of struiken die in potten of kuipen worden gekweekt. Ze zijn meestal heel gemakkelijk te verzorgen en hebben weinig mest en water nodig. Ze moeten echter regelmatig worden bemest en bewaterd om gezond en sterk te blijven. In dit artikel leggen we uit hoe je bonsai goed bemest en verzorgt.

Leer meer over het planten van bonsaibomen en het snoeien van bonsaibomen.

Hoe vaak moet je bonsaibomen water geven?

Het hangt allemaal af van hoe warm of koud het is. Op warme zomerdagen kan het zijn dat een bonsai meerdere keren per dag water moet krijgen om uitdroging te voorkomen. In de winter daarentegen heeft hij maar één keer per week een beetje vers water nodig. Pas het dus aan het seizoen aan en controleer regelmatig of de grond nog vochtig genoeg is of niet.

Wanneer moet je bonsaibomen bemesten?

Bonsaibomen moeten in het voorjaar en midden van de zomer worden bemest. In het voorjaar heeft de bonsai stikstof, fosfor, kalium en sporenelementen nodig. Plaats de korrels etc. aan het begin en halverwege het groeiseizoen op het oppervlak van het substraat om de boom zo goed mogelijk te verzorgen.

Hoe vaak moet je bonsaibomen bemesten?

Bonsaibomen moeten elke 2-4 weken worden voorzien van voedingsstoffen. Dit geldt vooral tijdens het groeiseizoen, dat duurt van de lente tot de herfst. De frequentie van het uitdunnen hangt echter ook af van de individuele boom en zijn behoeften.

Welke meststof is geschikt voor bonsaibomen?

Bonsaibomen hebben een speciale meststof nodig om gezond en sterk te groeien. Hoornkrullen zijn een geschikte meststof voor bonsai. Er zijn ook organische commerciële meststoffen zoals rioolslib of compost, zeewierkalk en plantenextracten die goed geschikt zijn voor bonsai. In tuincentra vind je organische meststoffen met langzame afgifte in de vorm van korrels, balletjes of blokjes.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde bonsaibomen redden?

Bonsaibomen zijn een mooie en delicate toevoeging aan elk huis of elke tuin. Hoewel ze meer zorg nodig hebben dan je gemiddelde kamerplant, zijn de resultaten de moeite waard. Dus wat doe je als je bonsaiboom er uitgedroogd en dood uit begint te zien? Is er iets dat kan worden gedaan om het te redden? Het goede nieuws is dat er inderdaad manieren zijn om een ​​uitgedroogde bonsaiboom nieuw leven in te blazen! De eerste stap is begrijpen waarom uw boom in de eerste plaats uitgedroogd kan zijn. Dit kan te wijten zijn aan onvoldoende water, niet genoeg vochtigheid of zelfs te veel blootstelling aan de zon. Zodra u het probleem identificeert, kunt u stappen ondernemen om het te verhelpen. Als uw boom bijvoorbeeld meer water nodig heeft, zorg er dan voor dat u hem regelmatig water geeft (maar overdrijf niet). Als een gebrek aan vochtigheid een probleem is, probeer dan je plant te vernevelen met gedestilleerd water of een luchtbevochtiger in de buurt te plaatsen. En als teveel zon problemen geeft voor uw bonsais, verplaats ze dan gewoon naar een schaduwrijke plek. Als je eenmaal wijzigingen hebt aangebracht om beter aan de behoeften van je Bonsai-boom te voldoen, kun je beginnen met gezond te worden met enkele belangrijke voedingsstoffen. Vind organische mestformuleringen online of in veel tuincentra die ook goed werken voor bonsai-doeleinden; zorg er wel voor dat u producten met veel chemicaliën vermijdt, omdat deze onze kwetsbare kleine boom kunnen beschadigen!

FAQ