Phlox verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

De tuinphlox (Phlox paniculata) is een klassieke zomerbloem die in veel verschillende kleuren voorkomt. De plant bloeit van juli tot augustus en kan wel een meter hoog worden. Phlox is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft. De plant moet eenmaal per jaar worden bemest en regelmatig worden bewaterd.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 90cm tot 120cm
  • bloem kleur: blauw, roze, wit
  • hoogtijdagen: juli tot september
  • Plaats: zonnig tot off-sun
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: vers tot matig vochtig
  • Kalk tolerantie: gevoelig voor kalk
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van phloxplanten en het snoeien van phloxplanten.

Hoe vaak moet je phloxplanten water geven?

De phloxplant is een prachtige bloem die in veel tuinen te vinden is. Veel mensen weten echter niet hoe vaak deze planten water moeten krijgen. Dit kan een groot probleem worden, omdat te veel of te weinig water een zeer negatief effect kan hebben op de bloemen. Hieronder vindt u specifieke instructies over hoe vaak u uw phloxplanten water moet geven. Normaal gesproken hebben phloxplanten alleen de eerste twee tot drie weken na het planten regelmatig water nodig en tijdens de warmere, drogere zomermaanden terwijl ze bloeien. Zodra de bloemen verwelken, neemt het waterverbruik van de Vuurbloem af. In dit geval is meestal geen verdere Gießenersuch nodig.

Wanneer moet u phloxplanten bemesten?

De beste tijd om phlox te bemesten is in de lente wanneer de planten nieuwe groei beginnen. Voor meerjarige phlox is het raadzaam om een ​​\u200b\u200bvolledige meststof en een laag mulch aan te brengen – maar de scheuten mogen niet worden bedekt. Eenjarige phlox daarentegen moet om de twee weken worden bemest met vloeibare mest om optimaal te gedijen. Meerjarige phlox vermeerder je het beste in de herfst door de plant in meerdere potten of secties te verdelen.

Hoe vaak moet u phloxplanten bemesten?

Lange tekst: Eenjarige phloxplanten moeten regelmatig om de twee weken worden bemest. Een vloeibare meststof is hiervoor het beste, omdat deze de plant gelijkmatig van voedingsstoffen voorziet. De toppen van de hoofdscheuten van jonge planten kunnen worden bijgesneden om de plant uitbundiger te laten bloeien.

Welke meststof is geschikt voor phloxplanten?

Phloxplanten hebben een stikstofrijke meststof nodig. Stikstof is erg belangrijk voor bladvergroening en groei van phloxplanten. Een goede meststof voor phloxplanten moet ook kalium bevatten. Kalium helpt bij de bloei en zorgt ervoor dat de kleur van de bloemen feller wordt.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde phloxplanten redden?

Phlox is een geslacht van meerjarige of eenjarige kruidachtige planten in de familie Polemoniaceae. De phlox geeft de voorkeur aan organische meststoffen zoals compost, hoornmeel of brandnetelziekte. Terwijl meerjarige phlox slechts één keer per jaar hoeft te worden bemest, heeft jaarlijkse phlox regelmatig mest nodig. Om uitgedroogde planten te redden, dient u de volgende stappen te volgen: 1) Geef de plant gelijkmatig en voldoende water; 2) Snoei dode scheuten en bladeren weg; 3) Voeg wat humus toe aan de grond rondom de plant; 4) Zet ​​de plant op een schaduwrijke tot halfschaduw plaats, in de zomer kan op zonnige plaatsen de verdroging verergeren.

FAQ

Zijn phloxplanten kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Phloxplanten zijn gevoelig voor kalk.

Zijn phloxplanten bijenvriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Phloxplanten zijn bijvriendelijke planten.