Camelia verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

De camelia is een populaire sierplant en een populair geschenk dat bij veel gelegenheden wordt gegeven. Hoewel niet veeleisend, heeft ze regelmatige zorg nodig om te gedijen. Dit omvat het bemesten van de plant. Dit artikel vertelt je alles wat je moet weten over het bemesten en verzorgen van je camelia.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 200cm tot 500cm
  • bloem kleur: roze, wit
  • hoogtijdagen: september tot november
  • Plaats: zonnig tot halfschaduw
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: vers tot vochtig
  • Kalk tolerantie: gevoelig voor kalk
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: niet giftig

Lees meer over het planten van camelia’s en het snoeien van camelia’s.

Hoe vaak moet je camelia’s water geven?

Camelia’s houden ervan als de grond om hen heen niet uitdroogt. Er mag echter geen wateroverlast zijn, omdat de plant dit helemaal niet verdraagt ​​​​en de wortels kunnen afsterven. Camelia’s kun je het beste één keer per week flink water geven, zo blijven ze mooi groen en vitaal!

Wanneer moet je camelia’s bemesten?

Camelia’s zijn een mooie, bloeiende struik die in veel tuinen populair is. Hoewel ze over het algemeen weinig onderhoud vergen, moeten camelia’s nog steeds goed worden verzorgd om te kunnen bloeien. Een belangrijk aspect van zorg is bemesting. Camelia’s moeten worden bemest nadat ze zijn uitgebloeid. Het wordt aanbevolen om op dit moment een of twee keer per week te bemesten met een speciale vloeibare meststof die is ontworpen voor zuurminnende planten. Als de knoppen eenmaal zijn gevormd, kunt u stoppen met bemesten tot het volgende voorjaar.

Hoe vaak moet je camelia’s bemesten?

De beste tijd om camelia’s te bemesten is na de bloei. Gebruik dan een of twee keer per week een zure vloeibare meststof. Nadat de knoppen zijn gevormd, kunt u tot het voorjaar stoppen met bemesten.

Welke meststof is geschikt voor camelia’s?

Camelia’s hebben een meststof nodig die rijk is aan stikstof. Balkonbloemenmest is hiervoor niet geschikt omdat deze te weinig stikstof bevat. Vloeibare meststoffen voor rododendrons en hortensia’s zijn echter zeer geschikt. Groene plantenmest of koffiedik kan ook worden gebruikt.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde camelia’s redden?

Camelia’s zijn prachtige, exotische bloemen. Maar wat als je een gedroogde camelia vindt? Kun jij ze redden en terug planten in de pot? Eerst moet je uitzoeken waarom de camelia is opgedroogd. Misschien kreeg ze niet genoeg water of was er een probleem met de mest. Gebruik bij het bemesten van camelia’s geen stikstofbemesting voor balkonbloemen – dat kan de oorzaak van het probleem zijn. Geschikte alternatieven voor opgedroogde planten zijn vloeibare meststoffen voor rododendrons en hortensia’s en groenbemesters. Zelfs koffiedik kan helpen! Als het echter zeker is dat de plant onder het juk zit, is er helaas geen redding meer.

FAQ

Zijn camelia’s kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Camelia’s zijn gevoelig voor kalk.

Zijn camelia’s giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Camelia’s zijn niet giftig.