Sneeuwbal onderhouden en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Een goede bemesting en verzorging van een viburnumstruik is belangrijk om hem gezond en sterk te houden. Met de juiste zorg kunt u ervoor zorgen dat uw sneeuwballenstruik jarenlang plezier zal hebben.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 100cm tot 350cm
  • groei breedte: van 80cm tot 100cm
  • bloem kleur: roze, wit
  • hoogtijdagen: november tot december
  • Plaats: zonnig tot halfschaduw
  • Vloer: zanderig
  • bodemvocht: matig droog tot fris
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • NutriĆ«nten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: giftig

Lees meer over het planten van sneeuwbalstruiken en het snoeien van sneeuwbalstruiken.

Hoe vaak moet je sneeuwbalstruiken water geven?

De sneeuwbal moet worden bewaterd als de bovenste laag grond lijkt te zijn opgedroogd. Ook in de winter is het belangrijk ervoor te zorgen dat de kluit niet uitdroogt. De ideale gietsnelheid is afhankelijk van de omstandigheden op de locatie en moet daarom in acht worden genomen.

Wanneer moet je sneeuwbalstruiken bemesten?

Als u een sneeuwbalstruik buiten plant, moet u deze in het voorjaar bemesten met mediterrane plantenmest. Als de plant in een emmer is geplant, is het raadzaam om de plant van maart tot augustus te voorzien van drijfmest.

Hoe vaak moet u viburnumstruiken bemesten?

Sneeuwbalstruiken moeten twee tot drie keer per jaar worden bemest om ze te laten bloeien. De beste tijd om te bemesten is in het voor- en najaar. Sneeuwbalstruiken hebben vochtige grond nodig, dus het is belangrijk om ze regelmatig water te geven. In de winter mogen de planten slechts matig worden bewaterd. Sneeuwbalstruiken moeten om de 2-3 jaar worden gesnoeid om ze een gelijkmatige vorm te geven en een bovengemiddelde groei te voorkomen.

Welke meststof is geschikt voor viburnumstruiken?

Viburnumstruiken hebben vooral tijdens de bloeiperiode een bloeimest nodig met een iets hoger gehalte aan fosfor. Zeer vochtige grond kan iets verbeterd worden met lichtzure compost. Als je sneeuwbal teveel stikstof krijgt, zal hij verzwakken en minder bloeien.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Zijn gedroogde sneeuwbalstruiken te redden?

Het is mogelijk om verdorde viburnumstruiken te redden. De meeste problemen met deze struiken worden echter veroorzaakt door onjuist water geven. Sneeuwbalstruiken hebben weinig water nodig en mogen daarom slechts om de paar dagen worden bewaterd. Als de planten echter te veel of te weinig water krijgen, kunnen ze uitdrogen of afsterven.

FAQ

Zijn sneeuwbalstruiken kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Sneeuwbalstruiken zijn kalktolerant.

Zijn sneeuwbalstruiken giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Sneeuwbalstruiken zijn giftig.