Blauweregen onderhouden en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Blauweregen (Wisteria sinensis) is een populaire sierplant die in veel tuinen voorkomt. De plant is niet alleen mooi om te zien, maar ook heel gemakkelijk te verzorgen. In dit artikel zullen we de onderwerpen bemesten en verzorgen van blauweregen behandelen.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 600 cm tot 1000 cm
  • bloem kleur: paars, blauw, roze, wit
  • hoogtijdagen: mei tot juni
  • Plaats: zonnig
  • Vloer: korrelig tot leem
  • bodemvocht: vers tot vochtig
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: giftig
  • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van blauweregenplanten en het snoeien van blauweregenplanten.

Hoe vaak moet je Wisteria-planten water geven?

Blauweregen heeft zelden extra water nodig zolang de wortels goed ingeburgerd zijn. De planten kunnen echter niet zo goed tegen droogte voor en tijdens de bloeiperiode. Je moet je blauwe regen ook regelmatig in de emmer water geven.

Wanneer moet je blauweregen planten bemesten?

Blauweregen is een robuuste plant die het doorgaans goed doet zonder extra voeding. In uitzonderlijke gevallen kan het echter nodig zijn om de plant te bemesten. Het juiste moment voor bemesting is tussen de eerste en tweede bloei in het voorjaar of de late zomer. Het is het beste om na de eerste bloei tot juli voldoende bemesting te geven.

Hoe vaak moet je blauweregen planten bemesten?

U moet blauweregen ongeveer om de twee weken voorzien van een minerale meststof. Er zijn ook vloeibare meststoffen op de markt die regelmatig aan het gietwater moeten worden toegevoegd. Je kunt ook langdurig mest geven, maar je hoeft ze maar één of twee keer per jaar toe te dienen.

Welke meststof is geschikt voor blauweregenplanten?

Wisteria-planten hebben zware bemesting nodig om te groeien en te bloeien. Goed verrotte compost is ideaal voor bemesting, die je in een dunne laag aanbrengt of voorzichtig in de grond werkt. Wel moet je voorzichtig zijn met stalmest, want kippenmest bevat te veel stikstof.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde blauweregen planten redden?

Blauweregen (Wisteria floribunda) is een populaire plant voor Japanse tuinen. De lange, blauwpaarse bloemaren zijn een echte blikvanger en de plant zelf gedijt zowel in de zon als in de halfschaduw. De blauweregen heeft echter regelmatig water en kunstmest nodig om te gedijen. Zonder voldoende vocht verdroogt de plant snel en is niet meer te redden. Goed verteerde compost is ideaal voor het bemesten van de blauweregen, omdat het voedingsstoffen aan de grond levert terwijl de grond los blijft. Stalmest bevat echter te veel stikstof, wat bij overbemesting schadelijk kan zijn – hier dus maar voorzichtig mee zijn!

FAQ

Zijn blauweregenplanten kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Wisteria-planten zijn kalktolerant.

Zijn blauweregenplanten giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Blauweregen planten zijn giftig.

Zijn blauweregenplanten bijenvriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Blauweregen planten zijn bijenvriendelijke planten.