Onderhouden en bemesten van rubberbomen [Gebruiksaanwijzing]

De gomboom is een populaire kamerplant, gewaardeerd om zijn aantrekkelijke blad en opvallende groei. Hoewel de rubberboom relatief gemakkelijk te verzorgen is, heeft hij regelmatig bemesting en verzorging nodig om gezond en aantrekkelijk te blijven. In dit artikel leggen we uit hoe je een rubberboom goed bemest en verzorgt.

Kenmerken

  • groei hoogte: van 50cm tot 300cm
  • groei breedte: van 50cm tot 150cm
  • Plaats: zonnig tot halfschaduw
  • Vloer: zanderig
  • bodemvocht: vers tot matig vochtig
  • Kalk tolerantie: kalk tolerant
  • Nutriënten hoeveelheid: matig voedzaam
  • Giftig?: enigszins giftig

Lees meer over het planten van rubberbomen en het snoeien van rubberbomen.

Hoe vaak moet je rubberbomen water geven?

Rubberbomen zijn zeer onderhoudsarme planten en hoeven daarom niet vaak water te krijgen. In principe dient u de rubberboom slechts matig water te geven en de gieter pas te gebruiken als de bovenste laag aarde is opgedroogd. Als het in de winter koeler is, hoef je minder vaak water te geven dan in de zomer. Tip: Het is handig gebleken om de pot af en toe in een emmer water te dompelen.

Wanneer moet je rubberbomen bemesten?

Wanneer moet je rubberbomen bemesten? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: niet te vaak! De rubberboom is erg zuinig als het gaat om bemesting. Het is voldoende voor hem als hij elke zes weken een vloeibare meststof krijgt. Nog beter is een toevoer van een meststof met een langdurig effect.

Hoe vaak moet je rubberbomen bemesten?

Rubberbomen moeten drie keer per jaar worden bemest. Eenmaal in de lente, zomer en herfst. De beste manier om dit te doen is door een vloeibare rubberboommest te nemen en deze direct op de grond rond de boom te strooien.

Welke meststof is geschikt voor rubberbomen?

Rubberbomen zoals commerciële vloeistof of meststof met langzame afgifte. Als u kunstmeststokken gebruikt, steekt u deze eenvoudig in de grond dicht bij de wortels van uw rubberboom. U kunt vloeibare mest aan het gietwater toevoegen.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Zijn opgedroogde rubberbomen te redden?

Gombomen zijn grote, tropische bomen die in veel delen van de wereld worden gekweekt. Ze hebben een zeer dikke stam en brede bladeren. De meeste gombomen produceren kleine gele of witte bloemen. Deze bomen hebben echter veel zorg nodig en moeten regelmatig worden bewaterd en van voedingsstoffen worden voorzien. Anders dreigen ze uit te drogen – maar is er een manier om dit te voorkomen? Gelukkig wel! Het is mogelijk om opgedroogde gombomen nieuw leven in te blazen. Het eerste dat u moet doen, is uitzoeken of de boom leeft of al dood is (u kunt zien dat de schors droger/gebarsten lijkt dan normaal). Als je er zeker van bent dat de boom nog tekenen van leven vertoont, kun je de volgende stappen ondernemen: Eerst moet het groene blad worden verwijderd – dit helpt de boom te ademen. Snijd het zetmeel vervolgens af met zo’n 50% tot 70% zodat het beter ademt en genoeg ruimte heeft voor nieuw blad! Als volgende stap raad ik aan om de grond goed te rooten, omdat deze behoorlijk hongerig is. De meest geschikte grond voor uw rubberboom is dat normale planten aan de bodemzijde dezelfde vocht- en temperatuurcondities hebben! Laten we nu aan de slag gaan: Begin nu met het langzaam water geven totdat u zeker weet dat uw boom echt goed is gegroeid (duur 1-2 jaar) Dus geen overwatering!!

FAQ

Zijn rubberbomen kalktolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Rubberbomen zijn kalktolerant.

Zijn rubberbomen giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Rubberbomen zijn licht giftig.