Amaryllis snijden: daar moet je op letten [Anleitung]

Het snijden van een peer is een eenvoudige taak, maar er zijn een paar trucjes om in gedachten te houden om het meeste uit de peer te halen. Eerst moet men de peer wassen en drogen voordat hij wordt gesneden. Daarna kun je beslissen of je de peer in partjes of schijfjes wilt snijden. Als je de peer in partjes wilt snijden, verwijder dan eerst het klokhuis. Als je de peer wilt snijden, kun je de pit laten zitten of verwijderen.

Kenmerken

  • groei hoogte: 60cm – 80cm
  • groei breedte: 30cm – 60cm
  • bloem kleur: rood, roze, wit, veelkleurig
  • hoogtijdagen: December
  • Plaats: Halfschaduw naar halfschaduw
  • Vloer: zanderig, zanderig
  • bodemvocht: matig droog, fris
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: giftig

Lees meer over het planten van amaryllisbloemen en het verzorgen en bemesten van amaryllisbloemen.

Waarom moet je amaryllisbloemen snoeien?

Met het einde van de winter komt er langzaam maar zeker een einde aan de bloeiperiode van de amaryllis. Verdorde bloemen vragen om een ​​schaar, zodat deze tropische plant zijn laatste kracht niet in de groei van zaadkoppen steekt. Als tuinliefhebber of hobbytuinier moet je uitgebloeide bloemen zeker wegknippen zodra je ze ziet. Niets is erger dan je amaryllis zonder energie komt te zitten en voortijdig zijn leven beëindigt – maar alleen vanwege een paar extra zaden!

How To: Hoe Amaryllis Bloemen Snijden?

Wanneer moet je amaryllisbloemen snoeien?

De amaryllis is een populaire bloem die vaak als potplant wordt aangeboden. Veel mensen knippen de bloemen van amaryllis af als ze zijn vervaagd en hun schoonheid hebben verloren. Dit is echter niet strikt noodzakelijk of raadzaam. Amaryllisknoppen kunnen in volle bloei blijven zolang ze de planten nog sap en voedingsstoffen leveren. Zodra de stelen opdrogen en bruin worden, moeten ze worden verwijderd.

Kun je amaryllisbloemen radicaal snoeien?

Amaryllis (hippeastrum) bloemen kunnen makkelijk zwaar gesnoeid worden zolang ze niet helemaal verwijderd worden. De zaagdiepte moet ongeveer een derde van de totale hoogte bedragen. Dit is met name aan te raden als de plant de afgelopen jaren is verwaarloosd en in het wild is gaan groeien. Een radicale snoei bevordert ook de bloei volgend jaar.

Nog mooiere planten voor in je tuin:

FAQ

Zijn Amaryllis Bloemen Lime Tolerant?

Bodem-pH geeft aan hoe zuur of alkalisch het is. Een neutrale pH is ongeveer 7, terwijl een pH lager dan 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. De meeste planten geven de voorkeur aan neutrale of licht alkalische grond, omdat dit de beste omstandigheden biedt voor hun groei. Amaryllisbloemen zijn kalktolerant.

Zijn Amaryllisbloemen giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Amaryllisbloemen zijn giftig.