Eucalyptus verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Eucalyptus is een populaire boom die wordt gewaardeerd om zijn snelle groei en prachtige bladeren. Het is echter ook veeleisend en heeft regelmatige bemesting en zorg nodig om het gezond en sterk te houden. In dit artikel leert u hoe u uw eucalyptus kunt bemesten en verzorgen, zodat u er jarenlang plezier van zult hebben.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 300cm tot 500cm
  • groei breedte: van 80cm tot 100cm
  • bloem kleur: Wit
  • hoogtijdagen: December
  • Plaats: zonnig
  • Vloer: zanderig tot leemachtig
  • bodemvocht: vers
  • Kalk tolerantie: gevoelig voor kalk
  • Nutriënten hoeveelheid: laag in voedingsstoffen

Lees meer over het planten van eucalyptusplanten en het snoeien van eucalyptusplanten.

Hoe vaak moet je eucalyptusplanten water geven?

Eucalyptusplanten moeten op warme dagen dagelijks worden bewaterd. Het blad zit het hele jaar aan de plant, dus eucalyptus verdampt ook in de winter water. Als richtlijn is één keer per week water geven in het koude seizoen voldoende.

Wanneer moet je eucalyptusplanten bemesten?

De eucalyptus is een snelgroeiende boom die veel voedingsstoffen nodig heeft. Gebruik daarom van maart tot oktober 1-2 keer per week een stikstofrijke vloeibare meststof. Dit geeft de boom de voedingsstoffen die hij nodig heeft om te gedijen en zijn mooie groene kleur te behouden.

Hoe vaak moet je eucalyptusplanten bemesten?

De eucalyptus is een snelgroeiende plant en heeft daarom veel voedingsstoffen nodig. Om optimale groeiomstandigheden voor uw eucalyptusplanten te garanderen, moet u ze van maart tot oktober 1-2 keer per week bemesten. Om aan de voedingsbehoefte van de plant te voldoen, kun je het beste een stikstofrijke vloeibare meststof gebruiken.

Welke meststof is geschikt voor eucalyptusplanten?

Eucalyptusplanten hebben een meststof nodig die rijk is aan guano. Naast mineralen en sporenelementen bevat guano ook natuurlijke humusstoffen, groei- en vitale stoffen. Pas gekochte eucalyptus moet tot en met september elke twee weken met deze vloeibare meststof worden gevoed.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde eucalyptusplanten redden?

Ja, het is mogelijk om gedroogde eucalyptusplanten te bewaren. Als de plant nieuw is gekocht, moet u deze tot september elke twee weken bemesten met een vloeibare meststof. Meststof met guano is het meest geschikt omdat het naast mineralen en sporenelementen zowel natuurlijke humusstoffen als groei- en vitale stoffen bevat.

FAQ

Zijn eucalyptusplanten kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Eucalyptusplanten zijn gevoelig voor kalk.