Japanse sierkers correct snoeien [Anleitung]

De amaryllis is een populaire bloem die in veel huishoudens te vinden is. De bloemen van de amaryllis zijn groot en indrukwekkend en de plant zelf is betrekkelijk gemakkelijk te verzorgen. Eenmaal per jaar moet de amaryllis echter worden gesnoeid om hem goed te laten bloeien.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de amaryllis correct snoeit.

Factsheet

 • Hoogte van de groei: 2000 cm – 2500 cm
 • Bloemkleur: roze
 • Bloeitijd: April – Mei
 • Locatie: Zon
 • Bodem: kiezelachtig, leemachtig
 • Bodemvocht: vers, vochtig
 • Kalk tolerantie: kalkminnende
 • Hoeveelheid voedingsstoffen: rijk aan voedingsstoffen
 • Giftig? niet-toxisch

Kom meer te weten over hoe u Japanse sierkersen plant en hoe u Japanse sierkersen verzorgt of bemest.

Waarom moet je Japanse sierkersen snoeien?

Japanse sierkersen moeten regelmatig worden gesnoeid, zodat ze hun bloeirijkheid kunnen behouden en ondersteunen. Snoeien stimuleert de plant om nieuwe scheuten te maken, die op hun beurt meer bloemen voortbrengen. Het verjongt de boom ook en houdt hem lang mooi.

Instructies: Hoe snoei ik Japanse sierkersen?

 1. Snoei de Japanse sierkers in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Gebruik een scherpe snoeischaar of snoeizaag om dode takken en gedraaide twijgen te verwijderen.
 2. Snoei de stam van de plant lichtjes bij om hem een piramidale vorm te geven. Verwijder ook alle verdorde bloemknoppen van de bloei van het vorige jaar. Dit helpt de boom om beter voorbereid te zijn op het komende seizoen en maakt het snoeien later in het jaar veel gemakkelijker.
 3. Japanse sierkersen geven het beste bloemen in de bovenste delen van de boom – probeer dus zo ver mogelijk in dit gebied te snoeien! Zorg ervoor dat u slechts ongeveer 1/3 tot ½ van de lengte van alle scheuten per snede afsnijdt (vermijd extreem lange sneden) om de plant zo weinig mogelijk te belasten en beschadiging van de scheutuiteinden te voorkomen.

Wanneer moet u Japanse sierkersen snoeien?

De sierkers is een populaire boom in vele tuinen. Veel mensen weten echter niet wanneer het juiste moment is om deze boom te snoeien. Het antwoord is: zomer, rond juni. Op dat moment kan de boom actief reageren op de snoeiwonden en ze zo snel mogelijk dichten. Hier zijn kersen slechts gedeeltelijk afhankelijk van het bedekken van de wond met eeltweefsel.

Kunnen Japanse sierkersen radicaal gesnoeid worden?

De Japanse sierkers is een populaire boom in Duitse tuinen. Hij wordt beschouwd als gemakkelijk te verzorgen en verdraagt snoei. De eerste snoei na de bloei in juni mag echter niet ingrijpend zijn, omdat de plant zeer gevoelig is voor snoei. In plaats daarvan kunt u de boom voorzichtig snoeien en een paar scheuten laten staan, zodat de boom bossiger wordt.

Meer mooie planten voor uw tuin:

FAQ

Zijn Japanse sierkersen kalktolerant?

De pH van de bodem geeft aan hoe zuur of alkalisch deze is. Een neutrale pH-waarde ligt rond 7, terwijl een pH-waarde onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH-waarde boven 7 als alkalisch. De meeste planten geven de voorkeur aan een neutrale of licht alkalische bodem, omdat dit de beste omstandigheden voor hun groei biedt. Japanse sierkersen zijn kalkminnend.

Zijn Japanse sierkersen giftig?

Sommige planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Japanse sierkersen zijn niet giftig.