Kraanvogel verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

De kraanvogelplant is een populaire keuze voor de tuin omdat hij relatief gemakkelijk te verzorgen is. Toch moet je op een paar dingen letten om de plant goed te bemesten en te verzorgen. Opgemerkt moet worden dat de kraanvogel een hoge waterbehoefte heeft. Daarom moet u de plant regelmatig water geven, vooral in de hete zomermaanden. Ook bij het bemesten moet je voorzichtig zijn, want kraanvogels zijn gevoelig voor te veel voedingsstoffen. Een keer per week is voldoende. Naast regelmatig water geven en bemesten, moet je de plant ook jaarlijks verpotten om hem gezond en krachtig te houden.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 50cm tot 60cm
  • groei breedte: van 30cm tot 50cm
  • bloem kleur: violet, blauw
  • hoogtijdagen: juni tot juli
  • Plaats: zonnig tot halfschaduw
  • Vloer: korrelig tot leem
  • bodemvocht: vers tot matig vochtig
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: voedzaam
  • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van kraanvogels en het snoeien van kraanvogels.

Hoe vaak moet je kraanvogels water geven?

De eerste weken na het planten en in de pot moet u uw kraanvogels regelmatig water geven. Eenmaal gevestigd, hebben de zuinige vaste planten en wilde planten alleen water nodig in de hete en droge zomermaanden. Ook op arme grond gedijt onkruid.

Wanneer moet je kraanvogels bemesten?

De beste tijd om kraanvogels te bemesten is in het voorjaar. Voor het planten moet de grond goed worden verrijkt met compost. Gedurende de zomer kan elke 4-6 weken een vloeibare meststof op de onderkant van de bladeren worden aangebracht. Daarnaast moet je regelmatig mulchen zodat de grond niet uitdroogt en het voor de wortels makkelijker is om voedingsstoffen op te nemen.

Hoe vaak moet u kraanvogels bemesten?

Cranesbills zijn zuinige planten die zelfs onder moeilijke omstandigheden kunnen gedijen. Deze vaste planten en wilde planten hoeven maar één keer per jaar te worden bemest – dit kan het beste in het voorjaar wanneer de bladeren ontkiemen.

Welke meststof is geschikt voor kraanvogels?

Cranesbill is een populaire vaste plant voor tuinliefhebbers en hobbytuinders. In principe hoeft de plant alleen aan het begin van de vegetatieperiode te worden bemest met een vloeibare volledige meststof of meerjarige mest. Dit type meststof zorgt ervoor dat de plant optimaal wordt voorzien van voedingsstoffen en gedijt.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde kraanvogels redden?

Het is mogelijk om gedroogde kraanvogels te sparen. De kans is echter klein en vereist veel geduld en zorg. De meeste snavelplanten worden vanwege hun lange bloeiperiode gekweekt van juni tot augustus. Als u echter een plant vindt die al in september of oktober bloeit, moet u proberen deze te bewaren. Eerst moet je de droge grond rond de plant losmaken en er dan lauw water overheen gieten, dit zal de wortelstok helpen om vocht op te nemen. Nadat je dit hebt gedaan, plaats je de pot in een grotere bak met vochtig zand of grind onder de grond, zodat de planten vocht van de bodem van de pot blijven ontvangen. Laat het geheel ongeveer 10 dagen staan ​​voordat u beslist om de plant al dan niet te knippen

FAQ

Zijn kraanvogels kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Cranesbills zijn kalktolerant.

Zijn kraanvogels bijenvriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Kraanvogels zijn bij-vriendelijke planten.