Siergras onderhouden en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Siergras is een populaire plant voor in de tuin omdat het gemakkelijk te verzorgen is. Om het gras mooi groen en gezond te houden, moet het regelmatig worden bemest. Hier leest u hoe u siergras bemest en verzorgt.

Lees meer over het planten van siergrassen en het snoeien van siergrassen.

Hoe vaak moet je siergrassen water geven?

Siergrassen moeten in het eerste jaar na het planten regelmatig worden bewaterd, dus ongeveer één à twee keer per week. Zodat ze kunnen wortelen en wennen aan de nieuwe omgeving. Later is het voldoende om de grassen water te geven in droge seizoenen of bij bijzonder warm weer – ongeveer elke 10 tot 14 dagen. Natuurlijk kunt u de tuin voor de plantage het beste uitrusten met een automatische besproeiingsinstallatie of regentonnen plaatsen zodat u altijd toegang heeft tot kalkarm water.

Wanneer moet u siergrassen bemesten?

Siergrassen hoeven niet per se regelmatig te worden bemest. Een keer per jaar is voldoende. Dit kun je het beste doen voordat de plant nieuwe scheuten krijgt – in het voorjaar of net voor de bloei (afhankelijk van welk type siergras je bent). De meeste soorten bloeien in het midden van de zomer, dus mest tussen juni en juli.

Hoe vaak moet u siergrassen bemesten?

Siergrassen moeten elke twee weken worden bemest. De voedingsstoffen in het substraat worden zeer snel weggespoeld met het gietwater, dus regelmatige bemesting is vereist.

Welke meststof is geschikt voor siergrassen?

Voor siergrassen moeten organische meststoffen worden gebruikt. Kunstmest beschadigt ze snel omdat een te snelle groei de stabiliteit aantast… De volgende meststoffen zijn geschikt voor de licht zure tot licht alkalische en doorlatende grond waarin ze zouden moeten groeien:

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde siergrassen redden?

Siergrassen kunnen het beste worden gevoed met organische meststoffen. Kunstmest kan meer schade aanrichten, omdat ze hun stabiliteit verliezen als ze te snel groeien… Voor de lichtzure tot licht alkalische en doorlatende grond waarin dergelijke grassen meestal groeien, zijn er de volgende meststoffen:

FAQ