De pruimenboom verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

Mirabelle pruimenbomen zijn een populaire keuze voor tuinen in Duitsland. De kleine, gele vruchten zijn een populair tussendoortje en een gezond ingrediënt voor taarten en compotes. Mirabelle-pruimenbomen hebben de juiste zorg nodig om te gedijen en vrucht te dragen. Bemesting en verzorging zijn belangrijk om een ​​pruimenboom gezond te houden.

Lees meer over het planten van pruimenbomen en het snoeien van pruimenbomen.

Hoe vaak moet je Mirabelle pruimenbomen water geven?

Nadat je je pruimenboom hebt geplant, moet je hem goed water geven. Het is belangrijk dat de grond rond de boom niet uitdroogt – een laag mulch beschermt hier, vooral bij langdurige droogte. Geef de Mirabelle regelmatig en voldoende water, maar vermijd wateroverlast. Zo weet u zeker dat uw bomen prachtige vruchten zullen dragen!

Wanneer moeten Mirabelle-pruimenbomen worden bemest?

Mirabelle-pruimenbomen moeten voldoende en grondig worden bewaterd, vooral tijdens het lange droge seizoen, maar wateroverlast moet worden vermeden. Een dosis compost in het vroege voorjaar is voldoende als bemesting.

Hoe vaak moet u Mirabelle-pruimenbomen bemesten?

Mirabellebomen moeten twee keer per jaar worden bemest. Een keer in het voorjaar voordat de bloei begint en nog een keer in de herfst na de oogst. U moet stikstofmeststoffen vermijden en fosfor- of kaliummeststoffen gebruiken, omdat deze de groei van het fruit stimuleren.

Welke meststof is geschikt voor pruimenbomen?

De beste meststof voor pruimenbomen is compost. In het vroege voorjaar moeten de bomen ermee worden bemest. Als het lange tijd droog staat, moet de Mirabelle voldoende en grondig worden bewaterd. Wateroverlast moet echter worden vermeden.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je gedroogde pruimenbomen redden?

Ja, u kunt gedroogde pruimenbomen redden. U moet ze echter eerst grondig onderzoeken om erachter te komen of ze uberhaupt te redden zijn of niet. Als de bomen ernstig zijn uitgedroogd en al dood lijken, dan is er helaas geen manier om ze nieuw leven in te blazen. Als de schade echter gering is, is het vaak mogelijk om de boom weer tot leven te brengen. Het eerste dat u moet doen, is een specialist raadplegen en samen met hem beslissen welke maatregelen moeten worden genomen.

FAQ