Kornoeljes verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

De meeste mensen kennen de kornoelje (Cornus mas) als sierplant voor in de tuin. Wat velen niet weten: de kornoelje is ook een uitstekende medicinale plant. De wortels en bast van de kornoelje bevatten veel waardevolle ingrediënten die kunnen worden gebruikt om verschillende kwalen te behandelen. De kornoelje is een winterharde plant die gedijt op zowel zonnige als schaduwrijke locaties. De plant stelt relatief weinig eisen en heeft weinig verzorging nodig. Toch moet u op een paar dingen letten zodat uw kornoelje zo lang mogelijk gezond en vitaal blijft.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 600 cm tot 1000 cm
  • bloem kleur: paars, blauw, roze, wit
  • hoogtijdagen: mei tot juni
  • Plaats: zonnig
  • Vloer: korrelig tot leem
  • bodemvocht: vers tot vochtig
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Giftig?: giftig
  • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van kornoeljes en het snoeien van kornoeljes.

Hoe vaak moet je kornoelje water geven?

De kornoelje is een populaire struik voor zowel de tuin als het landschap. Hij bloeit in het voorjaar en is er in vele kleuren. De takken van de witte en rode kornoelje worden in het voorjaar uitgedund – dan ontwikkelen de struiken zich des te beter.

Wanneer moet je kornoelje bemesten?

De kornoelje is een populaire tuinheester die zowel in stadstuinen als op het land groeit. De meeste kornoeljes zijn winterhard en niet veeleisend, maar om de beste bloei te krijgen, moet je ze bemesten voordat ze in het voorjaar uitlopen. Hiervoor is de beste biologische natuurlijke meststof geschikt.

Hoe vaak moet je kornoeljes bemesten?

De kornoelje kunt u het beste één keer per jaar in het voorjaar bemesten met een volledige minerale meststof of met hoornmeel, hoornkrullen of compost. Dit geeft de struik het hele jaar door de nodige voedingsstoffen en ondersteunt de groei.

Welke meststof is geschikt voor kornoelje?

De kornoelje is een populaire struik die in veel tuinen voorkomt. Om het goed te laten gedijen, moet het eenmaal per jaar worden bemest, bij voorkeur in het voorjaar. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden: U kunt ofwel volledige minerale mest of hoornmeel, hoornkrullen of compost gebruiken.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde kornoeljes redden?

De kornoelje kunt u het beste één keer per jaar in het voorjaar bemesten met een volledige minerale meststof of met hoornmeel, hoornkrullen of compost. Regelmatige voeding van voedingsstoffen stelt de boom in staat zijn kroon opnieuw op te bouwen en dode takken te verwijderen.

FAQ

Zijn kornoeljes kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Kornoeljes zijn kalktolerant.

Zijn kornoeljes giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Kornoeljes zijn giftig.

Zijn kornoeljes bijenvriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Kornoeljes zijn bijenvriendelijke planten.