Service peer verzorgen en bemesten [Gebruiksaanwijzing]

De dienstpeer is een groenblijvende plant die in de meeste tuinen te vinden is. De meeste mensen weten niet dat de dienstpeer regelmatig bemest en verzorgd moet worden om optimaal te gedijen. In dit artikel leggen we uit hoe je de dienstpeer goed bemest en verzorgt.

Kenmerken

 • groei hoogte: van 150cm tot 250cm
 • groei breedte: van 200cm tot 300cm
 • bloem kleur: Wit
 • hoogtijdagen: april tot mei
 • Plaats: zonnig tot halfschaduw
 • Vloer: zanderig tot leemachtig
 • bodemvocht: matig droog tot matig vochtig
 • Kalk tolerantie: limoen liefhebbend
 • NutriĆ«nten hoeveelheid: matig voedzaam
 • Giftig?: niet giftig
 • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van Serviceberry en het snoeien van Serviceberry.

Hoe vaak moet je perenbomen water geven?

De dienstpeer is een mooie, decoratieve struik die in veel tuinen te vinden is. Hoe vaak moet je deze plant water geven? Direct na het planten moeten de jonge struiken gedurende een periode van weken licht worden bewaterd. Anders komt de dienstpeer meestal toe aan de natuurlijke regenval in de tuin, behalve in extreem droge fasen. De peren zelf hebben geen extra watertoevoer nodig en zijn daarom ideaal voor droge locaties.

Wanneer moet je perenbomen bemesten?

De peer peer is een robuuste plant die weinig verzorging nodig heeft. Toch moet je ze regelmatig bemesten om hun groei en bloei te ondersteunen. De beste tijd voor bemesting is de lente, maar afhankelijk van de locatie en positie van de plant kan eind juni ook zinvol zijn. Als meststof worden ofwel volledige meststoffen of natuurlijke alternatieven zoals hoornmeel, hoornkrullen of compost aanbevolen.

Hoe vaak moet je perenbomen bemesten?

Bessen moeten in het vroege voorjaar worden bemest met een volledige meststof. Een tweede bemesting kan eind juni zinvol zijn, afhankelijk van de standplaats en stand van de plant.

Welke meststof is geschikt voor dienstperen?

Rotsperen hebben een volledige bemesting nodig die in het vroege voorjaar wordt toegepast. Afhankelijk van de standplaats en standplaats kan een tweede bemesting eind juni zinvol zijn. Als alternatief voor kunstmest kunt u hoornmeel, hoornkrullen of compost gebruiken.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Kun je opgedroogde peren bewaren?

Als u merkt dat uw peren er droog en verdord uitzien, is het nog niet te laat om ze te bewaren. Droge omstandigheden kunnen de vrucht van de perenvrucht beschadigen en hun groei belemmeren. De volgende stappen kunnen helpen om uw plant nieuw leven in te blazen: 1) Snijd dode of stervende takken af. Dit helpt de boom zijn energie te richten op gezonde vegetatie. 2) Geef de boom regelmatig water. Bij extreem warm weer moet je de boom elke dag water geven3) Mulch 4) CONTROLEER REGELMATIG OP Plagen EN BEDIEN ZE MET INSECTICIDEN OF HERBICIDEN 5Direct 6)) Vind VICTORY COMPOSTEERBARE GROND OM DE BOOM AAN TE KLEDEN

FAQ

Zijn perenbomen kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Rotsperen zijn dol op limoen.

Zijn peer peer giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Rotsperen zijn niet giftig.

Zijn service peer bijen vriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Serviceberry is een bij-vriendelijke plant.