Pepermunt snijden: Wat u in gedachten moet houden [Anleitung]

Het snoeien van hangwilgen is een belangrijke taak die elk jaar moet worden uitgevoerd. Er zijn echter een paar dingen die u in gedachten moet houden voordat u begint met snoeien. Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat de plant voldoende water heeft.

Knip de plant dan bij de basis af om hem te verwijderen. Vergeet niet de plant na het stekken te snoeien, zodat hij niet teruggroeit.

PROFIEL

  • Hoogte van de groei: 30 cm – 100 cm
  • Bloemkleur: violet, roze, wit
  • Bloeitijd: Juni – September
  • Locatie: Zon
  • Bodem: sandy
  • Bodemvocht: gematigd droog, gematigd vochtig
  • Kalk tolerantie: kalkminnende
  • Hoeveelheid voedingsstoffen: rijk aan voedingsstoffen
  • Giftig? niet-toxisch
  • Bijenvriendelijk? bijenvriendelijk

Kom meer te weten over hoe u pepermuntjes plant en hoe u pepermuntjes verzorgt of bemest.

Waarom moet je pepermuntjes snoeien?

Munt is een zeer populaire tuinplant, zowel om zijn smaak als om zijn aroma. De meeste mensen weten echter niet dat munt regelmatig moet worden gesnoeid. In de eerste plaats snijdt men munt om de bladeren of stengels van de plant te oogsten. Een andere reden om munt te knippen is dat het veel groeit. Als u wilt voorkomen dat de munt alle andere planten in het perk overwoekert en zo uw tuin het typische “muntachtige” uiterlijk geeft, moet u de munt regelmatig knippen – bij voorkeur ongeveer om de 2-3 weken.

Instructies: Hoe pepermuntjes snoeien?

Wanneer moet je pepermuntjes knippen?

Pepermunt is een populaire tuinplant die het zowel in perken als in bakken goed doet. De planten hebben een krachtige groeiwijze en lopen snel uit. Om de planten een goede start in het nieuwe groeiseizoen te geven, is uiterlijk in het voorjaar een onderhoudssnoei nodig. Knip rond half maart alle overwinterde scheuten tot op enkele centimeters terug om plaats te maken voor nieuwe groei.

Kunnen pepermuntjes radicaal gesnoeid worden?

Munt is een invasieve plant die sterk uitgroeit. Om het onder controle te houden en klein te houden, moet je het radicaal terugsnoeien. Idealiter vóór de eerste bloei in juni/juli.

Meer mooie planten voor uw tuin:

FAQ

Zijn pepermuntjes kalk tolerant?

De pH van de bodem geeft aan hoe zuur of alkalisch deze is. Een neutrale pH-waarde ligt rond 7, terwijl een pH-waarde onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH-waarde boven 7 als alkalisch. De meeste planten geven de voorkeur aan een neutrale of licht alkalische bodem, omdat dit de beste omstandigheden voor hun groei biedt. Pepermuntjes houden van limoen.

Zijn pepermuntjes giftig?

Sommige planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Pepermuntjes zijn niet giftig.

Zijn pepermuntjes bij-vriendelijk?

Een bij-vriendelijke plant is een plant die aantrekkelijk is voor bijen en hun een constante voedselbron biedt. Deze planten worden gewoonlijk gekenmerkt door hun hoog gehalte aan nectar en stuifmeel en hun wijd openstaande bloemen. Pepermuntjes zijn bij-vriendelijk.