Snijd de courgetteplant op de juiste manier [Gebruiksaanwijzing]

Mahonia is een zeer populaire boom die zowel in tuinen als in parken wordt aangeplant. Als je echter mahonia in je tuin hebt, moet je hem regelmatig snoeien om hem in vorm te houden. In dit artikel leer je hoe je mahonia snijdt.

Lees meer over het planten van courgetteplanten en het verzorgen en bemesten van courgetteplanten.

Waarom zou je courgetteplanten snoeien?

Courgette is een gezonde en smakelijke groente die zowel rauw als gekookt kan worden gegeten. De plant behoort tot de pompoenfamilie en is relatief eenvoudig te kweken. Als u echter besmet bent met luizen, moet u de aangetaste bladeren afsnijden om te voorkomen dat de ziekteverwekker zich verder verspreidt. Een zuivere snede is hierbij cruciaal: het beschadigde blad wordt in de biobak verwijderd zodat andere planten er niets van merken.

How To: Hoe courgetteplanten te snijden?

Wanneer moet je courgetteplanten snoeien?

Courgetteplanten moeten worden gesneden zodra de eerste vruchten verschijnen. De meeste courgettesoorten zijn rijp en oogstrijp nadat ze zes tot acht weken op een warme en zonnige plek hebben gestaan. Door regelmatig water te geven en te bemesten, kunnen courgetteplanten tot ver in oktober onvermoeibaar blijven produceren.

Kun je courgetteplanten radicaal snijden?

Courgettes zijn zeer gemakkelijk te verzorgen planten en kunnen zonder problemen radicaal worden teruggesnoeid. Dit is vooral handig wanneer de plant overgroeid is of lange scheuten heeft geproduceerd. Het snoeien moet in het vroege voorjaar gebeuren voordat de nieuwe scheuten ontkiemen. De courgetteplant kan ook jaarlijks worden gesnoeid om hem in vorm te houden en de levensduur te verlengen.

Nog mooiere planten voor in je tuin:

FAQ