Aardbeien verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Aardbeien zijn een populaire vrucht die vers kan worden gegeten of in veel verschillende recepten kan worden gebruikt. Hoewel aardbeien relatief niet veeleisend zijn, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden om de beste resultaten te krijgen. Daar hoort ook de juiste bemesting en verzorging bij.

Lees meer over het planten van aardbeien en het snoeien van aardbeien.

Hoe vaak moet je aardbeien water geven?

Aardbeien hebben regelmatig water nodig om ze te laten bloeien. Het is het beste om in de ochtenduren water te geven. Zodra de vruchten er zijn, hebben aardbeien minder water nodig en kun je ze tot het najaar water geven.

Wanneer moet je aardbeien bemesten?

Aardbeien zijn heerlijke vruchten die relatief gemakkelijk in de tuin te kweken zijn. Voor het beste resultaat moeten de planten echter regelmatig worden bemest. De beste tijd hiervoor is de lente – nog voordat de bloemen verschijnen. Indien nodig kunnen aardbeien een tweede keer worden bemest, net voordat het fruit rijpt. Een andere bemesting in de herfst is aan te raden voor alle hobbytuinders en liefhebbers van aardbeienplanten die net hun bedden hebben aangelegd.

Hoe vaak moet je aardbeien bemesten?

Doordragende aardbeien worden bemest zodat ze voedingsstoffen kunnen opnemen en gezond blijven. Voeg hiervoor om de twee weken ongeveer vijf gram biologische bessenmest per plant toe aan het bed en werk dit licht in de vochtige grond.

Welke meststof is geschikt voor aardbeien?

Aardbeien hebben een meststof nodig die hen van voedingsstoffen voorziet. De meeste tuinders gebruiken compost of mest als organische meststof voor aardbeien. Minerale meststof is ook geschikt, maar veel tuinders geven de voorkeur aan de ouderwetse blauwe zaadmeststof.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde aardbeien bewaren?

Hoewel aardbeien een vrij kort seizoen hebben, is het mogelijk om ze het hele jaar door te oogsten. Dus als je niet het maximale uit je oogst hebt kunnen halen, of als de bessen in je tuin zijn opgedroogd, is er hoop! Verdorde aardbeien kunnen daadwerkelijk worden bewaard en hersteld. De meeste methoden om gedroogd fruit te redden, omvatten het onderdompelen van het fruit in een vloeistof – meestal water of iets zoets zoals honingsiroop. Dit helpt de gedroogde fruitcellen om nieuw vocht op te nemen en het er zo mollig uit te laten zien alsof het vers geplukt is. Als de vrucht eenmaal natter is, smaakt hij beter! Dus probeer het dami

FAQ