Kweek en bemest bloedpruim [Gebruiksaanwijzing]

De bloedpruim is een mooie, zoete vrucht die in veel tuinen wordt gekweekt. Ze is een zeer winterharde plant en kan op veel verschillende grondsoorten gedijen. Bloedpruimen hebben echter wat onderhoud nodig om optimale opbrengsten te produceren. Met de juiste bemesting en zorg kun je bloedpruim aanmoedigen om overvloedig fruit te dragen.

Lees meer over het planten van bloedpruimen en het snoeien van bloedpruimen.

Hoe vaak moet je bloedpruimen water geven?

Bloedpruimen zijn een prachtige aanvulling op elke tuin. De meeste mensen realiseren zich niet dat bloedpruimen niet veeleisend en gemakkelijk te verzorgen zijn. Regelmatig water geven is alleen nodig bij pas aangeplante bomen of struiken. Als het hout goed is gegroeid, hoeft u alleen water te geven tijdens lange droge zomerperiodes

Wanneer moet je bloedpruimen bemesten?

De bloedpruim is een mooie, zoete vrucht die in de nazomer rijpt. Het kan als boom of struik in uw tuin worden gekweekt en gedijt het beste in warme klimaten. Als u echter in een koeler klimaat leeft, heeft de plant in het voorjaar bescherming nodig tegen bloei. De meeste soorten bloedpruimen hebben geen kunstmest nodig, omdat ze gedijen in voedselrijke grond. In het voorjaar moet u echter wat compost rond de stam van de boom of struik aanbrengen. Als ze in een pot wordt gekweekt, zal de plant je bedanken voor een volledige voeding voordat ze gaat bloeien met mooiere, grotere bloemen en meer weelderig fruit!

Hoe vaak moet u bloedpruimen bemesten?

Bloedpruimen moeten altijd worden bemest als ze actief groeien. Dit is vooral het geval in maart en april. Om de planten optimaal te laten profiteren van de mest, is het aan te raden deze in te werken of onder de kluit te verdelen. Bloedpruimen in de emmer moeten iets vaker worden bemest dan die in het veld. Een volle deining is hier voldoende voor het begin van het blad en de bloeiperiode.

Welke meststof is geschikt voor bloedpruimen?

Bloedpruimen hebben een stikstofarme meststof nodig, bij voorkeur in de vorm van compost of rundermest. Ze verdragen niet te veel stikstof en moeten daarom worden vermeden. In het voorjaar kan een volledige bemesting worden gegeven.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde bloedpruimen redden?

Bloedpruimen worden steeds populairder, maar wat als je ze niet meer vers kunt krijgen? Kun je gedroogde bloedpruimen redden en terugbrengen naar de tuin? Het antwoord is ja! Het enige wat je hoeft te doen is het goed voor te bereiden. Verdorde Bloedpruimen kunnen gemakkelijk nieuw leven worden ingeblazen. Allereerst moeten de planten goed worden bewaterd en vervolgens op een warme plaats met een hoge luchtvochtigheid worden geplaatst. Zodra de eerste scheuten verschijnen, kunt u de plant verplanten en normaal doorgaan met tuinieren.

FAQ